Ako sa zbavit veci

Príspevok v téme: Ako sa zbavit veci
Majka1970

Ahojte. Mam jeden dost vazny problem. Cely zivot sa neviem zbavit roznych veci. Vyrastala som so starkymi, ktori mali nazor, ze nic netreba vyhodit a vsetko sa raz zide. Toto ma sprevadza cely zivot. Nic neviem vyhodit do smeti, odkladam veci, ktore sa raz zidu, saty, ktore mi svedcali, tricka, ktore sa zidu ked budeme malovat, spotrebice, ktore by sa nohli opravit, detske hracky, nie som schopna vycistit ani plochu pocitaca, vsetko zalohujem uz roky. Dom mam preplneny a vlastne stale travim cas upratovanim a hladanim miesta a sposobu na uskladnenie veci. Mam dost stres z neporiadku a neustale sa tymto zaoberam. Nie je to ako v telke, ze ludia maju bordel. Ja mam dokonale upratane. Ale za aku cenu? Myslim, ze sa z toho zblaznim. Vacsina veci ma pre mna nostalgicku hodnotu, spaja sa mi s milymi ludmi... V skriniach sa mi kopia veci a nemam si co obliect, o pivnici ani nehovorim. Este stale nas dom staci, ale dokedy? Velmi ma to vycerpava. Da sa tohto nejako zbavit? Alebo je to fakt porucha? Dakujem za reakcie.

Waqix

Konečne nie som sama, tak aj mne držte palce. Naša rodina presne tak funguje, všetko maximálne využiť, ak nie, tak šup do mecha a uskladniť. Ja som si to priniesla aj do svojej rodiny, tak sa tiež chystám na prešitie detských šiat na niečo ako deky a podobne, ale len tak na kolene. Pekne veci odložím samozrejme. Postupne tiež sa zbavujem veci, ale stále je toho veľa.

Majka1970

Ahojte. Tak o tej deke ma to tiez zaujalo... ale len dovtedy, kym som sa pozrela na kopku satstva, ktore by som musela "spracovat" :) tak som to radsej pobalila a sup s tym do zberneho kontajnera humanitas. Dnes som robila trochu v kuchyni, este pretriedim zasuvky. ale duper pocit tak sa zbavit veci a odlahcit to tu. Dnes dom si dala zsvazok este jednu zasuvku v dpalni - je pretazrna permanentne sa prepadava. Mam tam obrusy a to je tazke. Polovica musi prec. Nie je to vobec lahke, ale nastastie mam "odberatela" :)

Lulu2011

Majka stale nepreslo, vzdy ked domov privleciem nieco nove, muz povie, ze za kazdu dalsiu vec pojde von jedno vrece veci :)) ale ked si das do google zhromazdovanie, zistis, ze to je typ obsedantnej poruchy, aj v TV chodia o tom relacie, ja to urcite mam, nutkavy pocit, stale si kupit nieco hoci aj nejaku blbost sponku do vlasov

Sejla - aky dobry napad, ja neviem sit, ja by som nemohla :D

emalea

jééj...to je dobrý nápad s tou dekou, aj ja mám doma kopu starého oblečenia aj šicí stroj mám...už len chuť treba!!!

Sejla

Zo starého detského oblečenia môžeš zošiť patchwork deku ( www.google.sk ) Zostanú ti spomienky a budeš mať jednu superteplú deku na zimu, môžeš tam dať výplň z hrejivých materiálov.

Majka1970

lulu, teba to potom preslo? :) Ja sa musim kontrolovat ako mi radite. len ja mam rada pekne veci, rada menim styl a farebnost doma, takze vankusiky, deky, navliecky, lampasiky, sviecky a podobne. Ale mate vsetky pravdu, treba sa z toho vymotat. Aspon toto forum mi pomaha a nasla som spriaznene duse :) Je tu toho fakt vela. Charitu nebudem uz riesit, oblecko dam do zbernych kontajnerov, mame tu take pre postihnute deti. Este raz VDAKA :) :)

Majka1970

Evka, presne tak. musim s tym bojovat. Ja mam totiz rada poriadok a toto ma brutalne vycerpava. Stale nieco umyvam, periem a zehlim nose pradla. Som uz z toho strasne unavena. A mam nervy, lebo je potom vsetko na mne. Naprikla nikto nevie ani vylozit umyvacku, lebo ak sa pohariky nedaju presne ako maju byt, jednoducho sa tam nezmestia. :( Dnes som robila v kuchyni. Vyradila som kopu salok a podobnych nezmyslov, jeden pribor, mam tri sady, musrla som aj hrnce, lebo 2 komplet sady sa mi tam uz nevosli. Plus velmi "zlate" hrnceky, misticky a podobne. Odlahlo mi. Velka vdaka vam vsetkym, kto ma podporujete. Ste zlate.

eva147

ach, priebecivost v charite som zazila tiez.
Vo vacsich mestach su zberne kontajnery Humana. Hod si alebo dakomu do auta zopar tasiek s oblecenim a zbavuj sa toho. Ak si v BA a okoli, mozem ti napisat, kde nejake tie Humany su. Mozno sa to da najst na nete.
Mne este pomohli babince. Parkrat do roka sa stretneme s kamaratkami a trocha blbneme. Farbime si vlasy, podiskutujeme o zivote, radime si slepaciny, ohovorime chlapov, okostujeme flasticku vina. Na babinec prinesies slusne a ciste veci, co sa uz u vas nenosia, kamaratky si co-to nechaju - a zvysok do maxikrabice - a sup- do Humany! Teraz sa uz dopredu vyhlasi: napr. chlapska bunda prechodna XXL alebo sortky pre dceru - a nieco take na babinci bude. Ak to panovi ale dcere nezapasuje - do Humany..

Lulu2011

ze doklad z cistiarne, no iste, ved tam za to chemicke cistenie pýtaju palky, raz som dala cistit paplon, stalo ma to 20 e a este som myslela, ze na nom vybuchla chemicka tovaren, ani som ho uz nepouzila, lebo som sa bala, ze mi rozožerie ten smrad sliznice, fakt v tej charite im je tak tazko veci oprat? ked uz...