Ahojte. S priateľom bývame spolu od septembra cca. Dovtedy bolo všetko v pohode, avšak kým sme spolu nechodili tak pil dosť často, aj každý deň. Pri mne to obmedzil ale teraz zase ma potrebu byť každý víkend v liehu. Veľmi sa hádame kvôli tomu, vie že ma to veľmi trápi, plačem kvôli tomu (mamu mám alkoholičku a tak sa tomu dosť bránim a bojím sa toho). On keď ide piť s kamarátmi tak sa ani nevráti domov celý víkend a ide spať domov a ani sa neohlási celé dni ani nič...Robím preňho všetko, cez týždeň sme v robote a tak sa ani nevidíme, akurát večer a cez víkend by som rada bola s ním ale jediné čoho sa dočkám je to že ide piť. Chceli by sme o pár rokov už aj bábätko, ale neviem si predstaviť že to pri ňom vydržím keď toto bude robiť stále. Vidí že ma to trápi a keď sa ho opýtam či to bude robiť pravidelne tak mi povie že áno. Len nechápem, prečo neni ochotný to zmeniť keď vidí, že to je jediné čo nám bráni k tomu aby sme sa nehádali a boli šťastní..Myslíte, že to má ešte ďalej význam a mám to rešpektovať alebo sa vykašlať nato ? ...
Pokračovať v tom?
A čo mám robiť keď nemám ustúpiť ? Ja nie že ustúpim len nevládzem už s tým ďalej bojovať a stále mu dávať nejaké podmienky keď on kašle nato..hádam mu raz dopne o čo prišiel keď si bude chcieť založiť rodinu a prestane ho tento život baviť...ja by som to pochopila keby má možno 18 rokov ale nie 27...človek od takého človeka čaká už čosi viac...
Zvladnes to moja ty musis vediet co chces ci chces zit cely zivot s alkoholikom.On uz iny nebude a vekom to moze byt len horsie alkohol meni osobnost cloveka uplne viem o com hovorim.
ty keď mu dáš ultimátum, potom on na to len kývne rukou, že aj tak uprednostní kamarátov a alkohol, ty ďalej nekonáš len samozrejme ustúpiš - takto nielen, že sama seba sa zhadzuješ, ale aj jeho ubezpečuješ v tom, že tie keci o ultimátoch sú bezvýznamné výkriky, ktoré on má vysoko na háku
Asi to ozaj bude lepšie..aj keď ten odchod bude ťažký ale čo už ..
Odid od neho nebud s nim nevazi si ta prednejsi mu je alkohol a kamarati ako ty viac ti myslim netreba
Ja tie podmienky dávam, silná som dosť myslím si, ale v tomto už naozaj nevládzem...často mu to vyčítam avšak vždy všetko otočí proti mne a vlastne spraví zo seba neviniatko, a zo mňa tu blbú že mi všetko vadí a že sa neviem zabávať a preto to zakazujem aj jemu..už naozaj neviem či sa mám ďalej snažiť o niečo ešte alebo sa vykašlať nato
Netoleruj mu to,dupni si bud silna daj podmienky
Práveže som mu už dala aj to ultimátum že buď ja alebo kamaráti...tým, že mi nato neodpovedal, mi vlastne odpovedal tiež že kamaráti...taktiež som mu povedala milion krát aj to, že prečo musí hneď piť keď s nimi ide, že ja ho nedržím doma len by to mohol skúsiť bez alkoholu..asi si domyslíš, ako to vždy dopadne...asi to naozaj nemá už ďalej význam ...uvedomujem si to už dlhšie avšak vždy a snažím vymyslieť niečo nové, ako ho od toho odplašiť...asi ozaj bezvýznamne...
Moja zlata ten sa urcite nezmeni a nedajboze ze by ste mali dieta myslim si ze najlepsie bude ak od neho odides hadam sa nechces cely zivot trapit s alkoholikom.Popripade mu navrhni liecenie daj mu ultimatum nech na sebe pracuje a hlavme nech sa rozhodne bud ty alebo kamarati.A ak uz ide von s kamaratmi tak ziadne pijalesy a nech sa ti ozyva priebezne.Neviem asi si dost benevolentna ze mu to tolerujes.