Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

oui..

chory clovek sa sprava ako chuj a namiesto ospravedlnenia, sklopenia usi, uzania svojej chyby a tichej prosby o akceptaciu, ide zvysku sveta vycitat, aky je zly, ked odzaciatku nevie, ze on je chudacik chory... toto su zaklady zodpovednosti za seba sameho, ale beriem damy, ze tie chybaju strasne vela ludom, ani ziadne diagnozy nemusia mat. ale halooo?! ja spravim kktinu a chcem, aby sa niekto za mnou div ze neplazil s ospravedlnenim, ze si dovolil vo mne vyvolat drbnutu reakciu..? chyby robi kazdy jeden, to je uplne ludske, smerodajne je, ako sa k nim postavi a za seba mozem povedat, ze to je asi aj jedna z hlavnych veci, ktore pre mna rozhodnu o tom, koho si naozaj hlboko vazim a koho len tolerujem.

ked som si citala tuto diskusiu, miestami mi bolo uplne zle. hlavne zo samej seba, ze som sa niekedy na svet pozerala rovnako prizemne, cez racio a svoj "zvrchovane inteligentny pohlad". ono je to asi tak, ze clovek, ktory nedokaze prijat svoje pocity, boji sa ich, alebo ich vobec nedokaze spracovavat, si radsej vytvori podobne sablonky, ktore aplikuje na cely svet okolo a rozculuje sa, aki su ostatni ludia blbi... mne samej sa to stava kazdy jeden den, ze ludi sudim a posudzujem a uz uz ich mam chut hadzat do nejakej skatulky, alebo riesit ich spravanie a to sa fakt velmi snazim nebyt taka. cize dokazem pochopit, ze niekto takto uvazuje, ale takeho cloveka treba len chudacika polutovat v jeho zabednenosti a ist dalej, za ludmi, ktori sa na nas dokazu pozerat ako na ludske bytosti, nie kusy masa obalene v handrach, voziace sa v rozne starych/novych karach s najroznejsimi papiermi skrutenymi v zaprasenych tubusoch...

miki24

na záver by som chcel ešte napísať ti prezývka, že každá vysoká škola ti dá len toľko koľko jej obetuješ. obetuješ jej málo nemôžeš mať veľké očí. dáš do toho všetko a budeš k tomu pristupovať svedomito tak ti dá veľa aj slovenská kvalitnejšia univerzita.

miki24

prezývka áno pre ľudí, čo nevyštudovali nič je to smiešné, ale tí čo vyštudovali na tých kvalitnejších VŠ na Slovensku tak vedia, že to nie je jednoduché a ani kvalita nie je zlá. podobne vedia, že na týchto školách nekončí každý. na mojej VŠ začínalo 250, ale po 2.stupni bolo nás len 30, čiže nejakých 10%. ako som písal som si istý, že raz sa budem mať dobre.momentálne síce začínam len pracovať, ale verím, že sa niekam posuniem a VŠ mi otvorí nejaké možností, pokiaľ k tomu, čo ma baví budem pristupovať správne. ja budem pristupovať k tomu správne, lebo mám ten dar, že dokážem premieňať svoje sny na skutočnosť. idem tvrdo za svojim cieľom. všetko, čo som doteraz chcel tak mám a dúfam, že bude to pokračovať.

ja len..

Prepacte, necitala som celu diskusiu, kto by na to mal cas.. ale neda mi to nezareagovat.. Meretseger, stale o sebe tvrdis, aka si inteligentna, ako rozdelujes ludi do viacerych skupin, ponizujes inych, ktori nemaju ako-take vzdelanie, ale.. ak by si bola taka inteligentna ako pises, tak by ta predsa nevyhodili z VS. V dnesnej dobe len tak z VS nevyhadzuju.. a uz nie inteligentnych ludi..a za dalsie, inteligentny clovek sa nepokusi 8x "naoko" o samovrazdu. Este jasne, ze sa moze stat, ze na prvy pokus to nevyjde, ale uz aj debil vie, ako to urobit na druhy pokus. A po takmer kazdom pokuse si tu zalozit novu temu, to je podla mna privela.. a toto o inteligentnosti nenasvedcuje.. Pravdepodobne potrebujes byt v centre pozornosti.
A co sa tyka vysokych skol a ludi, ktori nemaju take IQ ako si myslis- je vela ludi, ktori si vysoku skolu nemozu dovolit z financnych dovodov, to ale neznamena, ze su nieco menej ako ti, ktori VS maju. Moj nazor. Prepacte, ak som napisala nieco, co tu mozno odznelo, ale nemam tuto temu "nacitanu"- neziada sa mi to.

Sejla

Bipolar, váš problém je že si to tu beriete príliž osobne, take it easy, kto sa tu na vás vyburoval? Však tak isto ako vy máte právo na svoj názor, tak druhí majú právo s ním nesúhlasiť. Či akože len vy máte právo odsudzovať nejakú skupinu ľudí a ostatní majú súhlasiť, pretože ste pošahané, ale zato prudko inteligentné? :D

Prezyvka55

miki24 nejde o vzdelanie ide skor o VS. A VS su na slovensku velmi smiesne, takze nimi sa ani nie je moc hrdost chvalit :D alebo slovenskymi titulmi kt v zahranici nikto nepozna.
Asi len tolko k tomu.

Prezyvka55

Bipolar ale vidim ze ta to skrie ked ta to zaujima ;D tak ti to prezradim. Pracujem v mnichove v jednom pharma labe v oblasti testovania substancii a vyskumu.

No a teraz verim ze o vas uz pocut nebudeme :).

miki24

to no v tom je problém raz sa niekto urazí inokedy iní... pre mňa osobne je VŠ veľmi dôležitá, lebo pochádzam z takejto rodiny, kde má ju každý. proste podobne zmýšľajú aj iní ľudia napr. bratranec si bral doktorku tak tá tiež je dosť podobná mne, lebo vyšla z podobného rodinného prostredia ako ja, kde je tlak na vysokoškolské vzdelanie vysoký. čiže odsudzovať takýchto ľudí len za to, že považujú vzdelanie za dôležité je... áno môže sa stať, že 2-3 roky sa bude čakať na lepšiu robotu, ale tá príde. to, že niekto sa nezamestná hneď ako skončí VŠ tak nemusí znamenať, že je to doživotné. proste je istá čakacia doba, ktorú si musí vyčkať každý, ale potom sa má dobre.

Bipolar

katty*, je to síce to najinteligentnejšie, čo môžeme urobiť, ale dúfam, že si naďalej budeš stáť za svojím názorom a neriadiť sa bandou zakomplexovaných "nadľudí", čo si musia svoje problémy vylievať na druhých. Hovorím, pochopiteľne o nás, čo sme si dovolili prejaviť iný názor - a Mer obhajujem preto, lebo má za a) kus pravdu, za b) som jej dobrá kamarátka. No a?
Len by ma, kým opustím túto celkovo stupídnu debatu, ešte zaujímalo, čo za prácu má Prezyvka55, že je taký absolútne nenahraditeľný? Ja som tiež. A mám nadriadenú. Tak čo, myslíš, že z teba padnem na ***?