Moju samičku kakariki sme mali 6 mesiacov. Nebola dokrmovaná a ani po 6 mesiacoch sa nám nedala pohladkať - iba výnimočne. Chovali sme ju samú ako domáceho miláčika. Vždy bola veselá a spokojná. Prvé vajíčka zniesla po 3 mesiacoch - spolu 9 kusov. Ďalšia znáška sa opakovala po 2 mesačnej pauze. Doteraz zniesla 3 vajíčka. A zrazu nastal problém. Od rána bola apatická, driemala na bidielku počas celého dňa, našuchorené perie. Postupne po obede pribudli drobné problémy s koordináciou pri chôdzi a lietaní. Vajíčko som nenahmatala, takže problémy s vytlačením to neboli. Zrazu sa dala zobrať aj do ruky. Jej koniec však nabral rýchly spád. Skôr ako sme sa stihli vybrať k veterinárovi chytili ju kŕče, nemohla najskôr ovládať nožičku, mala ju zovretú a vystretú, nedokázala chodiť, potom nasledovala triaška až behom možno 15 minút zomrela.
A ja som nešťastná, čo spôsobilo jej smrť. Chovateľ povedal, že to mohla byť porážka. Vraj interval medzi znáškami vajíčok bol veľmi krátky. Prispela som k jej smrti aj ja, keď som ju zobrala do ruky, keďže sa predtým dala pohladkať iba výnimočne? ... Ak viete, poraďte. Teraz sa bojím, či si mám kúpiť aj ďalšieho papagája, aby mi aj ten po 6 mesiacoch nezomrel.