Nebavi ma žiť...

Príspevok v téme: Nebavi ma žiť...
bez_duse

Ahojte,

asi ma tu veľa ľudí skritizuje, ale aj tak to skúsim..predsa len negatívne odpovede môžem odignorovať a za každú podporu či dobrú radu budem vďačná.
Takže môj problém je, že už niekoľko rokov ma nebaví žiť, stále si hovorím, že sa to zmení, že niečo vymyslím, že sa niečo stane, ale nič, je to len čoraz horšie...
Som zdravá, mám kde bývať, mám čo jesť...mám vlastne toto všetko, ale nemám nič :( a uvedomujem si, že za všetko si vlastne môžem sama, no neviem to nijak zmeniť ani sa nijako postaviť na nohy, pretože moje myslenie je už na bode mrazu a totálne zlenivelo...a môžem si povedať čokoľvek, odpoviem si, že na čo keď aj tak ma to nebaví...
No takže čím môže byť ovplyvnená moja nechuť žiť: v prvom rade je to určite nezamestnanosť, ďalej vo vzťahu tiež nie som šťastná, mám len jednu kamarátku, žiadnych iných priateľov, ak bola aj príležitosť, nemala som chuť, radšej sa ľuďom vyhýbam, nemám žiadne záujmy, nič čo by ma bavilo...chcem sa zamestnať, ale nič neviem, školu mám, ale tá bola len z donútenia, takže je to len papieri, jazyk som mala niekoľko rokov, ale všetko som zabudla...a jazyky všade potrebujú...ale ja už nemám silu sa niekam prihlásiť, zase sa začať učiť...celé dni by som prespala, môžem spať 4,6, 8 alebo aj desať hodín, no som stále unavená a spala by som, z toho mám najväčšie potešenie, keď si lahnem a viem, že za chvíľku nebudem vedieť o živote...neviem sa už tešiť z ničoho....
keď výdem von a obzriem sa okolo seba, všetci sú na mňa až priveľmi dokonalí, všetci vzdelaní, rozumejú svojmu odboru, vedia minimálne dva jazyky a ja?? pripadám si ako keby som vyšla len základnú školu...a neviem ako ďalej...prihlásiť sa na nejaký kurz by možno bolo riešenie, ale čo dovtedy??? čo dovtedy kým sa ho naučím?? a aj to s odporom, lebo vôbec to nie je to, čo chcem, ale len preto, že musím...preto, že táto doba to vyžaduje..:( tak je to so všetkým...robím všetko len preto, že musím, nie, že chcem....a aj to je problém, čo ja vlastne chcem? zomrieť, to by som si najviac želala...psychológovi určite nepôjdem ani predpisovať si nejaké tabletky....ale ja naozaj neviem ako sa z tohto vyhrabem, je to už priveľmi dlho, aby som sa z toho dostala jedným šupom :( pomaly každý deň len plačem...je mi z toho zle...prosím dobré duše o rady, ale asi som beznádejný prípad :(

trallalla

Tak partner s ktorym sa citis osamelo nestoji za nic, potrebujes niekoho, kto by si ta vazil. A nemyslim ziadneho sex partnera, ale tak ako pises, lasku. Ale tak zrejme to citis podobne ako ja, tak preco sa nesustredujes nato? Preco sa trochu nezoznamujes?

bez_duse

trallalla neviem čo je veru horšie...či byť bez lásky, bez partnera...alebo s partnerom, s ktorým sa cíti aj tak osamelo...:(

trallalla

Bezduse, podla mna mam veelmi podobne pocity ako ty, aspon myslim. Len neviem ci tiez vies co chces. Ja to viem presne, no nedari sa mi, a preto mam rovnake stavi ako ty. To co chcem ja, je krasny vztah. Mat sa o koho opriet, mat niekoho, kto ta bude mat strasne rad, niekto kto ta potrebuje... Uz ak by ten niekto bol, hned by som mal obrovsku chut do zivota. Nato netreba vediet dva jazyky, dobre zarobit sa da aj bez nich.

bez_duse

ceresnaaa to nie, že nebude môj prípad, to už dávno je môj prípad :( ale podľa toho ako píšeš, asi si taký stav nezažila :(

bez_duse

mojnazor1 súhlasím s tebou, kto nezažil, nepochopí...darmo mi tu môže písať nejaký optimista či realista, ktorý je spokojný so svojim životom a nepozná tieto pocity...ja by som potrebovala radu od niekoho kto si tým prešiel a nejakým spôsobom sa z toho dostal, ale neviem veru či taký človek existuje...:( to sa ozaj mám s takýmto životom zmieriť??? :( a keď si pomyslím na smrť, naozaj by som na tomto svete najradšej nebola a potom sa rozplačem ako sa rúham a že chudiatka rodičia, že ani nevedia akú dcéru majú labilnú :( takže také niečo by som im nemohla predsa spraviť...a tak musím teda ďalej žiť...

mojnazor1

bezduse, len to nikto nepochopi ako ti je ked to nezazil a ked to zazil tak zase nevie ako ti pomoct... je to fakt len o tom ze musis nejakym sposobom najst tu silu a energiu v sebe samej ale to je velmi tazke, mne sa to nepodarilo aj ked som si velakrat klamal ze ano... proste niektori ludia maju asi nejaku geneticku vadu alebo co kvoli comu im nefunguje psychika ako ma a neda sa nic robit, ja uz sa viacmenej len snazim zmierit s tym ze som urceny k zahube a asi to tak muselo byt

ceresnaaa

Hej dnesny svet na nas strasne tlaci, ale netreba sa vzdavat ;). Tiez mam obcas melancholicke pocity. Urcite chod psychlogovi aby si sa vyrozpravala, lieky by som nebrala. Skys najst nieco co ta bude bavit. Alebo zacni behat ked byde teplehsie, alebo plavat, alebo sa len tak prejst do prirody,pri tom si precistis hlavu. Mozno ak by si chcela viac ludi okolo seba dkus daky aerobic, joga alebo tak ;) ani nebudes vdiet ako a stretnes super ludi ;) oni si ta najdu ;).) Ked ux budes psychicky na tom lepsie tak co sa tyka profesneho zivota zacni s malymi krokmi, opras si jazyky ked yz si ich raz vedela, zvladnes to hravo sama, staci hodit do googlu a kopec vybornych stranok ;). daj si najskormale ciele a postupne pridavaj a uvifis aky budes dat dobry pocit potom zo seba. A nenechaj sa znechutit timi dokonalymi, nevedia vsetko, a to co vedua si tiez museli odridt s tiez ivh to vtedy ani nemuselo bavit. A nevzdavaj sa ;). Odstran to nefativne myslenie, nech he akokolvek silne. Zle ti uz bolo, teraz bude len lepsie ;))))). A

mojnazor1

kukuricka no ja som antidepresiva bral aj som chodil ku psychologicke ale je to uplne k nicomu, tie lieky su cisty jed ktory ma dostal do este horsieho stavu nez v akom som bol po psychickej aj fyzickej stranke a chodenie ku psychologovi je uplna strata casu, absolutne nic vam neporadi to je len o tom ze jej tam mate hovorit svoje najosobnejsie veci a tam to konci, 1000x viac ziskam aj ked si precitam nejaku knihu. nema to vobec ziadny prinos a cela psychiatria a psychologia su uplne slepe cesty ktore nemaju ani najmensi sajn co sa v ludskej dusi deje a co potrebuje. som z toho velmi sklamany a ostava stara pravda ze jediny kto ti moze pomoct si ty sam, ostatne je strata casu a nadeje. aktualne tam uz nechodim a je mi tak lepsie resp. je mi aspon rovnako zle ako predtym a nie este horsie