Mam starsiu macicku, ma cca 15 rokov.
Za posledné 2-3 mesiace mala chvile, ze bola letargicka. Raz sa stalo, ze ma neprisla privitat (zriedkavost, ale stavalo sa), lezala zmotana na deke na posteli a po osloveni sa ani nepohla, napadlo mi, ze je mrtva. Ked som sa jej dotkla, tak sa prebrala a bola cudna, akoby dezorientovana.
Teraz velmi malo zerie, kusok sunky jej staci a nevrati sa pre dalsiu, aj z kapsicky a malej pastetky odzerie iba kusok. Je schudnuta, pije malo (ako vzdy), ma matnu srst. Dycha normalne, nie je opuchnuta, tep ma normalny, pravidelny, hybe sa a mnauka normalne, nema teplotu, ani zvacsene uzliny, na prehmatanie ani spontannne neprejavuje bolest.
Vcera mi dcera volala, ci neviem, kde cica je, ze ju od rana nevie najst. Poradila som jej pootvarat skrine a nechat otvorene vsetko, kam zvykla vliezt.
Podvecer stale nic, neprisla, skusali sme aj osvedcene lakadla. Nasli sme ju za svetrami, zivu.
Potom sa chovala normalne, vyskocila na linku, vypytala si kusok sunky. Zo svojho zradla odzrala velmi malo, odpad vybavila normalne.
Vraj stare macky zvyknu odist zomriet mimo svoj dom. Neviem, ako bytove. Viete? Zalezu niekam a zomru?
Asi mi sibe, treba ju vycesat a ja vaham, ci ju na posledne dni (? tyzdne, ??) este rozculovat, lebo vycesavanie rada nema.
A som skrz naskrz smutna.