Strach ist do skoly

Príspevok v téme: Strach ist do skoly
keroline000

Ahojte. Vzdy som sa do skoly tesila a tak ale odkedy ma zacali cez leto poriadne niektore spoluziacky ohovarat a kydat na mna, mam cely cas obavy isť zas do skoly. Nic som ik neurobila, nijak neublizila, predtym sa hrali na super kamky a znicoho nic bum a zo vsadial sa dozvedam ako omne klebetia. Som citlivy clovek tak ma to zranuje a potom samu seba obvinujem a mam depky. najhorsie natom je ze odkedy ma zacali ohovarat a som terc ich vymyslov ja, tak si pripadam mennejcenna, hlupa a tak. A plus do toho ked clovek nieje od hlavy po paty v znackovom tak taktiez nanho kydaju akoby bol obycajne h....
Prosim vas ako prekonat strach a nebat sa ? Som silna na povrch nedam najavo obavy a smutok ale vnutri idem umriet :( nejake rady?
Dakujem

dikyBrona

Kollarova ... chod ku psychologovi... ale ani ten ti nepomoze ked sama nechceš... mozno mas socialnu fobiu... treba čeliť strachu a ísť von medzi ludí, nezatvárať a doma, lebo tym sa SF zhoršuje...

Kollarova

Dobry den prosim vas poradte mi ze com mam robit lebo mam strach sama ist do skoly a a do obce a ja viem ze mi nikto neveri

ivana456

Povedz si, ze do skoly sa chodis ucit a basta. Kasli na nich.
Clovek, ked o druhom hovori, o sebe vypoveda.
Na narazky by som neregovala, alebo nieco ako "Ked myslis.." Najednom tone, bez emocii. A nic. Alebo s kamennou tvarou "To je mi luto." A nic. Ani slovko navyse.

Pomaha aj klebety zverejnit. "A.B. povedala o C.D., ze sa hrozne oblieka" a pricapit na nastenku.

Bude to ok. Viac sa bojis, nez treba. Prvych par dni ustojis, lebo sa nastelujes a dalej to pojde. Ak sa tym budes trapit a budes sa ich bat, o to viac ich to bude bavit.
Poobzeraj sa, ze kto je este v nemilosti tych krav a ponukni mu kamarastvo.
Ak ta budu v skole sikanovat, sup, triedny ucitel alebo riaditel. Pomoze aj udivena otazka "Vy ma sikanujete?" Hroziaca dvojka z chovania ich zdisplinuje. Sikana sa nesmie tajit, hrozne ju to posilnuje.
Drz sa, chrobacik a napis.

antika

neznizuj sa na ich uroven, drz sa v zivote hesla> netrap sa tym, co si o tebe myslia druhi, ich mysel predsa dost zamestnava to, co si ty myslis o nich ...
pravdepodobne trpia nejakymi komplexami, tak si ich potrebuju na niekom kompenzovat. ked budu dospele, vrati sa im to. nepotrebujes sa im pomstit. drzim ti v zivote palce.

miki24

tak tak najlepšie víťazstvo je také, keď protistrana nemôže nič použiť proti tebe a začne sa úplne rozkladať a až topiť vo svojich klamstvách. raz som zvolil podobnú taktiku a slávila úspech. bol to taktiež veľký triumf, keď musela priznať sama od seba (ku ničomu som ju nedonútil), že čo všetko si povymýšľala :D to je ono, čo chceme!!!

Slobodna

Je, ja som mala na výške to isté a to len preto, že som bola najlepšia, kočka a nesťažovala som sa furt a na všetko ale namiesto toho som zaťala zuby a makala, no a tešila som sa zo života. Keď sa to už nedalo zniesť, lebo povzniesť sa je síce pekné ale to ti dlho nevydrží, tak som urobila niečo alebo som si kúpila niečo pekné, čo ich ešte viac nasralo a v duchu som si povedala - Tu máte, nech vás rozdrapí :) výšku som skončila najlepšie zo všetkých a mnohí z nich skúšky ani neurobili a vieš prečo? Lebo sa zaoberali nepodstatnými vecami - mrhali energiou a nevyužívali ju produktívne. Pri tomto je potrebné mať dobré zázemie - rodinu, priateľa, domáce zvieratko alebo šport, záujmy - toto všetko bude fungovať ako katalyzátor, očisťovač tvojej duše od tej špiny. Hlavne sú to iba spolužiačky, v škole s nimi vydržíš a potom si ideš svoje a máš ich na háku.

keroline000

Slobodna : Dakujem ti pekne , mas uplnu pravdu.Na ich uroven rozhodne neklesnem. Niesom typ cloveka ktoreho by bavilo kydat a robit zle inym, ohovarat atd. Musim sa presne jak hovoris naucit stym zit.. ajked je to tazke

sponka

Nic sa nevrati. Ziadna karma nieje. Vzdy sa deju dobre i zle veci. Pozri sa na tych krestanov, vyzeraju ako vyorane mysi. Myslis ze im vracia len dobre? Alebo na tie tucne zlodejske prasata vo vlade. Myslis ze im vracia to zle? Sprav, to. Tomu pocitu sa nic nevyrovna.

A-pesimista

to su co za hlupe rady, ze otravit psa? to zviera predsa za nic nemoze. ani pomsta podla mna nic neriesi, len sa to zhorsi. ja by som sa na nich vyprdol a riesil si svoje.