Ahojte. Mam jeden dost vazny problem. Cely zivot sa neviem zbavit roznych veci. Vyrastala som so starkymi, ktori mali nazor, ze nic netreba vyhodit a vsetko sa raz zide. Toto ma sprevadza cely zivot. Nic neviem vyhodit do smeti, odkladam veci, ktore sa raz zidu, saty, ktore mi svedcali, tricka, ktore sa zidu ked budeme malovat, spotrebice, ktore by sa nohli opravit, detske hracky, nie som schopna vycistit ani plochu pocitaca, vsetko zalohujem uz roky. Dom mam preplneny a vlastne stale travim cas upratovanim a hladanim miesta a sposobu na uskladnenie veci. Mam dost stres z neporiadku a neustale sa tymto zaoberam. Nie je to ako v telke, ze ludia maju bordel. Ja mam dokonale upratane. Ale za aku cenu? Myslim, ze sa z toho zblaznim. Vacsina veci ma pre mna nostalgicku hodnotu, spaja sa mi s milymi ludmi... V skriniach sa mi kopia veci a nemam si co obliect, o pivnici ani nehovorim. Este stale nas dom staci, ale dokedy? Velmi ma to vycerpava. Da sa tohto nejako zbavit? Alebo je to fakt porucha? Dakujem za reakcie.
Ako sa zbavit veci
necitala som prispevky podo mnou, najlepsie darovat ludom, ktori to potrebuju a budu sa z toho tesit
co sa uz pouzit neda, vyhodit, zosrotovat
hned sa ti bude lahsie dychat
Majka je aj stranka darujem za postovne, darujeme a take tie...tam si ludia to postovne zaplatia, alebo daj rovno len osobny odber, ja som tiez tak veci podarovala, co mi bolo luto vyhodit
mala som chut vletiet medzi tie cigane a kricat, nech mi vratia moje veci
Majka moj muz sa na moje zhromazdovanie uz nemoho pozerat, trvalo to asi 5 rokov, takze, ked som isla vonku, vyhadzal to a je pokoj, az na moje myslienky, ze co tam vsetko bolo - pri bedni bol hurhaj dost dlho, este aj ked som isla autom okolo ááááá
majka, nacitaj si poruchu so slovom "hromadenie". Mozno aj shopoholizmus by sa ta mohol tykat.
Skus dat na bazos.sk tie blbinky na pamiatku, aj tie casopisy, knihy. Ludia tam davaju zadarmo alebo za miniceny aj vselijake blbiny, sosky, salky, utierky, ... alebo vascie veci ako Darujem za odvoz. A predstav si - niekto si da tu namahu a pride si po to, mozno trocha zaplati. Mozno je tolko vetesnikov (hmmm)
Kym si kupis novu vec, hamuj. Poloz si otazky: Je to lepsie nez to, co mam? Budem to nosit? Zasluzi si to byvat u mna zadarmo, zaberat miesto?
Oblecienie, topanky si kup len vtedy, ked nieco "na vymenu" vyhodis, alebo das do kontajnera Humany.
Kym v hlave nevyriesis, co za tu novu vec vyradis, nove nebrat!! Ak to vyriesis a pocka to na teba v obchode - kupit, oslovilo ta to poriadne. Ak nepocka, nic sa nedeje!
Ani netusis ako moc ti rozumiem. Rada nakupujem a nerada vyhadzujem nieco co "sa moze niekomu niekedy zist". Komu a kedy ? Neviem. Ale som schopna to odkladat, prekladat, sem tam cistit.. bude mi to zavadzat .. a nakoniec sa z toho zide mozno stotina niekomu z mojich ludi .. ach...
Nastastie sa obcas na seba nastvem a nieco vyhodim, oblecvenie dam do kontajnera Humany, knizky odnesiem na regal "zoberte si" do nemocnice. Alebo v krabici "zoberte si" vylozim blbinky do vchodu. Niekto si cosi vyberie, za 3-4 dni zvysok vyhodim. Ale je to sakra tazke. Keby som mala rodiny dom, bolo by to este tazsie, je viac miesta. Mimochodom, specialnu slabost mam na knizky :-(. Nevitazim, ale aspon na remizu to s tymi haraburdami snad hram ...
Ked mas tych veci vela a pritom mas zmysel pre poriadok, oberaju ta o cas a sily. Zacnes sluzit ty im, nie ony tebe. Drz sa. Aj mne drz palce.
Ozaj, pytala som sa u mas v charite, ze ci by chceli veci. Pani mi povedala, ze ku kazdemu musim dodat doklad z cistiarne a ze aj tak maju toho dost. V sekaci maju svojich dodavatelov, musia mat faktury. Na internete som nasla stranku podajdalej, kde pisu fakt chudobni ludia. Ti ale chceli aby som im zaplatila postovne a poslala baliky, co je dost suma pri vacsom mnozstve. A ked som to citala, ani si to hocikedy nepreberu a treba si zaplatit postovne aj spat. Niektore mi napisali, ze mam veci pofotit a oni si povyberaju. Kto ma na toto cas? Najkratsia cesta bude asi kontajner. Aj to ma dost nahnevalo, ze bezdomovci vcera roztrhali mechy s nasim odpadom a valali sa moje veci po ulici :-( Tak len taky postreh.
Ahojte dievcata.Vcera to nebolo az take lahke ako sa zdalo. Zacala som s papiermi a casopismi a nepohla som sa nikam.Asi to bude fakt zavislost, ako pise Lulu. Mala som zavazok, ze tento tyzden dam vsetko dohromady, ale neviem... Chcela by som sa od tych veci nejako oslobodit, ale chyba mi postup. Skusim to v kuchyni a vytriedim dnnes hornu cast linky. Kamaratka ma chalupu a potrebuje nejaky riad. Slubila som jejnieco a vecer si pre to pride. Esteze som si to takto dohodla. Mam motivaciu :)
Majka to je len zavislost fakt, ja mam tiez tendencie, ze toto a hento sa zide a nezide ver tomu, pekna latka co s nou? ja som ci nechala jedne dupacky, co mal maly v porodnici a ostatne som posunula vsetko kamaratke, zbytocne to stoji v byte nepouzite fakt, hracky tiez nekompromisne prec, len na to sada prach ak su nevyuzivane, alebo zbytocne stoja v nejakom vreci, posun, predaj, daruj, bude lepsia energia v byte
Ved toto. Na hracky a milych plysacikov sa musim psychicky pripravit. Aj oblecko bude tazko. Take nostalgicke kusky - pekna latka a podobne, ale uz sa to nenosi... Kupila som, ked sme fungovali v zahranici a je mi to luto dat prec. Kamaratka mi poradila, ze si to mam odfotit a ulozit do specialneho priecinla v PC. :-( som ja ale pripad. Dufam, ze to tu trochu uvolnim a bude tu prudit kvalitna energia :-)
inak mam podobny problem, moj muz to vyriesil tak, ze mi vyhodil 3 vrecia oblecenia a ja fakt neviem, co tam vsetko bolo a rozmyslam o tom niekedy, lebo neviem najst jedno svoje oblubene tricko! ale uz sa to nezmestilo do skrin :( a malemu tiez kopec khraciek co sa s nimi uz nehra, alebo boli nejak poskodene a tak
co sa týka hraciek, maly si vytriedil, popredala som a za peniaze si kupil nove, co vyuzije, kedze uz zo starych hraciek vyrastol