Motivačné kamošky, alebo jedz všetko a schudni

Príspevok v téme: Motivačné kamošky, alebo jedz všetko a schudni
LadyCamual77

Zdravím všetkých čo navštívili túto tému. Ako som už napísala v nadpise, ide o to že budeme jesť fakt všetko a v malých množstvách a pravidelne, a spolu sa budeme tešiť s úspechov. Pár rokov už skúšam schudnúť. Vydarila som sladké, slané, malinovky pečivo atď. Ale otázkou je dokážeš žiť bez pečiva celý život ? Ja osobne nie a tiež ľúbim sladké. Preto som sa rozhodla. Sladkého v podobe čokolády, kexov a pod. sa vzdať dokážem ale pečiva nie a preto dokážem všetkým že i tak sa dá schudnúť, možno nie rýchlo ale efektívne.Občas sú však chvíle kedy to mám chuť vzdať, a preto som sa rozhodla založíť túto skupinu. Takže ako to robím. Jem pravidelne vmmenších pleciach a všetko. Medzi jedlami mám rozostup 2-3 hodiny. Dnes je to presne 8 deň a poviem že sa fakt cítim lepšie. Prvé váženie mám za 13 dní. A cítim že som za ten týždeň schudla min. 1 kg čo je krásne vidieť na mojej tváry. Pridá sa niekto ? Ak ano prosím napíšte výšku + váhu. Ja 163cm a 87kg. Želám krásny deň.

ektoplazma

odpovedam, som dneska skúsila tú zakysanku + kakao + škorica + trochu medu a je to brutálne :) samotná zakysanka mi už v poslednej dobe moc nešla dole krkom

odpovedam

tiez odporucam bud dietologa, alebo ak potrebujete aj poradit s cvicenim, tak fitness trenera. Davaj si vsak pozor, na akeho narazis. Hladaj takeho, ktory ma vystudovanu telovychovu a sport, nie takeho, co ma len jeden certifikat. Vacsina fitiek ma vahy na meranie telesneho tuku, opytajte sa tam.

Co sa tyka priberania, tak zdrave priberanie sa robi silovym treningom - naberanim svalov. Zena pribera 1kg svalovej hmoty rocne. Zena, co chudne, tak zdravo chudne 1 kg tuku mesacne. Preto je tazsie priberat ;-) ide to proste pomalsie.

Ja si stravu balim den dopredu. Je to lepsie, ak je clovek cely den prec - v praci alebo kdekolvek inde. Napr. salaty s mozzarelou, cottage cheesom alebo kuracim maskom si viete bez problemov pripravit doma a v praci zjest. takisto si viete do dozy nabalit pokrajane ovocie. Ja si obcas balim tzv. smoothe - proteinovy napoj. Bud klasicky z prasku, alebo si vyrabam (zakysanka + kakao + skorica + med, alebo to nahradim mliekom, ci tvarohom). Je to uz podla chuti kazdeho.

Chut na sladke, to je velky problem, ale nie je inej cesty nez s tym seknut. Aspon prejdite postupne radsej na ovocie nez sladke. Nizkosacharidove su jablka, bobulovite a citrusove (ja milujem kiwi). Vsetko sa da ;-). Do kavy si davam nahradne sladidlo. Ked mam chut na sladke, casto si dam kefirove/acidofilne/zakysane mlieko s kakaom a skoricou a hoci to sladke nie je, vzdy mi to napokon pomoze. Chut na sladke zmizne - pretoze brusko sa zaplnilo.

Ved nemusite ist na to naraz, aj male kroky su lepsie. Pokojne sa pytajte. alebo mi aj mailujte na radi-radi@atlas.sk

hfcbn

ja sa za seba strasne hanbim. mam uz 3ti rok 80kg. vyska 178cm.. nikdy som problem s vahou nemala. vzdy som mala okolo 65 kg. stihla a vysoka.. teraz? je to hrozne. neviem prestat so sladkostami. nikdy predtym som sa v jedeni nemusela kontrolovat a teraz si to neviem odopriet. chcem zacat chodit do fitka, ale aj to sa hanbim , lebo neviem co tam budem robit a ako to funguje, navyse zijem v zahranici a neviem si tu najst kamosku na cvicenie poblizku.
dalsi problem mam s nakupovanim, ked pridem do obchodu nechodim na oddelenie so sladkostami, ale vzdy musim kupit nieco pre priatela. on nema problem s vahou a kazdy den si dopraje nieco sladke. ked kupim nieco sladke iba pre neho, aj tak to zjem kym vobec pride domov.. ked mu poviem aby si to kupoval sam, vzdy kupi aj pre mna, alebo potom zobrem o polovicu jeho tycinky.. ani neviem co jest. viem teoriu o sacharidoch a bielkovinach, ale neviem co varit ani co jest. kedze moj priatel o tych "fitnes" jedla h nechce pocut. vyprazane nerobim vobec. ale su to cestoviny, hranolky z truby, malo zeleniny atd..
teraz som si uvedomila ze uz je len 6 mesiacov do letnehj dovolenky.. a ja sa zase nechcem tak hanbit ako naposledy, sama pred sebou, aku mam hroznu postavu, velke brucho. predtym som mala pekne ploche brucho. hanbim sa chodit domov na slovensko a stretavat znamych. vzdy si hovorim ako zacnem chudnut a nikdy nic z toho..,

ruza66

ahoj odpovedam, si sikovna a mas veci, ohladom stravovania prestudovane....nechcem sa ta pytat, preco priberas, ale zaujimalo by ma, preco si myslis, ze priberanie je tazsie, ako chudnutie....podla mna, kazdi sme ini, to je jasne.....a prosim ta, vedela by si mi poradit, ako riesit stravu, ked robim 12 hodinove zmeny, tyzden ranna, tyzden nocna....a prosim baby, ako sa vola clovek, co vam odmeria mnozstvo tuku v tele a zaroven vam vie stanovit jedalny listok...dakujem

odpovedam

za malo. nie, ja priberam :-) ale pri chudnuti a priberani je rozdiel len v mnozstve prijatych sacharidov (v podstate). inak je to o tom istom. ale verte mi, ze chudne sa lahsie ;-)

odpovedam

nie, nie...antinutrienty su prirodzene latky, ktore zabranuju vstrebavaniu zivin (co som pisala nizsie) - nachadzaju sa hlavne v obilninach a aj v salatovej zelenine, pokial ju nekomzumujes cerstvu. Potom kazdym dnom stupa pocet antinutrientov. Ale neviem viac o dalsich potravinach, co takisto obsahuju antinutrienty. Kazdopadne obilniny su velmi kontroverzna potravina. Ja sa ich snazim nejest. A ked uz pecivo, tak fakt radsej biele. Ale to tak raz do tyzdna, niekedy ani tolko. nejem ani ovsene vlocky.

ektoplazma

Antinutrienty myslíš napríklad rôzne zvyšky po postrekoch, hnojivách atď? (myslím dačo ako v prípade hnedý cukor vs. biely)

odpovedam

s tymi celozrnnymi vyrobkami pozor. Pricaste jedenie celozrnnych vyrobkov poskodzuje stenu criev. Dokonca z hladiska zdravia by som jedla biele pecivo - to neobsahuje antinutrienty (tie sa nachadzaju prave vo vonkajsom obale, ktore sa pri celozrrnom pecive nezlupuju).

Ono je to so stravou velmi zlozite a odporucam ako zdroje si vyberat vedecke studie, nie popularne clanky. Pretoze presne vdaka nim sa rozsirili rozne myty - napr. to, ze celozrnne vyrobky su zdravsie alebo ze nizkotucne vyrobky su lepsie. Opak je pravdou.

jasne, ze aj sacharidy treba, ale po niekolkohodinovom spanku je telo v nedostatku zivin a potrebuje prave bielkoviny, aby nepalilo svaly. Takze preto odporucam na ranajky bielkoviny. Pokojne si k nim dajte aj sacharidy, ale bielkoviny musia byt. Nekombinujte vsak ovocie s nicim dalsim, potom kvasi v zaludku.