Agresivny skrecok

Príspevok v téme: Agresivny skrecok
cokoladka898

dobry den, co mam robit s agresivnym skreckom? kupila som si naraz dvoch, jeden druheho zrejme nepustil k potrave, k vode a tak ten slabsi zahynul. od zaciatku sa nemali radi. jeden bil druheho. takze aj nejaka bitka zo strany dominantnejsieho mohla prispiet k umrtiu druheho skrecka. je stale agresivny. staci, aby som otvorila dvierka na klietke ked mu idem davat potravu prip. vodu a uz piska ci ako to mam nazvat. postavi sa na dve zadne labky a ako keby chcel zautocit, prip. ma napadlo, ako keby sa chcel branit. neviem totiz, z akeho prostredia pochadza. neuvedomila som si spytat sa, ked som si ich kupovala. ale teraz sa pytam, ci sa s tym da nieco robit alebo neviem. da sa s tym nieco urobit? ak ano tak co? vdaka za akukolvek odpoved

Meno netraba

Dobry den mam 3 skreckov 2 dzung. 1 syr. Mam bpx a akvarium na boxe mam polozene akvarium ten syr. Visiel po napajacke hore s akvaria a skocil k dzung dohrizol mi samicu vo mam robit.. nasi veterinari su neschopny.. isto mi nepomozu

Katka hshshs

Dobrý večer. Môj škrečok bol úplne zdravý. A dúfam, že je. Dnes som spozorovala malých červených chrobakov. Bolo ich dosť. Všade na ňom, na búde a aj vo/na vate. Bojím sa o neho. Budem vďačná za každú radu

Nikolakkjhhhh

Dobrý večer. Môj škrečok má skoro rok. Všetko bolo úplne v poriadku. Dnes rano som mu išla upratať... všimla som si na ňom červené malé chrobáky. Napzaj si neviem rady. Boli na ňom na vate a aj na "domčeku". Prosím ak ma niekto hoc jakú radu alebo skúsenosť aby mi pomohol.

Nikolakkjhhhh

Dobrý večer. Môj škrečok má skoro rok. Všetko bolo úplne v poriadku. Dnes rano som mu išla upratať... všimla som si na ňom červené malé chrobáky. Napzaj si neviem rady. Boli na ňom na vate a aj na "domčeku". Prosím ak ma niekto hoc jakú radu alebo skúsenosť aby mi pomohol.

Mesačný princ

Nerozumiem tomu presne...Škrečok je nočný tvor. To ste hore a pozorujete v noci škrečkov?

všetkým by som ich zakázal chovať. škrečok má cez deň odpočívať!!!

Škrečulovia

Ahoj prosím viete mi pomôct mam 2 skreckov dzungarských mam ich v jednej klietke a hrozne sa mi pobili bola som uplne mimo nevedela som co mam robit nakoniec som ich rozdelila kazdeho do inej klietky ale oni za sebou saleli bolo my ich luto tak som ich dala k sebe :( no minula bitka nebola len o nich zasiahla som a chcela ich rozdelit no povecte vy bi ste ich nechali bit sa ? Urcite nie pohricli ma ale to teras dôlezite neni prosi dajte mi odpovede ja som zufala neviem co mam robit no ale ket som si pozrela obrazky skreckou dzungarských samca a samicky tak som si pozrela oby dvoch skreckou no neako to bolo prilis cudne pretoze oni to mali take iste ako obrazok samca a dnes sa mi znovu bobili :( :( :( prosim odpovede Ale ako si mi to nedalo dnes pokoj a som znovu pozerala pohlavie mojich skreckou no prvi v poho ale ten druhi bol aj pribratejsi a ket som pozerala pohlavie zacala byt na mna agresivna zacala pistat pri tom som hu nedrzala pevne ani nic take co by jej bolo ublizilo :( mam velky strach ze budu asi malè o_O prosim ak by ste vedeli co mam robit odpovecte za kazdu odpoved dakujem :)

šrečokdžungarský

Ahoj ľudia aj ja mam proplém s tým že 2 škrečkov mam v jednej klietke.

jeden druhého napadá, tak že ho akoby chcel kúsnuť ale nekúsne ho asi sa ukľudní alebo čo.

Dostal som nápad že ich buď rozdelím alebo sa pôjdem poradiť s vami alebo pôjdem na veterinu sa spítať.

PS-prepáčte za pravopisné chiby

šrečokdžungarský

Ahoj ľudia aj ja mam proplém s tým že 2 škrečkov mam v jednej klietke.

jeden druhého napadá, tak že ho akoby chcel kúsnuť ale nekúsne ho asi sa ukľudní alebo čo.

Dostal som nápad že ich buď rozdelím alebo sa pôjdem poradiť s vami alebo pôjdem na veterinu sa spítať.

PS-prepáčte za pravopisné chiby

škrečuľa 121

Dobrá rada, keď chcete kúpiť škrečka: pozorovať ho.Ako sa správa v obchode, čo robí, ako vychádza s inými škrečkami, či sa bijú, alebo pokojne vedľa seba papajú z misky, či si vás všíma, keď stojíte pri teráriu alebo klietke. Podľa toho aj môžete zistiť jeho povahu. Keď si chcete kúpiť viac ako jedného škrečuľka, treba sa hlavne na to zamerať, ako vychádza s ostatnými škrečkami. Veľa ľudí vyberá škrečka podľa toho, či sa mu páči. Áno aj to je dôležité, ale myslím si že povaha je dôležitejšia ako vzhľad.Až potom je dobré vybrať z nich, ktorých chcete.

Ja som mala za svoj život 2 džungarských a teraz mám sýrskeho. Môj brat mal tiež dvoch džungarov. Dvoch samcov a dve samice. 3 džungari - samce a jedna samica- boli zlatíčka. 1 samica džungara bola trošku agresívnejšia, nemala rada keď ju niekto bral do rúk, vtedy hrýzla, preto keď som ju potrebovala preniesť, vzala som papierovú rúlku z toaletného papiera, ona tam hneď vbehla a ja som ju mohla kludne preniesť.
Čo sa týka vyhadzovania a vypúšťania škrečkov, tak je jedna z najhorších vecí, ktoré môžeš urobiť. Škrečok vonku prežije maximálne pár dní. Teraz mám sýrskeho škrečka- samicu- ktorú tiež niekto vyhodil. Našli ju na schodoch v jednej firme, kam chodievam niekedy po škole. Keď som ju zbadala v tej kancelárii vo firme, bola zúbožená, hladná a akoby už pomaly umierala. Vzala som ju domov, pripravila terárium dala vodu a jesť. Prvý deň prespala doslova v miske z jedlom, bolo vidno že dlho nejedla. Teraz je z nej vďačný škrečok, nemá problém s tým, keď ju vezmem do ruky a kusne len vtedy, keď mi voňajú od jedla, aj to len slabo. Vyhodiť je to posledné, čo by si mala spraviť.

Je známe, že samice bývajú agresívnejšie než samce, pretože vo voľnej prírode musia ochraňovať mláďatá. To ale neznamená, že každá sa tak správa. Naozaj to záleží od konkrétneho jedinca.

cokoladka898:
Skús škrečka pozorovať, dávať ruky do klietky, iba keď je to naozaj potrebné- keď kŕmiš a meníš vodu a keď čistíš \\\\\\\\\\\\\\\"cikací\\\\\\\\\\\\\\\" kútik, ak nejaký má. Postupom času si na teba zvykne a keď sa už nebude tak báť alebo útočiť, môžeš skúsiť brať do rúlky z toaleťáku, samozrejme nie na silu, daj mu ju do klitky, nech ju preskúma. Potom ho nejak do nej nalákaj, ale nie svojim prstom, niečím dobrým, napr. slnečnicou.Keď tam vbehne vyber ho z klietky, ale len na chvíločku, zo začiatku raz za deň úplne stačí, potom môžeš trošku zvyšovať zakaždým keď vylezie z rúlky ho odmeniť- slnečnicovým semienkom alebo niečím čo má rád/rada, ale samozrejme to nepreháňať, stačí trošku a škrečok si spojí rúlku s odmenou a začne tam chodiť s radosťou. Postupne treba obmedzovať trochu tie maškrty, ale raz za čas treba dať. Neskôr môžeš skúšať dať ho/ju aj na ruku. Ale hlavne TRPEZLIVOSŤ, nečakaj, že to bude za týždeň, môže to trvať aj celé mesiace aj nemusí, ale výsledok bude stáť za to! ;)

Deria

Redka, vypustit???!! vratit do obchodu??!! no hej, jeden napad lepsi, nez druhy, to je uz len riesenie. A ked som napisala, ze niekto nevie o zvierati nic a napriek tomu si ho zaobstara, tak si za tym stojim, takých je totiz vela, teda v tomto pripade je ten niekto aj tvoj brat. Takze je to prast jak uhod.