Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

katty*

ešte na margo toho: musím povedať, že som mala aj veľa spolupracovníkov, ktorí boli ohromní. dve z nich ma doprevádzali aj na súd a boli mi morálnou podporou. dôležitá je ľudskosť. nie tituly. aby som mohla ďalej viesť plnohodnotný život musela som si zrušiť titul z občianskeho. pretože naozaj ľudia robia rozdiely. už nech si to vezmete akokoľvek. so spolužiakmi s VŠ som stále v kontakte, oni akceptujú, že pracujem manuálne, no aby bol mier, vzdala som sa titulu, aby mi spolupracovníci, ktorí pracujú manuálne, nerobili problém. takto sa veci majú. a pekný večer.

emalea

nooo....zapovedala som sa, že už nebudem, ale musííím...posledný názor beriem, každý človek /no skoro každý/ má nadriadeného, ktorého by mal poslúchať, inak skončíš na ÚP, ale to je už predsa iná téma!!

skosh76

Tu na nete všetci "štekate", ale v reálnom živote sa aj tak musíte všetci podriaďovať nadriadeným.Či už pracujete v kanceláriach, na stavbe, alebo kopete kanále, musíte poslúchať šéfov, kebyže takto "šteknete" na šéfa, máte padáka a zas by ste sa museli podriaďovať úradu práce :D A tak sa idete na net všetci vyhádať a vyjadrujete tu anonymne svoje názory :D

MultiLevel

Bipolar, myslim, ze kazdy vie, ze su ludia vzdelani, nevzdelani, s VS, s maturitou a bla bla...je vsak rozdiel, akym sposobom Mer na to poukazala a co za tym vsetkym dodala. Preto sa tu strhla kritika. A zjavne nie preto, ze sme tu stado zvieratiek, ako si nas urazila ty, ale preto, ze zjavne vela ludi si vazi inych ludi okolo seba a je im jedno ci ide o robotnika, ktory ti pred domom vykope jamu alebo ide o vedca, ktory vynasiel liek proti rakovine...Myslim, kazdy tu ma svoje poslanie, hoc niektore je zaplatene viac ako ine, niekto musi na vykon svojho povolania studovat, a podobne...ale riesit, ci je niekto lepsi alebo horsi je kravina...Mna na skole ucili, ze na kazdom jednom zalezi a nech robis cokolvek, ale robis to poctivo, tak vtedy to ma vyznam...ked ti v robote zabudne dat upratovacka na zachod toaletak, vtedy si spomen, ze bez jej prace sa nevytoto :)

Agnes989

Bipolar lekari by boli pri nejakej apokalypse urcite doleziti ale neviem, ako by tam bola dolezita nedostudovana historicka. Jeden lekar, co je primar na svojej klinike chodi do sauny a nasiel si tam kamarata, obycajneho taxikara, poznaju sa uz roky, chodia spolu do sauny a stale si maju co povedat. Asi sa nebavia zrovna o medicinskych veciach, si myslis, ze lekar nechce nikdy len tak pri pive alebo niekde pokecat aj o niecom inom.

Bipolar

Ľudia, vám načisto preskakuje? Pranierovať tu človeka len za to, že si dovolí prejaviť iný názor, než ostatní? Netvrdím, že so všetkými myšlienkami Meretseger súhlasím, ale v niektorých veciach, ktoré ste vy ABSOLÚTNE nepochopili, má pravdu. Aké kastovanie, dočerta? Mer snáď chcela len povedať, že v spoločnosti existujú triedy (manuálne pracujúci, vysokoškoláci, vzdelaní a nevzdelaní, etc., ale žiadni podľudia a nadľudia, to nikde v jej príspevkoch nevidím, zato vy to tu omieľate na každom kroku) a tie si majú čo povedať v rámci svojej triedy, ale nie vždy v medzitriednych kontaktoch... Bože, nechápem, ako i vyše 20 rokov po páde socializmu môžete mať také komunistické zmýšľanie - ja som od pásu, kto je viac?! Chcete vari naspäť vládu proletariátu?
Pokojne sa tu teraz i na mňa zosypte ako na Mer a katty*, a viem, že to urobíte, pretože ste len stádo husí, ktoré vyštípu tých, čo si dovolia vystúpiť proti nim, to je typická slovenská vlastnosť, ale musím povedať, že mi je z vás zle.
A neoháňajte sa tým, že manuálne pracujúci ľudia by prežili apokalypsu, pretože by potrebovali primárne vyštudovaných lekárov a ľudí, ktorí by dokázali pohnúť rozumom, myslieť dopredu a vymyslieť, AKO prežiť. To vám už ale akosi nedochádza, že? "Kancelárska krysa", ako tu pohŕdavo nazývate tých, ktorými by ste sa určite radi stali i vy (alebo chcete ísť radšej makať do bane? dobre, potom mlčím) sa naučí, ako si zaobstarať jedlo, ale človek s podpriemerným IQ, čo celý život robil akurát tak niekde v továrni, nevymyslí, ako zareagovať teraz na tú a tú situáciu čo najlepšie.
Tak. A teraz pokojne pranierujte aj mňa.

mamlenBc

mam skonceneho bakalara ale na rodzdiel od teba mila Mer si ja vazim pracu ludi manualne pracujucich lebo viem ze bez nich kedze vela ludi pracuje manualne by sa svet a zivot nezaobisiel. Co si ty mila Mer predstavujes pod manualnou pracou? Lebo vsak aj taky chirurg a zubar pracuje manualne.
ja si praveze vazim takych ludi a tie spominane kancelarske krysy vobec lebo vsak co oni robia len prehadzuju papiere z jedneho stola na druhy, kavickuju a obcas nieco natukaju do PC alebo sa aspon tvaria ze tam nieco tukaju. Zatial co taky fyzicky pracujuci clovek sa namaka a jeho pracu je vidiet. Ja si ovela viac vazim pracu stolara, rezbara, cestara, murara... ako tych pravnikov, ekonomov, bankarov, manazerov... lebo vsak ti len sa oblecu do oblekov a kravat a na riti sedia a v autach sa prevazaju.
mila Mer ano strojmi by si nahradila manualne pracujucich lenze staci ze by nastal celosvetovy vypadok prudu a az potom by sa ukazalo kto je aky inteligentny a schopny prezit v krutych podmienkach. Ci taky manazer co chodi len do solarka a posilovni alebo taky drevorubac.

Sejla

A ten nápad izolovať vzdelaných a nevzdelaných na Slovensku, milá meretseger, by pre teba nebol zrovna dobrý model, lebo by si až do ukončenia vš bola len s tými nižšími a po ukončení vš by si išla k tým lepším, ale zase nejakí čo vyštudovali oveľa ťažšie výšky, by ťa museli brať ako spodinu s podradným odborom, bola by si niekde na konci toho rebríčka.

Sejla

V anglicku sú ešte pozostatky klasifikácie ľudí na vrstvy, aj keď vláda sa tieto rozdiely snaží zmazať, napríklad tak, že do každej snobskej štvrte vystavia výškový barák so sociálnymi bytmi :D Ale tí upper class sa líšia nielen snobským akcentom a dobrým vzdelaním, ale majú svoje charakteristické tradičné vlastnosti, do ktorých by Meretseger aj tak nezapadala:D Hlavne aj preto, že tí snobi si tam dosť vážia prácu manuálne pracujúcich a správajú sa k nim s úctou. Ale to sú už len také pozostatky, ono už aj chudobný človek má možnosť dostať pôžičku a vyštudovať, alebo niečo dosiahnuť a keď sa tak stane, tak si zachová pokoru a nadhľad. To na Slovensku niekto vyštuduje históriu alebo marketing, do 25ky bývajú u rodičov, ktorí ich kŕmia ako vtáčatká a potom sa povyšujú nad tými, čo si na školu museli našetriť, prípadne ešte šetria a makajú. Alebo nikdy tú možnosť ísť na vš nemali z rôznych dôvodov.
Američania sú naopak aspoň fajn v tom, že tam kľudne lekár či právnik ide na pivo s robotníkom, či predavačom a nájdu si spoločnú reč, nerobia medzi sebou rozdiely.