Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Osamelosť

Príspevok v téme: Osamelosť
sama

Ahojte. Mám 20 rokov. V 7 rokoch som prišla o otca (zomrel na rakovinu). Doteraz sa s tým neviem zmieriť, každý deň plačem, neviem sa vyrovnať so životom. Pred 4 rokmi som chodila ku psychológovi, nepomohlo mi to, skôr som mala viac depresívne nálady. Po nástupe na vysokú sa to vylepšilo, ale mám pocit, že ma najviac trápi, že som nikdy nemala vzťah. Akosi si nedokážem nájsť priateľa aký by mi vyhval. Mali o mňa záujem, ja sa bojím sklamania, tak radšej ani nezačínam s nikým. Rodina sa mi už vysmieva, že nikoho nemám a či si vôbec niekoho nájdem, keďže som taká vyberavá. Ja už som z toho smutná, stále som sama a aby som na to všetko enmyslela, tak sa stále len učím, aby som an to nemyslela. Keď ja by som chcela priateľa, ktoeý by mi aspoň v niečom pripomínal ocka :( Nie som si istá prečo som taká izolovaná a uzavretá voči chalanom, možno preto, lebo sa bojím.
Čo by sme robili na mojom mieste? Ďakujem Vám :)

Dilin0

"Čím viac budeš sama vedieť, tým viac vieš ponúknuť tým druhým. Tým viac budeš samostatnejšia a tolerantnejšia a chápavejšia a z toho titulu, aj láskyplnejšia osoba. Potom sama zistíš, že sa k tebe ľudia približujú a nemusíš ty behať za nikým"

stymto by som nesuhlasil..vysvetlis mi to?odkial to mas?vlastna skusenost?.ne kazdy je rovnaky a podla seba nesudime inych.anjelik ty asi citas privela odbornej literatury alebo ja neviem..

anjelik *

Ak chceš pritiahnuť osobu, akú chceš, tak je nutné rozšíriť ponuku, a potom logicky do siete chytíš viac rýb.:o)) A môžeš si vyberať. Lenže to je zase len a len o tebe samotnej, nie o tých druhých. Čím viac budeš sama vedieť, tým viac vieš ponúknuť tým druhým. Tým viac budeš samostatnejšia a tolerantnejšia a chápavejšia a z toho titulu, aj láskyplnejšia osoba. Potom sama zistíš, že sa k tebe ľudia približujú a nemusíš ty behať za nikým. Je to o celkovom duševnom vyžarovaní a to sa odvíja od spôsobu uvažovania, jednak o sebe, jednak o tých druhých. :o)

Dilin0

takze ti mame poradit ako zbalit chlapa?myslim ze na toto tu uz bolo kopu tém :)

a ja som nevravel ze som mudry, je to len moj nazor..ako vidis kazdy ma svoj nazor.jedine co mozes spravit je z kazdeho si neco zobrat (ak chceš) a vyskusat to či ono..

sweater*

som koza. a ja ti neviem poradit, som pisal ze mam za sebou zalostne malo vztahou. aj ked teda som mal taky so vsetkym co k tomu patri celkom dlho trval, tak zase uplne nahadam uplne tuna, ale nepreskakal som si toho vela. a neviem akym sposobom na tie zaujimave zeny narazim, proste to vzdy citim ked sa ocitnu blizko, ked sa zacneme rozpravat atd.

sama

ahinak:ďakujem za ti radu..ale som ju síce už veľakrát počula..ťažko sa jej držať...ale pokusim sa

dilin0..ja vie čo chcem, ale neviem ako to mám dosiahnuť

sweater: a len btw. si býk, panna či kozorožec? :D

aa dilino, doubledog a sweater..keď ste takí múdri (myslím to v dobrom) tak, mi povedzte čo mám robiť, aby som priťahovala osobu akú chcem...

samozrejme aj keď baby vedia, tak nech napíšu :)

ahink

A k autorke :)
Neviem coho sa obavas..ved mas krasnych 20 rokov. Zivot vztahy kamaratstva atd skolu pracu vsetko mas este len pred sebou. Nic nerob nasilu, nestresuj, maj pokoj klud pohodku..co ma prist to pride..co sa ma stat tak sa stane a udeje. Zivot ti to zariadi aj sam za teba..ty sa uc, zi, venuj sa co ta bavi zaujima a zbytocne sa netrap nesuzuj..

sweater*

sa to tu nejak rozbehlo :D. so zemne znamenie som prave zistil na googli. inak si myslim ze clovek aj moze vediet o chce, ved kazdy ma nejake ocakavania ale nakoniec ked to dostane ten skutocny pocit o danej situacii/veci sa moze lisit. ja by som negeneralizoval ze to je cisto zensky problem. mne sa tiez stalo ze som sa na nieco, niekoho tesil, alebo podobne a nakoniec v tom danom momente ktory som si predstavil ako skvely ze ako sa mi to bude pacit to bol presny opak. ale to je o tom zase ze to clovek aj prezije v realite. aj ked zazijes nieco co sa ti nepaci, nebodaj ti to ukaze si sa mylil aj to ta niekam posunie, ti to ukaze minimalne ze to nieje co hladas :)

doubledog

lenze ak je jej problem v tom, ze nevie co chce, tak samozrejme, nebude vediet, ze to nevie.
bude si mysliet, ze to vie.
:)

sama

dilin0: stačilo to raz napísať...zatiaľ rozum, keď mi niekto niečo povie raz , nemusí 3-krát :D...a áno viem čo chcem..ty to vedieť nemôžeš či viem alebo nie, do hlavy mi našťastie nevidíš.