Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.
Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Áno Maoam sústreďujem sa teraz na seba. Venujem sa sebe. Rozvoju. Nečakám veľké veci.
Elsa asi je latka príliš vysoko. Vzťah len z rozumu? To nedokážem.
paculka, s tou akceptaciou je to velmi tazke - pretavit to do praxe, ale pri veciach, najmä vztahoch (napr. aj rodinnych, surodeneckych, nielen partnerskych, priatelskych), kde sa trapi clovek cele roky a nakoniec aj tak dojde k zisteniu a uvedomeniu si, ze 'oni' sa absolutne nezmenili a moze trvat desiatky rokov, ci par zivotov, kym pochopia...kym kym kym, ved ty vies, ze clovek si nemoze dovolit uz dalej stracat cas cakanim 'na nich'
proste niekedy to nejde, vtedy je potrebne nechat to tak, akceptovat stav taky, aky je, aj ked to hrozne boli a clovek si uvedomi, ze prezil roky muk, bolesti, trapenia a oni to ani nevedia alebo nechcu vediet a je im to evtl. uplne jedno co je este horsie zistenie
nechat ich tak sposobi aj to, ze sa zacnes odputavat, nechat to tak, ta postupne pomalicky ale isto zacne oslobodzovat, lebo najprv ziskas odstup a postupne sa zacnes coraz viac sustredovat na seba a na sucasnost
paculka čo ti mám odpovedať tvoje city k tomu predtým sú silnejšie ako k tomuto tak to potom nebude správny adept :)
elsa práve že som takého našla. Všetko sa zhoršilo. Vyplávalo na povrch. Nemôžem byť s iným, pretože to nie je ON. Viem, čo mi na to asi odpovieš :)
Chápem Maoam a presne to robím. Akceptujem. Nechať veciam voľný priebeh. Uvidím čo nastane :) Možno dobré. Možno zlé. Čokoľvek lepšie než nič.
paculka - suhlasim s tym, ako sa ocistuje karma, ono vela si treba aj odzit (pocitovo), aj to je toho sucastou, okrem uvedomenia a pochopenia, cim viac clovek zazil, tym menej az uplne prestava odsudzovat a sudit inych, lebo vie, ze pozna iba utrzky, vytrhnute z kontextu, alebo nepozna cele pozadie, nevie, cim ten druhy presiel a preto nemame vlastne pravo sudit
a naco je to dobre? na nic
takisto utoky na inych, doslova sundavanie dolu, ponizovanie, osocovanie - su vzdy iba prejavom toho, ze dany clovek ma obrovsky problem sam so sebou a akurat si to kompenzuje-ventiluje na inom
je to vlastne slabost cloveka, namiesto toho, aby riesil seba, si to vybija na inych a ublizuje im a casom sa mu to aj tak vrati
a tu tvoju vec - nesnaz sa ju nicit, prijmi ju, akceptuj ju
ked prestanes proti tomu bojovat, nasilne sa snazit - moze sa stat, ze sa uplne inym oblukom dopracujes k tomu, ze s tym budes vediet zit a integrujes to do 'tu a teraz'
iste chapes
paculka ak sa to zničiť nedá tak si spomienky nechaj ale potom si hľadaj niekoho kto sa s tebou nebude zahrávať a bude si ťa vážiť a keď si niekoho nájdeš tak spomienky jednoducho vymiznú
Čím rýchlejšie sa vracia Maoam, tým menšiu má človek karmu. Tak som sa dočítala. Práve tým prežívaním, pochopením a odpustením sa karma očisťuje.
5.5 elsa neviem to vysvetliť. Je to vo mne. Silné, krásne, bolestivé, nezničiteľné. Ver mi, že som sa to za tie roky pokúšala zničiť. Nepodarilo sa. Asi to zničené nemá byť.
maoam presne potom sa len zbadajú a zamyslia sa prečo sa mi také niečo stalo a neminie ich to , paculka o to ide že ako tu hovoríš prežila si veľké rany práve preto ten vzťah prežívaš tak intenzívne
paculka, mne s vami dvoma tiez :-)
ano, vnimam a zazivam to ako ty, niektore veci sa vratia hned, niektore neskor, ine o par rokov, ale vsetky myslienky, ciny maju nasledky, to pozitivne, i to negativne
a niektore si nesieme so sebou z predoslych inkarnacii
Maoam mne keď sa napr. niečo stane, vždy hľadám, čo som urobila ja. Nájdem vysvetlenie, pochopím. Preto sa snažím nemiešať do iných ľudských osudov. Nepoznáme všetky súvislosti. Obvykle sa nám následne prihodí podobná situácia aby sme pochopili. So vším všudy - ako sa hovorí. Emócie v osudoch ľudí, hrajú veľmi veľkú rolu.
Dobre sa mi s vami diskutuje baby.