Ahojte, mám strašne komplikovaný vzťah s mamou a veľmi ma to trápi, ale najhoršie že to neviem zmeniť.
Často jej ubližujem, nie žeby som po nej kričala alebo jej nadávala, ale proste ju často rozčuľujem tým, že s na všetko doma sťažujem. Teda nie na všetko, ale hlavne na veci týkajúce sa mojej izby. Stále mi tam niečo vadí, alebo že nejde teplá voda alebo tak. Pritom som riadny bordelár, teda snažím sa nebyť, ale hocikedy ked niekam idem, nepopracem si, lebo zaspím a nestíham na bus napr. a tak. Ja to poviem normálne, ale mamu to niekedy tak vytočí že potom po mne aj niekoľko hodín vrieska a nadáva mi. Ja viem, že si to zaslúžim.
Som rozmaznaná, sebecká, neprispôsobivá a nevďačná, nevážim si mamu a myslím len na seba. Ja viem a chcem tieto vlastnosti na sebe zmeniť, ale aj ked sa veľmi snažím, vždy zo mňa vyletí niečo podrývačné a nepríjemné čím ju riadne naštvem.
Mám v sebe také silné nutkanie, stále na niečo nadávať a tak a potom ma to riadne trápi a viem, že mama mala právo sa hnevať.
Som hrozná dcéra. Ja by som na jej mieste reagovala rovnako, ale najhoršie že to nerobím naschvál s úmyslom jej ublížiť ale proste mám v sebe také nervy na tie veci a neviem to v sebe držať. Rozčuľujú ma doma také blbosti. Už som sa skúšala aj osamostatniť, nie z pomsty ale tak aby som sa naučila režimu a samostatnosti. Niečo sa my rysuje, že na pol roka by som mohla odísť, ale je to ťažké, lebo mám tu priateľa, ktorého tu nechám a pôjdem do cudziny, ale cítim že to bude tak lepšie. Mám mamu rada, viem, že pre mňa robí všetko, ale ja s ňou nedokážem mať fajn vzťah, vždy niečo zlé zapotím, vždy som doma nespokojná a podráždená a ju to do nepríčetnosti vytáča.
Čo mám robiť, ked sa chcem zmeniť a napriek tomu, neviem zatnúť zuby a držať sa na uzde? Tak veľmi chcem a vždy to pohnojím a náš vzťah sa nedokáže zmeniť.
Som zlá k mame
Ďakujem Vám, že ste si to napriek tej dlžke prečítali. Neviem či je to puberta, lebo už mám 22. Aj som bola v zahraničí skúšavala som sa osamostatniť ako sa dá predtým, ale potom som na dlhší čas ochorela a bola som odkázaná na pomoc našich a bez práce. Tu sa začali problémy a hádky, ktoré pretrvávajú dodnes. Naši sú fajn, je mi ľúto, že sa tak správam, ale fakt to nechcem robiť a predsa to robím. Nerozumiem prečo doma s našimi neviem normálne fungovať :( Stále sa snažím a začínam odznova že už budem dobrá, budem si fakt plniť povinnosti a tak ale stále zlyhám Buď som nevrlá alebo lenivá a kašlem na poriadok alebo vždy niečo proste :( Už nerozumiem, prečo aj napriek tomu že chcem žiť normálny život to doma nedokážem :(
Hlávne je, že si to vieš priznať.A ak máš odísť ďaleko len kvôli mame, tak to nerob.Nevieš kedy môže umrieť, ktoré stretnutie bude to posledné, a vďaka tej vzdialenosti ich bude málo.Ak si s ňou chceš zlepšiť vzťah, osamostatni sa, ale nie ďaleko.
Vies o sebe aka si, tak to uz proste nerob.
Plieska s tebou puberta, to po case prejde. Ak mas moznost ist do zahranicia urcite chod, nauci ta to samostatnosti a zodpovednosti. Nauci ta to vazit si veci. Priatela skus vziat so sebou a ak to nepojde, chod aj sama. Uc sa byt menej negativisticka a uc sa vidiet aj pekne veci.