Ahojte. Mám 20 rokov. V 7 rokoch som prišla o otca (zomrel na rakovinu). Doteraz sa s tým neviem zmieriť, každý deň plačem, neviem sa vyrovnať so životom. Pred 4 rokmi som chodila ku psychológovi, nepomohlo mi to, skôr som mala viac depresívne nálady. Po nástupe na vysokú sa to vylepšilo, ale mám pocit, že ma najviac trápi, že som nikdy nemala vzťah. Akosi si nedokážem nájsť priateľa aký by mi vyhval. Mali o mňa záujem, ja sa bojím sklamania, tak radšej ani nezačínam s nikým. Rodina sa mi už vysmieva, že nikoho nemám a či si vôbec niekoho nájdem, keďže som taká vyberavá. Ja už som z toho smutná, stále som sama a aby som na to všetko enmyslela, tak sa stále len učím, aby som an to nemyslela. Keď ja by som chcela priateľa, ktoeý by mi aspoň v niečom pripomínal ocka :( Nie som si istá prečo som taká izolovaná a uzavretá voči chalanom, možno preto, lebo sa bojím.
Čo by sme robili na mojom mieste? Ďakujem Vám :)
Osamelosť
sama - len to musíš urobiť a nečakať kým sa to urobí samo.
Anjelik* to napísala super. Prečítaj si ešte raz túto tému a všetky príspevky a niečo si z toho vezmi. No je to všetko len na tebe. Nikto za teba tvoj život nebude žiť, nikto sa nerozhodne a toto fórum ti tiež neporadí. Odpoveď je tam vonku, medzi ľuďmi. Čím väčší počet ich spoznáš, tak tým viac sa naučíš. A na otázku ktorú sa pýtaš máš odpoveď už dávno len ty v sebe. Nikto iný ti na ňu nedokáže lepšie odpovedať a nikto iný ti ani nedokáže lepšie poradiť ako to dokážeš práve ty sama.
Život je o riskovaní...vieš ak človek neriskuje tak nič nestratí no ak skúsi zariskovať tak obyčajne získa viac, ako dúfal. Neboj sa riskovať, neboj sa chlapcov, veď ak sa niečo nepodarí tak svet je veľký a žije na ňom veľa ľudí a určite je medzi nimi niekto, kto ti bude vyhovovať.
dilin0: taká dobá, tichá, plachá som bola aj ja..teraz som už drzá..lebo si stojím za svojím..no ej to tým, že okolie ma inak poznalo.
delete: ty ma stále tak podvedome motivuješ..a v skutočnosti, to čo si napísal je pravda. Lebo všetci ostatní mi radili, že nemám mať kritériá, ideál, hľadať niekoho aký bol môj otec..a ty máš iný názor. musím všetko dobre zvážiť a urobiť tak ako to cítim.
sama: no ja viem.to poznam velmi dobre .ak si dobry a mily tak tak len vyuzivaju a vysmievaju sa ti, a ked sa zmenis na opak tak uz si mrcha a preto ta nemaju radi...ale cest vynimkam.su aj dobri ludia..ale ti su tichy ,plachy..vacsinou
anjelik * tak v prvom rade reagujem tak, ako chcem ja...no to až potom ako zareagujem podľa návodov, ktoré ma tento svet naučil. Mám aj vlastné si predstav.
,,musí ovládnuť to, čo zo seba generuje,, - lenže ako to má ovládnuť?
Píš si čo chceš... v konečnom dôsledku máš pravdu ale ako písal doubledog a aj ty koniec koncov tak nie sme všetci rovnakí a to čomu ty hovoríš poznanie nepríde s uvedomením si samého seba. Je to niečo, čo sa nedá naučiť a k čomu nás nikto a nič neprivedie.
urobil som chybu? Ty to nazývaš stagnáciou, no ja mám na to opačný pohľad a podľa mňa človek chyby nerobí. Robí len rozhodnutia, ktoré v tom danom okamihu pokladá za správne. A ak ho aj sklamú či ich považuje za zlé tak nie sú chybou, pretože mu niečo dali a niekam ho posunuli. A preto na mieste a stagnovať nemôže nikto.
Zbytočne tu strácam energiu a už do tejto témy nevstúpim. Jasné, že máš pravdu - to ty si ten predátor, ktorý sa živí inými predátormi, pretože ovečky neposkytujú dostatočnú potravu ale napíšem ti jedno...
,,anjelik: áno rozumiem, uvidím čo bude a teraz to nechám tak ako to je.,,
Myslíš, že toto je to, čo si chcela od zakladateľky čítať? Myslím, že nie.
Na to, aby ona pochopila prečo sa jej niečo podobné deje potrebuje impulz v podobe niečoho čo jej to ukáže. Musí byť v prvom rade spokojná sama so sebou a ako si už napísala vedieť kam ide a čo chce dosiahnuť. Lenže ak má niekto problém a ocitne sa sám...dokonca bez akejkoľvek podpory. Či už rodiny, priateľov atď tak sa veľmi nedá získať to, o čom tu píšeš.
Čo zmení vyžarovanie druhého človeka ak je sám? Veď druhý človek, ľudia, kopa ľudí. Lenže ak je sám a ľudia utekajú tak to vyžarovanie sám zmeniť nedokáže aj keby akokoľvek veľmi chcel. Vždy dokáže čerpať energiu len od niekoho, kto je dostatočne silný a naozaj ju má.
Ja poradím zakladateľke len to, že by to nemala nechať tak ako to je, skús porozmýšľať nad tým prečo konáš tak ako konáš a až keď pochopíš samú seba a budeš vedieť kto si tak budeš vedieť aj to, prečo si nešťastná.
PS: čo ak sa niekto taký ako jej ocko nájde? Čo ak existuje? Nemala by hľadať? Skúšať? Prečo by mala brať niekoho kto nevyhovuje jej kritériám? Len preto, aby neostala sama? No nato, aby niekto taký prišiel tak sa musí niečo začať. To spomínané spoznávanie.
dilin0: nie, ja to tak zhrniem..čím som lepšia, tým horšie sa ľudia ku mne správali.
Pred piatimi rokmi, ešte počas strednej..som bola ku spolužiakom veľmi milá, tak to patrične využili..ale na výške nastal obrat, povedala som si dosť a začala byť niekedy mrcha, ktorá rada odkuruje...keď mi teraz niečo bývalí spolužiaci povedali (napr, na stretávke), tak pekne som im povedala, že hneď boli spokojní a už nerýpali. Tak treba si asi hranice určiť..ale to nesúvisí so sčítanosťou.
hej no...na jednej strane vediet toho vela a vyhybat sa problemom konfliktom,kazdemu vyhoviet a tak..a na druhej strane sa vravi ze nevadomost je pozehnanim,ci tak nejak :) takze fakt neviem
dilin0: v tomto aj máš pravdu, lebo napr. človek, ktorý veľmi veľa vie môže byť akceptovaný spoločnosťou, ale ani nemusí..záleží to dosť od toho v akej sa pohybuje...lebo niekedy je lepšie nevedieť veľa
ale zase na druhej strane byť sčítaná tiež nie je zlé..ale tak, aby som nezačala žiť len v tom pseudosvete kníh a na mozog by mi to udrelo
anjelik *: chapem, a mas pravdu, ale ty si vravela nieco v zmysle, ak vsetko viem tak ma ostatni budu chciet .a ja stymto nesuhlasim , odkial to mas? to ze clovek vie urcite veci neznamena ze ho za to budu mat ludia radi...a zas nezabudaj ze nikto nieje dokonaly :)
swetaer: verím ti, aj ja by som sa bála :D ale tak znie to zaujímavo :D
anjelik: áno rozumiem, uvidím čo bude a teraz to nechám tak ako to je.
ked som bol u znamych mojich znamych :), tak oni sa tymto zaoberaju aj robia rozne sedenia pre ludi a bolo to pekne strasidelne jak sa ten kristal natahoval a smeroval na rozne veci, takze ja sa s takym nicim nehram lebo tomu nehapem a bojim sa toho :)