Ahojte. Mam jeden dost vazny problem. Cely zivot sa neviem zbavit roznych veci. Vyrastala som so starkymi, ktori mali nazor, ze nic netreba vyhodit a vsetko sa raz zide. Toto ma sprevadza cely zivot. Nic neviem vyhodit do smeti, odkladam veci, ktore sa raz zidu, saty, ktore mi svedcali, tricka, ktore sa zidu ked budeme malovat, spotrebice, ktore by sa nohli opravit, detske hracky, nie som schopna vycistit ani plochu pocitaca, vsetko zalohujem uz roky. Dom mam preplneny a vlastne stale travim cas upratovanim a hladanim miesta a sposobu na uskladnenie veci. Mam dost stres z neporiadku a neustale sa tymto zaoberam. Nie je to ako v telke, ze ludia maju bordel. Ja mam dokonale upratane. Ale za aku cenu? Myslim, ze sa z toho zblaznim. Vacsina veci ma pre mna nostalgicku hodnotu, spaja sa mi s milymi ludmi... V skriniach sa mi kopia veci a nemam si co obliect, o pivnici ani nehovorim. Este stale nas dom staci, ale dokedy? Velmi ma to vycerpava. Da sa tohto nejako zbavit? Alebo je to fakt porucha? Dakujem za reakcie.
Ako sa zbavit veci
Co sa tyka papierov, tak si nechaj to, co budes potrebovat v buducnosti, ale napriklad niekolko rokov stare vypisy z uctu a podobne veci skartuj a vyhod.
Pri triedeni vychadzaj z toho, co si potrebovala v poslednych 2 rokoch a co nie. Co sa tyka dokladov a papierov, nechaj si tie, co budes potrebovat napriklad pri pocitaci dochodku-doklady o vzdelani, zamestnaniach a podobne, ale stare pokladnicne doklady, vypisy z banky a podobne likviduj.
Majka, skus z tych krabic hraciek po dcere vybrat jednu, ktora bude symbolom toho, co pre teba znamena po citovej stranke, tu si odloz a so zvyskom sa vnutorne rozluc, povedz si, ze pekne spomienky ti nikto nevezme, ale hracky mozu este posluzit niekomu inemu a daruj ich nejakemu dietatu napriklad zo socialne slabsej rodiny. Mozes sa opytat aj v miestnom materskom centre, pripadne niekde v secondhande, ci by ich ktosi nechcel.
salon, ja ale neviem ako na to. Nejaky kluc, ze co vyhodit a co nechat. Do jednej krabice to by u nas asi ani neslo. Tiez som si vsimla, ze je manzel nervozny aj deti. ja mam napr. este 4 velke krabice hraciek po dcere, ma 18 rokov :-( neviem ani komu by som to dala. Teraz som ostala doma, rodina sa sla kupat. Ja tu triedim stare papiere. Boze este zo skoly... A vsetko ze- tu mam spomienky a tak. Dcera toto chvalabohu nema, zbavi sa cohokolvek. Mam ale syna 11 rocneho a pozorujem, ze to tiez robi. Mam strach, ze sa bude trapit ako ja. Co mam urobit ako prve??? pomooooc :-(
Pokus sa to rozdat ludom co to potrebuju a mat z toho dobry pocit, ze si niekomu pomohla a spravila mu radost.
Majka aj ja som bola taka :-)
Akonahle som si uvedomila,ze musim zit tu a teraz hned sa mi ulavilo.
Zacala som postupne a to vecami v skrini...potesujuci pocit bol z toho,ze moje oblecenie pouzivali chudobni ludia :-)
Ostatne veci ako predmety pamiatkove a rozne blbosti mam vo velkej skatuli v pivnici a hned sa mi lepsie dychalo. Buduci vikend idem vypratat skrinu zase,lebo je preplnena a uz nemam prehlad.
Som si vsimla jak sa mi vzdy uvolni telo a dusa a dokonca aj nejaka domaca vzduchova energia ak sa zbavujem starych veci,hned na to pridu veci nove :-))