Adenóm hypofýzy

1diana 1

Ahojte citala som vase prispevky v ktorych hladam riesenie.Mam uz skoro dva roky silne bolesti hlavy lavej stany.Pri ktorej mi napuchala tvar len lavej strany a hlava mi vzdy tvrdla a ako keby sa mi nieco tlacilo z hlavy von.lekar mi stale tvrdil ze trpim migrenami,ale zacali ma boliet prsti na rukach ,nikedy to bolo ukrutne.a vtedy ma poslal lekar na rengen a stim na neurologiu.ale v tedy som bola dva dni po bolestach hlavy a neurolog ako ma vydel hned vedel ktora byje,za dva dni ma uprednostili na magneticku rezonanciu a ztej mi zistili nalez hipofyzi a udajne gigantizmus.nalez hipofizi je 16mm ale neviem co ma caka .neurolog mi povedal ze to moze byt nador.kto mi porady .v piatok mi povedia dalsie vysledky.PS:trpim na stitnu zlazu ktora mi nepracuje na ktoru uzivam 175 liecky

Maja12345

Dobry den, ak este funguje tato diskusia, chcela som sa opytat ake ste mali problemy so zrakom, ked vam zistili adenom? Ja mam tiez podozrenie nan, na prolaktinom, mam ale aj problemy so zrakom a cakam na mr vysetrenie, dakujem

Monika 22

Milá Katika 33 Teraz našla Váš príspevok. Dúfam, že operácia dopadla dobre. Dňa 10.09.2013 v Košiciach som bola operovaná na hypofýzu. Odvtedy sa držím. Samozrejme pravidelne chodím na kontroly k svojmu neurochirurgovi Dr.Andráš. Velmi zlatý lekár. Pred operáciou som tiež konzultovala s viacerými lekármi, každý odporučal operáciu. Vraj ten nezhubný nádor rastie a sposobuje slepotu, preto ja som dlho neváhala. Momentálne mám taký problém, že nemám s kým konzultovat o svojej chorobe. Preto by som rada skontaktovala s Vaším ockom.

matway

Dlho som tu nebol,a ako vidím, katka sa s otcom už rozhodli. Je mi ľúto, aká slabá je informovanosť zo strany lekárov chorým pacientom. V inom príspevku som popisoval zrod rakoviny, mám na pláne napísať aj priebeh, ktorý si neprestajne a nevedomky spôsobujeme, ale bojím sa, že budem mať zas čo do činenia s admínom. Čo už, skúsim, možno to bude informácia a skutočnosť pre chorých, ktorý sa budú môcť slobodne rozhodnúť.

adenomista

Katika, takto - ked mi konecne po mnohych vysetreniach diagnostikovali adenom hypofyzy, tak prva vec bola, ze neurochirurg na Kramaroch povedal, ze jedine rezat. Ja si nerobim iluzie o nasich lekaroch a ich motivacii (nie som pesimista, ale realista) a preto som si zacal zistovat informacie z inych stran. Nie radami z internetu (precital som si tam iba nejake odborne clanky), ale som obehal viacej lekarov a ako som pisal, isiel som aj pre istotu do Rakuska sa poradit. Ani ja nemam znamych lekarov, ale som jednoducho bol iniciativny. Islo mi o to, ze ak by to bola ruka alebo noha, tak na to kaslem, ale hlava je hlava. No a ako vravim, tak chvalabohu, lebo som sa vyhol operacii, ktora aj tak nemusela dopadnut uplne najlepsie.
Moj nazor je, ze by si mala obehnut viacej lekarov, u nas najlepsie v BA, lebo tu sa bohuzial zhromazduje to naj co ma Slovensko :( alebo ist na nejaku kliniku do Rakuska - to vysetrenie (vysledky MR a odberu krvi som doniesol zo Slovenska) ma stalo asi 350,- eur, ale tam su naozaj na urovni a nikto necaka uplatok, takze su objektivny.
A llek ma pravdu - toto vsetko, co tu piseme ber s rezervou, nikto si nechce zobrat na svedomie tvojho otca, nik ta neodhovara od operacie, ide iba o to, ze ak ti tu niekto nieco napise, co ta inspiruje k inemu rozhodnutiu, musis si sama zabezpecit, aby bolo odborne OK, cize info poriadne preverit priamo u odbornikov, nie cez internet.
Este raz - drzim palce. Potom napis ako ste dopadli.

llek

S tymi radikalnymi radami, tie treba tu na internete vzdy brat s rezervou a opatrne. Nikto z tych co sem chodia, vratane mna, nemame v ruke vysledky ci zobrazovacich ci laboratornych vysetreni. Mame informacie od dcery pacienta, teda laika, co je normalne. Ale clovek si to musi uvedmomit, ked radi, lebo som si vedoma, ze vela dolezitych informacii nevieme. V pripade tohto pana ide o makroadenom, teda nador urcitej velkosti, ktory sa sprava expanzivne, sposobuje utlak a tym je dane aj to ako treba postupovat. Kludne je mozne ze nic neprodukuje a tym je dane ze podstatne by bolo operacne riesenie. Existuju aj tzv mikroadenomy, pri ktorych nie je problem, ze by tlacili ci expandovali, ale to ze produkuju nejaky hormon a ten robi problemy. Vtedy prichadza do uvahy pri urcitych typoch farmakologicka liecba, ktora akoby "neutralizovala" efekt nadprodukcie hormonu alebo mikrochirurgia, ak sa podari ten mikroadenom lokalizovat.
Nuz a ti radcovia tu, poradia vselico, ale pacienta si k sebe perevezmu. Ja verim ze v Nitre lekari vedia co robia a ze ak budu operovat, urobia to najlepsie ako sa da. Mnohi z nich presli z Novych Zamkoch a su dobri.

Ina9

Katka, RNG býva v USA a tam má aj svojich lekárov, tu si prečítaj pozitívne hodnotenia na primára neuroch. kliniky www.lekar.sk po prihlásení budeš vidieť všetky hodnotenia, inak aj v nz na neurochirurgii sú vraj veľmi dobrí odborníci. Držím palce, nech všetko dobre dopadne

ni-ka

Katka-z toho si nic nerob,sem nechodia chori ludia,uz davno to vzdali lebo na nich zautocia zdravi proalternativci ako supy s plnymi ustami rad co a ako treba...jedina lekarka co sem chodi je llek,poradi kvalifikovane a k veci...
tvojmu ocinovi drzim palce,neboj sa lekari vedia co robia,urcite mu pomozu...drzim vam palce :-)