Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?

Príspevok v téme: Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Zelenalinka

Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.

5.5 elsa

či nebude pre ňu potom lepšie žiť v nejakej nádeji lebo ona sa na nohy nepostaví ale môže to byť ešte horšie ak príde k realite jedine žeby skúsila zabudnúť alebo ak chce vysvetlenie či je potom pripravená na tvrdú pravdu

Maoam

5.5 elsa ano, v istych bodoch suhlasim, ale toto je tak komplexna vec, tak jednoduche to nebude, ale mas vo viacerych bodoch pravdu, to uznavam

Maoam

5.5elsa, existuju vztahy, zalezitosti, zivotne situacie, ktore clovek sam neda, nezvladne

to mas ako s traumatickymi zazitkami napr. u deti, z ktorych vyrastu dospeli ludia a ked neabsolvovali psychoterapiu, istou castou svojej osobnosti ostanu visiet casovo v minulosti v tom obdobi, kedy sa to stalo a v realite sa to v ich dospelom veku prelina do roznych podob, maju problemy v roznych oblastiach, pricom kluc je v minulosti, ked sa vyriesi to, je ten clovek schopny sa posunut

niekedy je fakt potrebna externa odborna pomoc, proste su veci, ktore clovek sam z roznych dovodov neda

ja jej zivot nepoznam, ani ju, neviem cim si presla, neviem o nej nic a myslim, ze to sem uz ani nepatri, takze z respektu voci nej to uzatvaram

5.5 elsa

ona to ani nemusí akceptovať ani sa s ničím vyrovnávať stačí na neho zabudnúť vymazať číslo dostať ho von s tej hlavy a dať do tej jej hlavy niekoho iného alebo viac ľudí ktorí ju majú radi tam toho nekontaktovať nezaoberať sa ním prestať si ho všímať potom na neho postupne zabudne zamestnať si tú hlavu niečím iným a niekym iným na celý dne

5.5 elsa

takže ona mu písala a chcela vysvetlenie a on nič tak vidíš čo to je za pííííííííííp nebudem sa ani vyjadrovať nestojí jej za nič taký muž pravdu jej aj tak nepovie ale dievča je dosť labilné možno z iných dôvodov keď to takto prežíva po takej dobe normálne už sa na to mala dávno vykašlať jednoducho to hodiť za hlavu a ísť ďalej nemá to význam prestať ho kontaktovať viac sa s ním nezaoberať mala by ísť niekam rozptýliť s niekym koho má rada

Maoam

elsa, ano, ja viem, co mas na mysli, ale tomu predchadza ta AKCEPTACIA a navrat do 'tu a teraz' a rozhodnutie napriek neuzavretej veci zit dalej a pre seba a potom to uz ide jedno za druhym, novi ludia, novy partner atd.

5.5 elsa

maoam ja ti poviem čo jej pomôže iný muž to jej pomôže zabudnúť na toho predtým je to už dosť dlhá doba mala by si niekoho hľadať iného ísť do spoločnosti to nie je jediný muž na svete veľmi dlhá doba 7 rokov žiadne vysvetlenie nečakať a ísť do nejakej spoločnosti nikdy nevie na koho natrafí prestať na neho myslieť a nevytvárať si nejaké ilúzie vieš keby to boli 1-2 roky ale 7 rokov keď si nájde niekoho iného tak na neho zabudne ani si nezmyslí že existuje takto sa trápiť nemá žiadny zmysel len sebe čo ubližuje a tamten je už ktovie kde ...

Maoam

5.5 elsa: z ohladu voci Paculke sa v tom dalej rypat nebudem, lebo je jasne citit, ako velmi ju to zlomilo a zasiahlo a navrat spät do zivota pojde zrejme iba s psychoterapeutickou pomocou a akceptaciou toho tu a teraz a faktu, ze sa stalo, co sa stalo a prijat to a ist dalej, inak sa do zivota spät nevrati

dalej neviem nic o ich vztahu, kedze je velmi introvertna a v podstate nenapisala nic o dlzke, priebehu, hlbke vztahu, okrem toho, ze z jej strany to bola laska a pokladala ho za skveleho cloveka, za ktoreho za 7 rokov nenasla nahradu

ako som uz vcera pisala, co mi nesedi je, ze skvely a charakterny clovek by nedokazal dlhodobo necinne nechat druheho cloveka tak sa trapit - ale by nieco urobil, aby sa ten clovek konecne trapit prestal

ak mu napisala, ze potrebuje vysvetlenie, aby nasla pokoj a nie preto, ze by chcela po rokoch zasahovat do jeho terajsieho zivota, myslim, ze je to nie je ziadna obet ani velka vec z jeho strany to pre nu urobit - pretoze by jej tym pomohol

sama napisala, ze nech to bolo cokolvek, prijala by to - len nevie co to bolo

osobne, pisem sama za seba, by som nedokazala nechat byvaleho partnera takto dlho sa trapit, ak by ma kontaktoval a chcel vysvetlenie, kde by som zjavne videla, ze nezije, ze sa trapi a iba preziva a v podstate sa odpojil od reality a zije v minulosti a nie v pritomnosti

ale ono sa mu to vrati - karmicke zakony funguju, on je jej vysvetlenie dlzny a tak jej ho raz bude tak ci tak musiet podat

5.5 elsa

ak jej tvrdil že priateľku nemal tak ju zrejme zatajoval :) a mal... v každom prípade je za tým iná žena žiadať vysvetlenie mala oveľa skôr ktoré by jej nedal a rovnako by to urobil aj teraz lebo aj takí sú ľudia či je to žena či je to muž ....

5.5 elsa

maoam keby mu na nej záležalo tak by jej vysvetlil povedal dôvod ak nie dôvod tak aspoň že s ňou končí keď mal priateľku zrejme sa rozhodol pre ňu a jej sa ľahko zbavil ja tam iný dôvod nevidím po takej dobe už aj musela nájsť niekoho iného 7 rokov už mala na neho zabudnúť a žiť po svojom si niekoho nájsť a nie dúfať že sa jedného dňa ozve on už má určite zariadený svoj život po svojom .... ja by som tam nič nečakala nech si cez niekoho zistí určite je s tou ženou ženatý alebo aspoň bývajú v jednom byte alebo je stále s ňou ...