Psychiatria Velke Zalužie

ne-prijemna

Ahojte mládež.Chcem sa opýtať či bol niekto z Vás hospitalizovany poslednú dobu vo Veľkom Zaluzi napr s panickou poruchou.Ako to tam momentálne funguje?sú dovolené mobilné telefóny?prístup lekárov-terapeutov?minimálna dĺžka hospitalizácie?ďakujem za reakcie.ak nejaké nastanú.konštruktívne-)

Venuša1

Neviem ake vyšetrenie štitnej maš na mysli, bola som len na ultrazvuku, ale ti bolo už davno. Nič mi tam nenašli.

alicia

Venuša1 -bola si na vyšetrení Štítnej žľazy? Never tomu zavíreniu parazitmi, plesňami,ťažkými kovmi atď.Bola si snáď na tej biorezoncii? Never tomu.Posilni si imunitu, choď aj na imulogické vyšetrenie a skús uveriť tomu že ty rozhoduješ o svojom tele ako bude fungovať. V tom autobuse ti možno prišlo zle zo slabosti, ale zľakla si sa toho a do podvedomia si si uložila návyk, že sa to môže opakovať a ten pocit vyvolá v tebe úzkosť. Niektorí prežívajú veľa takýchto stavov, býva to strach z opakovania,ktorému sa dá odučiť. Niekto to dokáže sám, niekto potrebuje psychoterapeuta, ale ozaj dobrého, ktorý vie ako na to. Naše telo je schopné regenerácie a mozog má netušené možnosti. Choď do toho Zálužia, ale potom keď sa budeš cítiť lepšie skús na sebe zapracovať, inak to bude ozaj raz lešie raz horšie.
Všetko dobré ti želám, uzdrav sa.

Venuša1

Ahoj alicia
Bola som už všade okrem tej lumbalky a CT a MRI maleho mozgu. Mne sa zda, že ta choroba sa neako vyvija . Už na stednej sim bola veľmi unavena, tažko som sa učila a brala som to priliš važne. Často ma bolela hlava.Nastupila som do prace a vždy keď som sa najedla išla som do spanku, to je aj teraz.Priznaky začali tak, že ma v autobuse ovalilo teplo, začala som sa potit, bola som rozrušena a videla som rozmazane. Potom to prešlo. Dlho nič, ked som sa vydala sa to zhoršilo. Vlastne pri každej stresujucej udalosti. Často mavam zapaly a mykozy.Byva mi zima a vypadava mi vedomie. Mam problemy s hormonmy a inzulinovu rezistenciu, dlho mi travi a potom vyhladnem ako vlk až sa trasem, musim sa najest. Jedlo ma ukludňuje. Byvam ah nervozna. Trase sa mi cele telo, byvam unavena. Uplne som zavirena. Chlamydie. ,plesne, parazity, bakterie, tažke kovy. A oh vie aka haved. Chcela by som sa i tom poradit aj s RNG, ale mam problem s registraciou.Resp. som sa zaregitrovala, ale neoverila kód.A teraz mi to už nnejde. Čo sa tyka toho Zalužia Mudr. Imriškovej by som neišla. Je dost bezcitna a arogantna a ľudi berie ako kusy.

alicia

Venuša1

A tých 10 rokov ako si sa liečila, aké vyšetrenia si mala? Bola vylúčená fyzická príčina? Bola si na neurologickom vyšetrení a štítnej žľaze? Pýtam sa preto lebo často sa človek aj zbytočne trápi ak nepozná akého pôvodu je choroba. Lekári často ak nevedia nájsť presnú príčinu,hodia to na psychiku, či psychosomatické ochorenie. Musíš dostať do tela vitálne látky, teda dobrú stravu. Si na invalidnom dôchodku, máš rodinu, kto ťa živí? Nejde mi do hlavy že ti doteraz nestanovili žiadnu diagnózu. Nie je pravda že diagnózu musia stanoviť len v nemocnici. Ale ak si presvedčená že ti pomôže a prospeje pobyt tam, tak choď. Nepoznám MUDr. Trokanovú, ale je tam aj primárka Imrišková a tú si veľmi nechvália, čítala som jeden názor jej hodnotenia. Nik, ani ten lekár nevidí do duše pacienta, nevie ako to prežíva, nepozná jeho pocity, pretože každý človek je jedinečný a preto stanoviť presnú diagnózu sú často len pokusy s nasadzovaním liekov. Ak už nevládzeš choď tam, nastavia ťa na lieky, upokoja ťa a potom keď budeš dosť silná, skúsia asi terapiu.
Ale hlavne ty sama musíš nájsť v sebe ozdravné sily. Možno sa bojíš sama seba, dôveruj si, že všetko zvládneš.
A tým, že niekto si svoju chorobu neuvedomuje, to je oveľa horšie pre ich rodinu -trpia, pretože dotyčný musí ísť sám k psychiatrovi- čo neurobí a hospitalizácia vzniká iba vtedy ak niečo zlé vyvedie a potom už ozaj môže byť neskoro. Také sú ale zákony.

Venuša1

Alicia, myslim si, že keď si niekto neuvedomuje , že sa potrebuje liečit, je už dost neskoro. Su všeliake diagnozy, napr. u psychóz si to ľudia neuvedomuju. Myslia si, že je to realita. Ale u neuroz a depresii si to môžu uvedomovať, že nevladzu a su v nepohode s všetko im vadi, ako mne.Mnohy spachaju samovraždu, čo sa na Slovensku zvyšuje a mohlo by sa tomu predist, alebo niekomu ubližia, dokedy treba čakat? Lekary ma tam posielaju už 10 rokov. Momentalne som chodiaca troska, vyčerpana, nevyspata. Niekto na mna zahuči a ja ss rozklepem, podlamuju sa mi nohy, mam nestabilitu nôch a zlu koordinaciu pohybov. Nikam necodim sama. Neviem, čo je to za choroba, je to asi kombinacia neurozy s neuropatiou, alebo skleroza multiplex netušim. Tažko sa staram sama o seba, nie to ešte chodiť doroboty. A o to sa tu jedna. Lenže nikto ti nič zsdarmo neda. Treba určit diagnózu s na to sa chodi do nemocnice.