Nezamestnanost

Príspevok v téme: Nezamestnanost
zewa

Musim to napisat aspon sem lebo ma poraza z niektorych ludi. Poznam zenu, co od skoly nerobila (10 rokov) lebo nebude robit pracu, ktora nieje hodna jej titulu, pritom ma odbor, ktoreho vyuzitie dodnes nechapem a zije v oblasti, kde ani beznej roboty nieje dost. Ide ma z toho porazit, lebo je to clovek v podstate dobrovolne nezmestnany, ktoreho zivili davky (a kedze neviem nerobila to, co mala tych par hodin, tak aj o ne prisla) a rodicia. Lebo robit casnika alebo za pasom sa neoplati. Nema ziadne pracovne skusenosti ani navyky. Neustale sa stazuje. Viem, ze sa o domacnost a zahradu stara, ale podla mna toto nieje normalne. Cakat na pecene holuby ako napadaju do huby. Dokonca si uz ani robotu aktivne nehlada. Myslela som si, ze to je naozaj problem najst pracu, ale nieje, len niekedy treba trosku znizit z narokov. V zivote som robila cokolvek, niekedy aj za 170€ mesacne, ale nikdy som nebola bez prace. A tak uvazujem, ze ci som divna ja alebo ona.

Maoam

zewa: takychto ludi oboch pohlavi su na svete stamiliony a viac

otazne je, co ta serie skutocne najviac - chcela by si s nou menit? myslim s tymi jej 'vyhodami', alebo co za tym je?

parazitujucich ludi najdes na celom svete v kazdej spolocnosti, vychcancov tiez, ok tuto mas na ociach ci pod nosom, bije ti to do oci, ale mne sa vidi, akoby ta stvalo este nieco, co si tu neuviedla

co by si chcela TY mat z toho, co ma ona? viac casu? viac pohodlia? - neber to ako utok, ale nieco jej zavidis rsp. nieco by si chcela TIEZ mat - tym nemyslim byt parazit ako ona, ale nieco z toho chces mat a nemas a to ta serie uplne najviac

redka

len taka mala oprava... kto nepracoval, nema narok na davku v nezamestnanosti, pretoze si neodvadzal na poistenie v nezamestnanosti (teda ak si ho neplatil sam dobrovolne - aj ked neviem z coho ked nerobi) + ak byva s rodicmi, tak zrejme nema narok ani na davku v hmotnej nudzi... to len tak na okraj... mimo temy

sweater*

Kto je divny je len vec pohladu. Hned na uvod napisrm ze som pracujuci. Na vyplatu sa nemozem stazovat. Ale nejako sa neviem zmierit s tym ze 45 hodin tyzdene travim vykonavanim nejakej absolutne nezmyselnej cinnosti s cielom zarobit si nato aby som mal co zjest a kde byvat. Mbe to stale pride take zvlastne. Nechcem byt nevdacny zato ze mam pracu to vobec ne, len sa citim taky zmeteny, ze smerujem v podstate nikam (kariera je mi u prdele). Jednoducho mam pocit ze toto nieje to preco som na tomto svete :). Ale to nemusi byt jej pripad, nozno ju vobec nenapadaju podobne existencne otazky, mozno je len fakt lebiva

iggy

len ja nechapem naco rozmyslas nad druhymi ludmi. nech si robi co chce, jasne ze robota sa da najst, hlavne si ju najde taky, co chce pracovat. tvrdit ze za tych par korun sa mi neoplati chodit do roboty, lebo davky su pomaly vyssie ako zarobok, no to je parazitizmus, lebo taky ludia ziju vlastne z penazi nas vsetkych, ktorym sa do roboty ist chce a odvadzame dane. aj pre takychto prizivnikov. ona si chova domace zvierata, stara sa o zahradu, z ktorej tiez ma obzivu, potom este zhrabne davky v nezamestnanosti a citi sa ako rozumny clovek. pritom je to len obycajny zobrak, ktoremu sa nechce pracovat. ale nech si robi co chce, ty sa staraj o svoj pracovny rast, o svoj zivot. takych ludi aj tak nezmenis, chcu vyuzit skulinky kazdeho systemu a aj sa im to dari.