Čaute všetci, chcem sa spytat, ake mate skusenosti so psychiatriou vo Velkom Zaluži, konkretne na oddeleni primarky Trokanovej.Aky je tam pristup a aky lekáry? Ďakujem
Psychiatria Velke Zalužie
Venuša, pomohli mi tam, hej, napokon, strávila som tam tri mesiace, což je dosť. Začínala som totiž na piatich týždňoch. Neviem, či je dobre alebo zle, že som si tie elektrošoky nedala aplikovať, možno by to bolo ešte lepšie, ale to sa nateraz nedozviem.
Bola som v Pezinku, to je moja klasická destinácia, keď mi načisto hrabe.
Ktorú diagnózu? Mám 4 :) Každopádne, bipolárnu poruchu spustila šikana v škole, aspoň to predpokladám, a hraničnú poruchu osobnosti mizerné detstvo. Ale čo už, nič nie je ružové. Len čierne alebo biele :D
ambrosia66,
veď práve to je to, že tu nik o nikom a ničom presne nevie,môže odpovedať len podľa toho čo sa napíše.
Ale ešte by som odporučila užívať Omega-3 aspoň 3 mesiace, vitamíny skupiny B a magnézium. A zmeniť svoje myslenie, ak sa nad tým človek zamyslí čo príde najskôr pred úzkosťou? Je to myšlienka pochybností, čo keď sa to zopakuje? Prečo má takú silu,že ak príde, znovu ovládne telo úzkosť? Vtedy už riadi našu myseľ podvedomie, je to mimo nás, rozhoduje ono. Tréningom sa dá aj dohovoriť so svojim podvedomím, resp. s tými nechcenými myšlienkami čo prídu.
Niektorí to dokážu a niektorí nie, preto jedným pomôžu AD alebo iné lieky, hospitalizácia, ale sú jedinci ktorí dokážu nenásilne zabojovať so svojou psychikou a problémov sa zbavia úplne, alebo ich výrazne zmiernia.
Každopádne vám želám aby ste sa všetci ktorí máte tieto problémy vyliečili. Niekedy aj zmenou svojho života, zmenou práce, partnera, pomerov v rodine, svojho postoja, zlepšenie životnej úrovne, vyriešenie niečoho čo ťaží, dokáže sa choroba sama stratiť.
alicia, veľmi sa mýliš, len už som toho dosť prežila a vytáča ma, keď niekto píše o človeku, o ktorom nič nevie.
Dievčatá nechápem prečo sa dobrovoľne snažíte ísť liečiť keď si svoj stav uvedomujete. Podľa mňa patrí na hospitalizáciu hlavne ten, kto si svoj stav neuvedomuje, častokrát ho rodina tam musí dostať násilím a aj to ide ťažko. Pokiaľ si ten svoj stav uvedomujete, postačí liečba u psychiatra, prípadne psychoterapia. Žužova dobre napísala. Zamyslieť sa dobre nad svojou psychikou, svojimi stavmi. Pokiaľ si sami nepomôžete, na prechodné obdobie vám možno liečba zaberie, ale budete stále raz hore raz dolu a navyše oblbnutí liekmi a ocajchovaní tým že ste sa liečili v psychiatrickej liečebni kde vám nakoniec aj tak nepomohli. Hospitalizáciu potrebujú často ľudia, ktorí majú psychotické stavy, schizofréniu,poruchu osobnosti,ozaj silné depresie, okolie, rodina to na nich vidí, ale oni sami seba vnímajú normálne a nechcú navštíviť ani psychiatra, nie to ešte liečebňu. Ak ste si ozaj vedomé svojho stavu, popracujete na sebe, dá sa to.
Venuša, ak už tam chceš ísť, nie sú tam pomiešané alkoholičky, feťáčky a pod. Liečba trvá 3 mesiace, koľkokrát do roka sa dá ísť neviem, ale prečo hneď na to myslíš? Mysli na to že prvá liečba ti zaberie. Ono všetko je to v mysli. Myslíš už dopredu na to a ono sa to stane,tvoje podvedomie ti to umožní.
Nepoznám zápal celej nervovej sústavy, ak tak už ochorenie nervov svalov a to rieši neurológia, čo je podľa mňa horšie ako chorenie čo spôsobuje psychika.
Ambrozia 66, máš problém prijať iný názor. Mmožno ti vo V.Záluží pomôže skupinová terapia.
Žužova, dobrý názor.
Meretseger - elektrošoky robia v spánku, v narkóze.
Meretseger, to mi je fakt luto, aj ty tam pomohli? Maš sa už fajn? Dobre. že si si nedala tie elektošoky, to otupi celu nervovu sustavu. A kde si konkretne bola? Mate tuto duagnozu v rodine, alebo čo to spustilo?
A pri ktorom z tých piatich pobytov to chceš vedieť? Pretože úplne iný zážitok to bol v hypománii, keď som sa smiala ako cvok aj na príšernom uzavretom, a úplne iný, keď som bola v ťažkej depresii a zvažovali sa už elektrošoky, keď som trpela aj na otvorenom odd. Ale ako vravím, dobrovoľne by som tam už nešla, natoľko úžasne tam nebolo, a to ani na psychosomatickom nie, ktoré je určite lepšie než ženské odd., pokiaľ teda človek netrpí PPP :D Najdlhšie som tam bola teraz naposledy, tri mesiace, a hoci to bolo kvôli závažnému dôvodu, po nejakých dvoch týždňoch som sa ocitla na otvorenom (odmyslime si, že potom som lietala z otvoreného na polouzavreté a späť, podľa stavu). To bolo fajn. Ale taká strava bola hrozná alebo ich prístup k liečbe diabetu ma príšerne deptal.
Meretsenger keď si bola už na psychiatrii, prečo nenapišeš ako si sa tam mala?
Chcela, len sa bojim, že vraj je to taka bolesť ako 4 pôrody. Bol na tom niekto?
Venuša,a nechcela by si ísť na tú lumbalku, aby si mala istotu, že je to psychosomatického pôvodu a nie neurologického?
Už 10 rokov chodim po vyšetrenia. Bola som aj v Lubochni na štitnu, tam mi zistili zvyšeny testosteron, ale nič viac. Na neurologii som bola, tam bols taka mlada doktorka, maodpinkla, či chcem ist na lumbalku, počula som, že to strašne boli tak neviem, čo mam už robit. Všade som bola, ale nikto mi poriadne vyšetrenie neurobil. Tak už som zufala.