Ahojte priatelia.Pisem vam aby ste mi poradili. Priatel sa so mnou rozisiel po 9 rokoch. zo dna na den.Hadavali sme sa ved vsade je nieco.po tolkych rokoch je to bezne. Normalne sme sa priebezne stretavali, ale ak zacalo leto, mal na mna stale menej casu, ja som sa vzdy usilovala o stretnutie ,jemu to bolo jedno.ja som prisla o vsetky konicky a priatelov kvoli nemu.lebo ak som chcela byt s nim musela som sa prisposobit. Prezili sme vela pekych chvil,smiali sme sa tesili z malickosti. zili sme ale kazdy vo svojej domacnosti,jemu to vyhovovalo,ze mne nie uz som rezignovala.zmenil sa stal sa z neho egoista?Alebo vzdy bol a len som to nevidela? Nemal rad dotyky na verejnosti ani v sukromi,Zacal mi v poslednom case hovorit ze som slepa lebo pouzivam na citanie okuliare. tlsta lebo som pribrala asi 5kil,hlucha lebo obcas som mala zalahnute.Ze ho uz nepritahujem a on si potrebuje najst inu zenu,so mnou ho to nebavi.Opytala som sa aky ma dovod,povedal ze ziadny mat nemusi. Nies som jeho zena tak si bude robit co chce.Nereaguje na sms ani na tel, stretnutie v klude sa porozpravat. -odmieta,ignoruje akykolvek pokus z mojej strany.Zacal chodit po baroch s kamaratmi a ja mam stale pred ocami ze uz sa na neho nalepila nejaka krasna nadherna dokonala zena a riesi ju a preto ma odmieta. Moze chlap po tolkych rokoch len tak prepnut na inu babu? Len tak odstrihnut 9rokov? Kolko veci som pre nehourobila kolko krat som sa snazila mu vyhoviet, cely svoj sukromny zivot som pre neho obetovala a on ma takto zo dna na den odkopne,bez diskusie. nechapem som v soku a zufala??
Rozisiel sa so mnou - boli to
Izabella, nelutuj nic...naozaj. K tym materialom si sa dostala skutocne v pravy cas. Jednoducho prisla si na to presne vtedy, ked to bolo najpotrebnejsie, ked si bola konecne naozaj, naozaj pripravena pochopit vsetko. Rozumies....nemohla si na to prist v case, ked si bola napriklad zalaskovana, ked si ho nevnimala tak ako ho vnimas dnes, ked si mu verila, a dufala si, ze vsetko bude raz dobre. Prisla si na to v case, ked si dostatocne "vytriezvela" a veci dokazes vnimat inak ako kedysi...
Je to pre teba tazke, ale nelutuj nic :) Najhorsie je trestat sa za nieco, obvinovat sa. Ale to ti nepomoze, ver mi :) Co dosiahnes tym, ze si budes sypat na hlavu popol? Co dosiahnes tym, ked si budes veci vycitat? Nic, naozaj. To, ze ta to stve, to uplne chapem. Ale skutocne staci, aby si sa co najviac poucila z tohto vsetkeho, aby si pochopila, co si urobila zle, aby si sa vyhla podobnym ludom v zivote....Zober si z toho ponaucenie a snaz sa z toho vytazit co najviac pre seba. Prezila si nieco a vdaka tomu uz chapes mnohe veci inak. Ber to ako nieco pozitivne! :) Konecne mas sancu zacat inak, s inou hlavou, inymi myslienkami....
Ahojte MultiLevel i Macam. Dakujem za podporu multi level tvoja odpoved je spravna a povzbudzujuca, a slova o ktorych pišeš som uz o nič presvedčenia.
Kupila som si jednu zaujimavu knihu asi tyzden po rozchode a velmi mi pomaha.Nie je to len to ze niečo prečitate a odhodite do poličky. Je to priručka ktoru mozem pouzit vzdy ked potrebujem podporu a som sama. Citam ju uz 3ti krat ale kedze ju mam dokladne prestudovanu zamerne uz otvorim len kapitoly ktore musim v tej danej chvili a v tom danom rozpolozeni spracovat. Ked som pisala svoj prispevok, v tom case som bola rozbita udupana znicena. dnes po 7TYZDNOCH JE ZO MNA INý človek.
Po 4tyzdnoch sa objavil u mna v praci ,nevedel vydat zo seba ani slovo.Povedal chcel som ti kupit kvety ale nic nablizku tu nie je.Pockal kym skoncim v praci a isli sme sa prejst.Zbieral zo zeme motyle,hovoril o tom ze nam nic nechyba a mali by sme si uzivat. Potom mi oznamil ze bol za ten cas 2krat v bordeli s dvomi.Ked som mu na to povedlala ci mi toto prisiel oznamit, ze som cakala cosi ine ze nieco pochopil, zhacil sa a povedal ale nie to je len sranda.Prechadzka skončila a zaviezol ma domov, cestou ma uz zacal manipulovat nech idem k nemu ze mesiac nemal sex a ako si to predstavujem ze dnes nie? Ja som mu povedala pozri ty sa so mnou rozides po mesiaci prides za mnou do prace a hned chces sex?A kde soi bol cely mesiac?Kedy teba zaujimalo ze snad aj ja to potrebujem ale ty si pri mne nebol.Dnes sa zjavis a zrazu mam skakat? Kde sme.Povedala som mu.dobre zajtra,dnes mam este vecer povinnosti.Na druhy den sme sa stretli bol mily,obskakoval ma.Sex bol uzasny ako celych 9 rokov.2dni na to som mu volala len tak pocas obedovej pauzy ze ako sa ma a ci teda nemozme ist na kavu.ON ZE NEMA CAS MA SA STRETNUT S KAMARATOM,..JA MU NA TO DOBRE JE PONDELOK ,tak ludne v iny den,trebars v stredu,LEN TAK NA KAVU PREJST SA POSEDIET ,POKECAT...on mi na to povedal:pokecat? a o ćom???????????????????????????ň
Vecer som len napisala kvalitnu sms o tom ako som mesiac o nom nevedela pomaly sa vyrovnavala s rozchodom ,zrazu sa objavi je so mnou par dni a ked ho zavolam na kavu-len tak na pokec-POVIE MI: O ĆOM???!!!!!!!!!!!!!!!!
A vtedy sa vo mne niečo zlomilo.vypla som si telefon,viem ze na druhy den volal ale ja som odvtedy bez kontaktu a je to uz 19 dni.
Dostala som sa nahodne studovanim mnohych clankov -ku knihe :Milovala som manipulatora od C-Brehatovej. a zvieral sa mi zaludok ked som ju citala a spoznavala sa v kazdej kapitole, spoznavala jeho v kazdej kapitole. A skoro prehliadnuc som v poslednej kapitole natrafila na vyraz HPO- hraničná porucha osobnosti-z 15 priznakov ich ma on 13-zacala som sa dalej v tejto problematike hrabat a zistila som ze ma poruchu HPO a zit s tymito ludmi je hotove peklo.Konecne som dostala odpovede na otazky preco mu prepinali nalady, preco bol narcis, preco nevedel prejavit lasku, preco bol povrchny,preco ma ponizoval ,kritizoval,a ničil,ničil,ničil.....
Studiom problematiky som pochopila ze uz od neho nepotrebujem vediet odpovede na ziadne otazky.Je chory a S VELKOU RADOSTOU HO PRENECHAVAM DALSEJ....
Kedze mi toto studium velmi pomohlo a otvorilo oci- uz nie som vo faze šoku,ani v druhej faze akceptacie ale a bohu za to dakujem ze uz v dalsej a tou je proces uzdravovania. Zacala som sa smiat,robim veci co ma bavia, stretavam sa s ludmi s ktorymi mi je dobre,učim sa byt sobecka v tom spravnom zmyskle slova. Venujem sa sebe, dietatu, stretavam sa s rodinou, v praci som vesela a sama sebou. Klamala by som keby som povedala ze ma obcas nezlomi pocit samoty a odlucenia ale tym vedomim ze som pochopila ze ma HPO mam vsebe vsetko vyriesene a uzavrete. Nelutujem jeho, je chory ani o tom nevie, lutujem ten cas a premarnene roky s lutostou ze som sa k tymto materialom nedostala skor....
Ako to vidite vy????? Macam a multilevel---ci ktokolvek ostatný? Dakujem za podporu a za kazdy nazor.Konecne som pochopila ze co je zdravý vztah a ako ma vyzerat laska.Radsej budem sama ale ucim sa odznova byt sama sebou,a citim sa lepsie...
Izabela, rozumiem, ze sa trapis a ze ta to boli, ale uvedom si, ze tie roky si mozno zila/nezila s niekym, kto si ta nevazil a nedaval ti to, co si zasluzis. Ak si rozumna, dospela zena, aspon so stipkou hrdosti, uz len kvoli tomuto bud rada, ze si konecne mozes najst niekoho, kto ta bude milovat celym srdcom. A kraviny typu - nedotykat sa na verejnosti, uz nikdy nikdy nezazijes!
Teraz sa musis z tohto vsetkeho dostat. Chapem, ze 9 rokov je velmi dlha doba, nejde to zahodit len tak zo dna na den. Ale musis sa pokusit inak na cely ten rozchod pozerat. Neber to tak, ze sa stalo nieco hrozne...naopak, stalo sa nieco uzasne, vam obom. Konecne sa mozete vydat obaja svojou cestou a ist si za svojim stastim. Co lutujes na tom celom? Tie roky, co si s nim bola? Bola si skutocne stastna? Ze po 9 rokoch su normalne hadky? Ver, ze vztah moze aj po 9 rokoch byt relativne bez hadok, nemam teraz na mysli take tie obycajne hadky, ale tie velke a zasadne...Tento muz si ta nevazil, preto nech ti nie je luto, ze to skoncilo. Boli ste spolu, lebo ste sa mali od seba cosi naucit. Ale vase cesty sa rozchadzaju a je to tak dobre, ver mi :)
Mozno sa bojis byt sama....to je hlavny dovod preco ludia tak hrozne smutia po rozchode, i ked logicky si vedia povedat, ze vztah nebol dobry...ani ten tvoj nebol dobry. Nesnaz sa idealizovat si tohto chlapa, nesnaz sa idealizovat si cele to spoluzitie. Prosto pochop, ze je to to najlepsie co sa ti mohlo stat. A konecne mozes najst niekoho, kto ta bude uprimne a nadovsetko milovat :) Prajem ti to!
ahoj izabella, myslela som na teba dost casto, ako to zvladas, tak napis viac, som rada, ze si nasla pomoc, ak chces, napis mi na mail sukromne
maoamka1@gmail.com
Ahoj Macam, zlatinko, si tu ako sa maš?U mna sa toho podstatne dost zmenilo od nasej poslednej komunikacie....asi ma osvietilo... aj prišiel aj odišiel ale moj zivot je iný... ozvi sa mi.Natrafila som na niečo čo mi velmi pomohlo.
izabella, este nieco - aj ten posledny podliak nas ma nieco naucit, ak mu dovolime vstupit do nasho zivota - pretoze ti ukaze nieco, na com ty musis pracovat
nejaku tvoju slabost, mentalne nastavenie, nieco nespracovane z minulosti...
takze kazdy clovek, ktory v tvojom zivote nieco znamenal tam pre nieco BOl alebo JE ci BUDE
ber to z tohto pohladu
toto nebol muz, ktory by ta spravil stastnou a bol by ti adekvatnym dobrym milujucim partnerom, ale je to tvrda skola kvoli inym veciam, na ktore musis prist a nieco s tym urobit
ja ta chapem, Izabella
uvedom si ale, ze si sa zbavila psychicky tazko naruseneho jedinca, ktory ta cele roky trapil a tyral
ak ma narcisticku osobnost, podla opisu pridruzene este dalsie poruchy, tak to bolo peklo na Zemi
ja viem, o co ti ide - tebe ide o viac veci, chces spracovat, co sa ti stalo, chces zmenit SEBA a veci v tebe, ktore ta doviedli k tomu byt tolke roky s tymto typom muza a vsetko toto znasat a chces raz jedneho dna zazit moment, ze ta niekde uvidi uplne INU, aku ta poznal, tvoje nove JA, inu osobu, zmenenu, silnu, sebestacnu, emocne nezavislu
ty chces nieco dokazat JEMU
ale on je to posledne, na co ty teraz mas mysliet
TY si ta, ktorej to potrebujes dokazat a pre ktoru to vsetko potrebujes urobit - len a len pre seba, pre tvoj zivot, tvoju buducnost a dalsi vztah, ktory isto neskor pride - a dufam,ze po tvojej zmene uz s uplne inym typom muza a uz nikdy viac s niekym ako on alebo podobnym
co ty potrebujes - potrebujes byt teraz nejaky cas sama a spracovat, potrebujes sa zmenit, vo vnutri - popracovat na tom, co ta k tomu viedlo, tam budes musiet sakra hrabat v minulosti...to nebude ani lahke,ani prijemne, zrejme zajdes az do detstva alebo ranej mladosti
nelam si uz tolko nad nim hlavu - vsetky odpovede PRECO pridu postupne, ako budes pracovat na SEBE, ty raz pochopis
vsetko
co si dosiahla je, ze je PREC
je prec z tvojho zivota a teda prisiel cas aj konecne priestor - pre TEBA
cize si strasne vela ziskala - konecne a tak to vyuzi, ten cas, tu moznost, tu prilezitost
pri nom to nebolo mozne
ja tak isto som prechadzala obdobiami kedy sa to nedalo vydrzat...bolo to hrozne a bolestne...tazi ma ta vec ze v minulosti za tych 9 rokov sme mali uz rozchody male traavali 2-3 tyzdne a ked som sa neozyvala ja on sa ozval...tvaril ze je zlomený a ja som mu odpustila.Teraz je to ine podvedome citim ze uz sa neozve ale moja mysel kazdy den caka...neviem ako mam toto odblokovat aby som necakala,aby som si v hlave povedala je koniec....je mi jedno aku ma mrchu nezalezi mi na tom,som presvedcena ze ziadna nebude tak skakat okolo jeho zadku ako ja...neznasal pohladenie neviem si predstavit ako taky narcis znesie pohladenie od inej,kvoli sexu?? Nemal rad ked sa nanho niekto pozeral pri jedle,mala som u neho vymedzene kriteria co mozem a co nemozem...nevedel davat lasku, prekvapit...stale ma zatazoval nezmyselnymi a nepodstatnymi vecami,ci svieti ziarovka jasne ci tlmene a podobne....videl len seba....a ja som dala tolko energie do toho ze ma to uplne zdevastovalo.....citim sa kludnejsia ze mi nikto nic nediktuje ale na druhej strane bezradna a opustena....
Snazim sa byt silna achcem byt silna...mam milujucu rodinu pracu,o priatelov som kvoli nemu prisla ,nemohli ho vystat...cudzi ludia mi vraveli ze ina by uz davno od neho usla...bol doby sex za tym mi je luto...napriklad...ale som si vedoma ze nemozem kocku stlacit do kruhu jednoducho to nejde...viem a to mam vyjasnene v hlave ze uz ho nechcem...len by som chcela skryty prejav satisfakcie nech sa len ozve....oby som mu ukazala ze ja uz som inde ako v jeho svete.....chapes??
izabella - prepac, nechcem o tom pisat, neber to prosim osobne, s tebou to nic nema spolocne
je to vsetko este velmi cerstve pre mna (a samozrejme velmi bolestive)
no a k tvojej otazke - tak ja som typ, ktory veci riesi sam so sebou, od malicka, pretoze som vzdy bola odkazana sama na seba
ked ja niekoho poprosim o pomoc, musi to byt vec/stav, kde uz neviem, ako dalej a väcsinou potom osobu, ktorej doverujem a ktoru poznam
dalej, za moj zivot som zazila take peklo, ze ma to istym sposobom sformovalo do tej podoby, v akej som dnes a viem, ze som prezila veci, ktore by inych boli zabili a preto viem, ze ma tato vec nezabije, ale posunie dalej
su to vlastne jednym slovom skusenosti, nic viac, nic menej
z jedneho dlheho vztahu som sa dostavala pät rokov, to len aby ti nebolo tak tazko...
su vztahy, veci, ludia, ktori nas velmi zasiahnu, dodnes vela z toho nie je vo mne vyriesene a je tomu uz dost rokov
snad to niekedy vsetko spracujem...
nadhlad - ja veci selektujem, plus v niektorych oblastiach myslim inak ako vela inych zien, v niektorych totalne ako väcsina zien :-), ale myslim dost selektivne a preto dokazem zaujat aj objektivny postoj k veci, ktora sa vlastne tyka aktualne aj mna samotnej
navyse som typ cloveka, zeny, ktora veci riesi
viem, co chcem, som typovo clovek, ktory je zamerany na riesenie veci, nie ich odkladanie, na rozhodnost, nie na nerozhodnost atd.
a pochopila som, ze zivot je proces, vsetko a vsetci sa neustale meni/-ia, nic nestoji, vsetko je neustale v pohybe
takisto som pochopila, ze zena, ak chce byt raz stastna, nesmie nikdy spravit vztah stredobodom ci centrom svojho zivota - to vedie do zahuby
vztah je len sucast JEJ zivota, ktoremu vladne ona sama
tak to robia aj vsetci muzi - a zije sa im podstatne lepsie
samozrejme su zeny, ktore su ine charaktery, ine povahy ci k tomu boli vedene, vedia byt riadne 'mrchy' a tym sa vynikajuco dari
ja nie som z tej kasty, velakrat som padla na drzku ale ze frontalne
ostalo mi iba vstat a ist dalej
a to vo vsetkych oblastiach, nielen vztahovych
a tak - ak ti to pomoze, som len rada
macam ....napiš mi prosim o tvojom vztahu aky bol kolko trval co pre teba znamenal,a ked si na tom cca rovnako ako ja ako je mozne ze ty si v tom istom casovom rozsahu ako ja a le SI NAD VECOU A UVAZUJES ROZUMNE NORMALNE,DAVAS SILU V TOMTO STAVE INYM....a preco ja nie?Ako to je u teba ? Som v praci mam cas si pisat...teraz je klud....VYSVETLI MI TOpreco ja som taka pokrutena a ty nie????