Ahojte priatelia.Pisem vam aby ste mi poradili. Priatel sa so mnou rozisiel po 9 rokoch. zo dna na den.Hadavali sme sa ved vsade je nieco.po tolkych rokoch je to bezne. Normalne sme sa priebezne stretavali, ale ak zacalo leto, mal na mna stale menej casu, ja som sa vzdy usilovala o stretnutie ,jemu to bolo jedno.ja som prisla o vsetky konicky a priatelov kvoli nemu.lebo ak som chcela byt s nim musela som sa prisposobit. Prezili sme vela pekych chvil,smiali sme sa tesili z malickosti. zili sme ale kazdy vo svojej domacnosti,jemu to vyhovovalo,ze mne nie uz som rezignovala.zmenil sa stal sa z neho egoista?Alebo vzdy bol a len som to nevidela? Nemal rad dotyky na verejnosti ani v sukromi,Zacal mi v poslednom case hovorit ze som slepa lebo pouzivam na citanie okuliare. tlsta lebo som pribrala asi 5kil,hlucha lebo obcas som mala zalahnute.Ze ho uz nepritahujem a on si potrebuje najst inu zenu,so mnou ho to nebavi.Opytala som sa aky ma dovod,povedal ze ziadny mat nemusi. Nies som jeho zena tak si bude robit co chce.Nereaguje na sms ani na tel, stretnutie v klude sa porozpravat. -odmieta,ignoruje akykolvek pokus z mojej strany.Zacal chodit po baroch s kamaratmi a ja mam stale pred ocami ze uz sa na neho nalepila nejaka krasna nadherna dokonala zena a riesi ju a preto ma odmieta. Moze chlap po tolkych rokoch len tak prepnut na inu babu? Len tak odstrihnut 9rokov? Kolko veci som pre nehourobila kolko krat som sa snazila mu vyhoviet, cely svoj sukromny zivot som pre neho obetovala a on ma takto zo dna na den odkopne,bez diskusie. nechapem som v soku a zufala??
Rozisiel sa so mnou - boli to
Si uzasny clovek s velkym srdcom,davat silu druhym je velky dar a zblboka ti zan dakujem. Suzuje ma este jedna vec ,ci funguje pravidlo kazdemu sa vsetko vrati...?Aky mate na to nazor?Neviem si predstavit ako clovek zahladeny do seba, co si elektrickou kefkou cisti zuby 30 minut,ma doma 20 balikov toaletneho papiera lebo bol v akcii,clovek co nema rad pohladenie,meni nalady, je vnutorne nevyrovnany...a mna zdeptal ze on ma na modelky a moze si vyberat,potrebuje robotnu zenu co mu bude robit poriadok,ja som tam vzdy musela upratovat,bol chorobny pedant, aj ked nebolo co vzdy nasiel zamienku za co mi vynadal.Ked sme sa u neho rozpravali musela som sepkat....lebo vraj susedia vsetko pocuvaju. Varit sa u neho nevarilo,vraj aby neboli spinave riady. Dal 400 eur za to ze kazdy polrok kupuje novy ventilator do kupelne a na wc. Ked bol vesely bpolo fajn ale tych chvil bolo velmi malo. Objatie len tak, to nerobil za celych 9 rokv mozno 5krat.Vzdy som sa ja musela prisposobovat....ACH, BOZE PRETO MI POVEDZTE CI TAKYTO CLOVEK BUDE MILY PRIATELSKY A TOP PRE NEJAKU SUPER KOCKU KTORU ZBALIL V BARE????? Toto som ja milovala.
izabella - pravy opak som zazila, od dietata doteraz :-), ziadny stastny zivot, vela krutych veci, vela nepredstavitelne tazkych desatroci na vsetkych leveloch- ale stacilo, viac netreba o tom hovorit a ani nie je dovod, pochopenie a sila sa rodi vzdy z tazkych situacii, ja sama mam pred sebou este velmi dlhu cestu a robim tiez vela chyb, som tiez len clovek, ale cielom je prave ta cesta, po ktorej kracame, na ktorej sa ucime
odkial sa to vo mne berie, ja sa musim este tolko ucit a este tolko pochopit, izabella, dolezite je, ze ti to pomohlo a pomoze, ze sa s tym necitis tak strasne sama...
jedna z veci, ktoru musis ty osobne pochopit je ta, ze vztah je iba sucastou mozaiky tvojho zivota, centrom si TY a tvoj zivot, ja ti nevycitam, co sa ti stalo, stalo sa to strasne vela zenam, dolezite je, ci pochopis, co si urobila nespravne - co uz nesmies v dalsom vztahu opakovat, aby sa ti nestalo to iste
idealne by bolo, aby si si teraz dala cas, sama sebe, byt sama, najst seba samu, ukludnit sa, vyrovnat sa sama so sebou a zosilniet, vnutorne, stabilizovat sa, ked prides na chyby ci nespravne mentalne nastavenia, ktore si mala, tak ich koriguj
ked to zvladnes, uz si nikdy nevyberies tento typ muza, lebo ti budu blikat alarmy od samotneho zaciatku uz pri spoznavani sa
a z toho celeho, co si dosial napisala, mam dojem, ze tvoja minulost obsahuje nieco, co nie je spracovane, mozno nieco z detstva, dospievania, rodiny, mladosti - nieco ta vyformovalo do tej podoby, ze si brala ten vztah tak, ako si ho brala, ze si bola ochotna sa doslova obetovat a vyhoviet vo vsetkom, stratit sebauctu, seba samu, svoju identitu
toto su zavazne veci a tym musis prist na koren
ono svojim sposobom kazdy jeden vztah, aj tieto negativne, zle a bolestive nas vela naucia, hlavne nam ukazu nase slabe miesta a odkryju aj stare traumy, ktore sme potlacili, alebo odkryju naucene schemy (napr. z rodiny, ked sme boli deti a svedkami kadecoho)
tento vztah ti raz na nieco bude dobry - teda poznanie z neho
mozno sa prave vdaka tomu v buducnosti vyhnes nejakemu psychopatovi alebo niecomu inemu, co by ta znicilo
vsetko zle je aj na nieco dobre
teraz si rozhodne na rade TY - a tvoj zivot, daj sa do poriadku, aj ked to bude dlho trvat, neskor, ked budes na to pripravena, moze prist aj clovek, s ktorym budes mat vyrovnany a dobry vztah, ale na to musis najprv zmaknut seba samu a potom si dobre vybrat partnera
Macam- ty si anjel v ludskej podobe, to co pises je jednoducho uzasne.,velmi mi to pomaha. si neskutocny clovek.odkial beries tieto mudre slova ,z vlastnych skusenosti? povedz mi ako zijes ty ,musis mat stastny zivot....naozaj ma tieto odpovede zaujimaju....
a neozyvaj sa mu za ziadnu cenu, idealne je vsetko vymazat, tel. cisla, Fb, kontakty, maily, fotky, VSETKO
zi, pre seba, ty sama seba za to musis stat
nie si sama, na svete sa aktualne trapia statisice ludi kvoli rovnakym veciam.......ak ti to teda pomoze
neprepadaj sebalutosti, ale narabaj so sebou co najlepsie, dobre sa opatruj, urob si radost,maj sa rada - nauc sa to
a bude lepsie, CAS hra totiz teraz v tvoj prospech...tak to vyuzi
izabella - nemas sa pred cim sklanat, co ti pisem, nemam odkopirovane z nejakych clankov ci knih, to mi ver, ak ti to nejako pomoze, som rada
k tvojmu aktualnemu problemu:
tak 1. - je absolutne legitimne a prirodzene, ze zazivas pocity smutku, beznadeje, strachu, samoty, zufalstva - tieto pocity su normalnou reakciou psychiky na odchod milovaneho cloveka z nasho zivota (aj ked bol hajzel), su o to silnejsie, o co viac si na neho bola emocne fixovana a zavisla - o to viac su intenzivne a o to viac bolia
2. tieto pocity a tuto prvu hroznu fazu clovek proste musi prezit - a musi si dovolit tieto pocity citit a nie ich nasilim potlacat, iba tak ich moze spracovat a postupne budu slabsie a slabsie, najhorsie su prve dva-tri mesiace, pri dlhych vztahoch aj prvy polrok je fakt brutal, ale potom to bude lepsie, len sa musis vyvarovat najcastejsich chyb
3. co sa tyka myslienok na to, ako si to prave rozdava s inou a robi s nou veci, ktore robil stebou, vyznava jej 'lasku', dava jej komplimenty, tieto myslienky su tiez legitimne, myslim, ze sa objavia v tvojej mysli, ale tu musis urobit raznu STOPKU a zastavit ich, hoci nasilim
pretoze tento clovek uz NIE JE v tvojom zivote a TO, co robi s inou, ti moze byt uplne jedno, lebo s tebou to nema nic spolocne - teba sa to netyka a o teba pri tom vobec nejde - a tu je kamen urazu, je to cisto JEHO vec a JEHO dalsi zivot
tieto okamzite vztahy po rozchodoch su caste nestale a nemaju dlhu trvacnost, väcsinou sluzia muzom tohto typu na preklenutie a na to, aby nemuseli na nic mysliet, proste sa vytrasu na inej, zabavaju, slopu, hyraju, ale uprimne -za tymto ti je luto? ......taky smejd nestoji za to
mnohe zeny zistia, ak nahodou uvidia tu 'dalsiu', ze im nesiaha vyzorovo ci charakterovo (ak ju pozna niekto blizky tej zeny, ktora bola opustena), proste casto je to prva zenska, ktora bola ochotna roztiahnut nohy, hoc ako surovo to znie...
a keby aj ten vztah vydrzal dlhsie - pri jeho povahe a charaktere - co myslis, ze tu zenu caka? o par mesiacov? no...a odpoved mas uz sama
Takze ked to zhrniem, jedina cesta, ako sa dostat z toho von je HLADIET VPRED.
Zacat zit VLASTNY ZIVOT. BEZ NEHO.
SAMA. SO SEBOU sa vyrovnat.
S tym, co citis, ziskat spät sebavedomie a hlavne SEBAUCTU, neskor, ked budes mat jasnejsiu hlavu a ked opadnu emocie - musis analyzovat vlastne chyby, nie na sposob sebabicovania sa ale preto, aby si si z toho vztahu vzala potrebne lekcie do buducnosti a v dalsom vztahu ich za ziadnych okolnosti neopakovala.
A uz nikdy, nikdy sa nevzdaj seba a vlastneho zivota kvoli chlapovi. NIKDY.
A uz si nevyberaj hajzlov prosimta.
neozyvam sa uz druhy tyzden kazdy den bojujem s tym aby som vladala chodit do prace a robit....boli to tak velmi to boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
.macam- boze moj ja ti tlieskam,Tak uzasne slova normalne mam chut si to skopirovat a nalepit na chladnicku. Sklanam sa pred tebou tvoje nazory a slova mi velmi pomahaju.Porad mi este ako sa vyrovnat s predstavou ze teraz sa venuje inej a vyznava jej komplimenty,lasku...ze sa miluje s inou, po 2 tyzdnoch rozchodu,po 9 rokoch vztahu tato myslienka ma mucí.... ničí....zabija..........
zmen si cislo na mobil, potom ho uz nebudes hypnotizovat
neozve sa, odisiel, raz to musis akceptovat
nemas za cim a kym smutit, aj keby sa vratil, tak by ta zranil a dorantal tak, ze by si skoncila na psychiatrii
mas symptomy ako pri odvykacke, to je normalne, ak prekonas prvych 7-8 tyzdnov, bez toho, aby si sa mu ozvala ci ho vyhladavala, tak mas sancu sa z toho dostat
prve tyzdne su najhorsie
musis najst malickosti, ktore ta odputaju, stretnut novych ludi, pokecat s inymi, nabrat silu
NECAKAJ UZ
je to marne, mozes byt stastna, ze je prec
Je velmi bolestive pozerat na telefon a cakat ci sa ozve. Aj ked mi rozum vravi kasli na neho, city su...boli ma predstava ze sekol zo dna na den a teraz niekde vyznava lasku inej
izabela, nemas za cim smutit.
Dobre, boli to - preboli to.
Taky vztah by ta neposilnoval. Naopak.
Pouc sa a pokus sa na sebe skorigovat to, co mu nevyhovovalo a nevyhovovalo by to vacsine muzov.