Katika, takto - ked mi konecne po mnohych vysetreniach diagnostikovali adenom hypofyzy, tak prva vec bola, ze neurochirurg na Kramaroch povedal, ze jedine rezat. Ja si nerobim iluzie o nasich lekaroch a ich motivacii (nie som pesimista, ale realista) a preto som si zacal zistovat informacie z inych stran. Nie radami z internetu (precital som si tam iba nejake odborne clanky), ale som obehal viacej lekarov a ako som pisal, isiel som aj pre istotu do Rakuska sa poradit. Ani ja nemam znamych lekarov, ale som jednoducho bol iniciativny. Islo mi o to, ze ak by to bola ruka alebo noha, tak na to kaslem, ale hlava je hlava. No a ako vravim, tak chvalabohu, lebo som sa vyhol operacii, ktora aj tak nemusela dopadnut uplne najlepsie.
Moj nazor je, ze by si mala obehnut viacej lekarov, u nas najlepsie v BA, lebo tu sa bohuzial zhromazduje to naj co ma Slovensko :( alebo ist na nejaku kliniku do Rakuska - to vysetrenie (vysledky MR a odberu krvi som doniesol zo Slovenska) ma stalo asi 350,- eur, ale tam su naozaj na urovni a nikto necaka uplatok, takze su objektivny.
A llek ma pravdu - toto vsetko, co tu piseme ber s rezervou, nikto si nechce zobrat na svedomie tvojho otca, nik ta neodhovara od operacie, ide iba o to, ze ak ti tu niekto nieco napise, co ta inspiruje k inemu rozhodnutiu, musis si sama zabezpecit, aby bolo odborne OK, cize info poriadne preverit priamo u odbornikov, nie cez internet.
Este raz - drzim palce. Potom napis ako ste dopadli.