Ist ci neist?

Príspevok v téme: Ist ci neist?
Marcela24

Referendum sa blizi a ja neviem ci ist alebo nie. Ako hlasovat by som vedela na tretiu otazku ale na prve dve neviem co dat. Neviem sa vyjadrit k prvym dvom. Co vy? Maju homosexuali pravo vychovavat deti ktore by mali mat otca a mamu alebo nemaju pravo? Je status manzelstva hodny aj pre homosexualov alebo nie? Ako ste rozhodnuti, ist ci neist? A preco neist a preco ist? Ako hlasovat? Ak mate odvahu mozte odpovedat aj ako budete hlasovat. Kto nema co k teme povedat rozumne nech sa zdrzi prispievania. Chcem len logicke uvahy.
Dakujem

Slobodna

:) flegma

balia nie si informovaná o základných veciach, niekto ti niečo nabulikal, urobil na teba bububu a ty to teraz šíriš ďalej lenže inteligentní ľudia sa na takýchto bludoch len smejú a prevracajú sa im oči k nebíčku nad blbosťou niektorých ľudí. Aj keď ono je to skôr do plaču, to čo sa snažia šíriť.

Slobodna

No mňa extrémne zaujalo slovné spojenie
"homosexuálny životný štýl"
niekoho, kto o homosexualite nevie vôbec nič. To tak nefunguje, že človek sa jedného dňa zobudí a rozhodne sa byť homosexuálom :))
Fakt niektorí ľudia si statočne vymýšľajú a strašia ľudí.
A stále sa tu dookola omieľajú tie vzory. Poznám prípad, keď chlapec vyrastal len s mamou, mužský vzor si našiel vo svojom dedkovi a nie je nijako tým postihnutý, práve naopak, je z neho veľmi úspešný mladý muž, oženil sa, má deti.
Ehmm a čo taký alkoholický životný štýl, alebo feťácky alebo mnoho iných.
Niektorí tu strašne podceňujú deti. Bojujete v ich mene ale rozprával sa niekto z vás s nimi? Opýtali ste sa, čo by chceli oni alebo ako to oni vnímajú? Keď sa deťom niečo normálne vysvetlí, oni to chápu. Deti nie sú sprosté a to, že ich budú iné deti šikanovať kvôli homo rodičom. Deti šikanujú radi všetko čo je iné. Asi to majú od svojich rodičov, ktorí ich vedú k nenávisti a nie k tolerancii k inakosti.

balia

Ide o to, aby sa z heterosexuálnych detí výchovou u homosexuálneho páru nestali deti s homosexuálnym životným štýlom. Je to na rozhodnutí spoločnosti a štátu, či chce toto podporovať.

Asi som to už tu písala, ale len málo detí sa narodí s homosexuálnou orientáciou. Túto získajú až počas života vďaka rôznym vonkajším vplyvom. Potvrdzujú to aj vedecké výskumy

0vecka

2 balia ak by to tak bolo tak by heterosexualny rodicia nemohli mat homosexualne deti.... si uvedom ze na svete je 5% homosexualov to znamena ze v takej jednej triede so strednej ste tam mali jedneho alebo dvoch...

to niesu nejake extremne odchylky ale relativne normalna vec

balia

Ja si neviem veľmi predstaviť, že by homosexuálny pár vychovával dieťa k heterosexuálnym vzťahom. Takíto vychovávatelia by otvorene či podvedome inklinovali k tomu, aby dieťaťu prezentovali homosexuálny životný štýl - keď už pre nič iné, tak aby obhájili svoje spolužitie, ktorého by také dieťa bolo svedkom. Vplyv výchovy na dieťa je nezanedbateľný, lebo dieťa sa učí napodobňovaním tých, ktorých považuje za svoj vzor. A vzorom číslo 1 pre dieťa sú jeho rodičia.

Deria

Este k tomu, homosexuali zvyknu mat aj svoj okruh homosexualnych priatelov. Stretavaju sa bud v kluboch alebo doma, proste dieta sa pohybuje automaticky v ich spolocnosti.
Vieme, ze mnohi za svoju opacnu orientaciu nemozu, proste sa tak narodili. Ale mnohi hetero boli "zvedeni" a to väcsinou v mladom, pubertalnom veku, kedy je mlady clovek neraz sam dezorientovany, ci nestastny a najde utechu prave u homosexuala alebo len zo zvedavosti, ci rozmaru.
Cize ono to nie je vsetko tak jednoduche a jednoznacne ako sa zda.

Deria

To, ze Nemci, ci Americania povazuju nieco za spravne, este neznamena, ze to musi spravne byt. Netreba sa po nikom opicit, lebo je to in ale uvazovat vlastnym mozgom.
Ja nemam nic proti homosexualom, naopak, mam dokonca troch takych kamaratov, dvaja z nich su uz zobrani. Dve moje susedy sa brali vlani. Vsetko by bolo ok, verim aj v to, ze by dokazali vychovavat dieta velmi dobre a s laskou a mozno by to zvladli lepsie, nez niektori hetero-adoptivni rodicia. Tu vidim skor problem v tom, ze take deti by boli vystavene natlaku okolia, cim by trpeli. A potom, myslim, ze matka a otec sa daju tazko nahradit. Mali chlapci maju podvedome vzor v otcovi a dievcatka v matke. Ked su vsak rodicia opacne orientovani, moze to dieta dezorientovat.