Nezamestnanost

Príspevok v téme: Nezamestnanost
zewa

Musim to napisat aspon sem lebo ma poraza z niektorych ludi. Poznam zenu, co od skoly nerobila (10 rokov) lebo nebude robit pracu, ktora nieje hodna jej titulu, pritom ma odbor, ktoreho vyuzitie dodnes nechapem a zije v oblasti, kde ani beznej roboty nieje dost. Ide ma z toho porazit, lebo je to clovek v podstate dobrovolne nezmestnany, ktoreho zivili davky (a kedze neviem nerobila to, co mala tych par hodin, tak aj o ne prisla) a rodicia. Lebo robit casnika alebo za pasom sa neoplati. Nema ziadne pracovne skusenosti ani navyky. Neustale sa stazuje. Viem, ze sa o domacnost a zahradu stara, ale podla mna toto nieje normalne. Cakat na pecene holuby ako napadaju do huby. Dokonca si uz ani robotu aktivne nehlada. Myslela som si, ze to je naozaj problem najst pracu, ale nieje, len niekedy treba trosku znizit z narokov. V zivote som robila cokolvek, niekedy aj za 170€ mesacne, ale nikdy som nebola bez prace. A tak uvazujem, ze ci som divna ja alebo ona.

kikarika1

zewa

hlavne sa nestaraj do života druhých ľudí...to, ako si s ním naložia, je len ich vec a nikoho do toho nič, a ani teba....mňa zase ide poraziť z takých ľudí, ako si ty - čo neustále riešia život druhého človeka - je to typická "blbá" vlastnosť slovenského národa (s prepáčením)

zameraj sa na svoj vlastný život, o to aký je, aký bude, chyby robí každý, nikto nie je dokonalí a myslím, že sme tu pre niečo iné, a nie preto, aby sme posudzovali druhého človeka (pretože sa nám to nepáči a ide nás z toho poraziť)

Delete

Napíšem to asi takto. Kto chce prácu, tak si ju nájde. Velikánsky omyl a nesúhlasím s týmto názorom. Som nezamestnaný už vyše 3 roky a nikde ma nechcú... Nebudem tu dopodrobna rozpisovať kam všade som sa za tie 3 roky hlásil a aké mám vzdelanie či kurzy. Môžem však s kľudným svedomím napísať, že ani ako pokladníka do obyčajného Tesca ma nevzali...vraj nespĺňam požiadavky. Vieš a potom z tohoto vzniká frustrácia, začneš bojovať sama zo sebou, vidíš ako naokolo ľudia žijú...No nie je to med lízať A preto robím už 3 roky načierno a zarobím aspoň toľko, aby som ako tak dokázal prežiť. Nie je to také jednoduché milá zewa.

otrokSK

ak sa ti s niecim zdoverila tak co ta vedie k tomu to roztrubovat kdesi po internetovych forach a pohorsovat sa nad tym?

jikoun

no a preto sa jej nedari lebo si ju beres do huby staraj sa o seba laskavo nie o druhych je to jej vec co robi zo svojim zivotom ty zabudni ze existuje

zewa

Jaj sak ste len mudri niektori. Tak ked sa stazuje mne, konkretnej osobe, tak som sa samozrejme do toho starala. O nu, lebo mne na ludoch zalezi, niekedy az prilis, evidentne.
Nestaram sa do ludi, ktori ma do svojich zivotov nezatahuju alebo verejne neziadaju o pomoc (ako ludia na fore ;)

Nina111111

toto je na Slovensku velmi zle-kazdy sa do kazdeho stara.. neboj ona sama robi chybu ze odmieta pracu pride nato ked pride situacia ze bude musiet vziat aj to co nieje ,,hodne jej titulu,, a ty ju neries nieje nic horsie nez zozierat sa nad niekym komu nieje pomoci len miname energiu ktora sa da vyuzit lepsie

otrokSK

inak neviem co ta je vlastne po tom ako zije niekto druhy, ty si jej nedala ani jediny halier a nevies co ma za problemy tak sa staraj radsej o seba

LMarika

Zewa - nech ta nezaujma, ako ziju ini ludia, nech ta zaujima len a len to, ako zijes ty. Kasli na nu a hotovo, nech si zije, ako chce, pomysi si: "Co ma je po nej?" Nech ti je aspon utechou, ze ten normalny a spravny clovek zijuci podla svojho svedomia si ty a nie ona. Keby naozaj existovalo nejake nebo a nejake peklo a nielen tvrda realita, tak ty by si isla do neba a ona do pekla - rozpravkovo povedane. Ty by si asi nemohla zit vo Viedni, kde tisicky a tisicky pristahovalcov rocne ziskaju rakuske obcianstvo, po nemecky nevedia ani slovo, v zivote nic nerobili, len sa prisli odkialsi z Inde, z Filipin, z Egypta, z Afganistanu z Pakistanu, a podobne... do vysnivanej krajiny rozmnozovat rychlostou blesku, poberat socialne davky, pachat trestnu cinnost typu Handyräuber a inu a parazitovat na ukor pracujuceho rakuskeho, ale aj slovenskeho obyvatelstva, lebo vo Viedni je veru pracujucich Slovakov neurekom. Kdekolvek sa ocitnes a kamkolvek pojdes, na takych ludi natrafis vzdy a vsade a o tom, ze neexistuju, mozes len snivat, ale realita je taka, ze paraitujuci ludia vzdy boli, su, aj budu a ani tvoje rozculovanie sa na tom nic nezmeni. Proste sa nad tym nezamyslaj a hotovo, nekaz si dobru naladu a pekne dni rozmyslanim o takychto ludoch, nestoja ti za to, aby ta nielen "porazalo", ako pises, ale aj naozaj porazilo. Mozno sa raz dotycnej osobe vsetko vrati, ze doplati na svoju lenivost a povysenecke spravanie, osud je nevyspytatelny. Poznala som inzinierku, ktora makala ako robotnicka vo fabrike pri pase, lebo si prave nevedela najst inu pracu, ale musela uzivit rodinu, tak musela proste prijat, co prislo a popri tejto praci si hladat inu, ktora je hodna jej titulu. Ale tymto ukazala, ze pracovat chce a chce za akukolvek cenu, a preto si ju vazim.