Podvod

Príspevok v téme: Podvod
Mains

Mam taky problem. Dva roky sme zili v prenajatom byte. S majitelom sme uzavreli zmluvu, kde ale nebolo uvedene, kolko eur chce za prenajom bytu, ako sa hovori do vrecka...Islo o blizku rodinu, takze sme sa spoliehali na to, ze dotycny ma uz v sume, ktoru od nas za prenajom bytu pytal vycislenu aj odmenu pre seba.Ake velke bolo nase prekvapenie, ked od nas o rok ziadal uhradenie obrovskej dlznej sumy za najom, kedze mu prisli z bytoveho druzstva nedoplatky. Islo o sumu vyse 800 eur.Nechapali sme, ako je to mozne, az kym sme sa nedostali k fakture z BD, kde sme zistili, ze on za nas platil take mesacne zalohy, akoby bol byt neobyvany a nie ze tam zilo niekolko osob.Tym padom mu z tych penazi, co sme mu my platili za najom ostavalo kazdy mesiac len tak, do vrecka.Odmietli sme mu tu sumu, ten nedoplatok zaplatit a on sa nam vyhraza sudom.aj ked neviem na zaklade coho, lebo zmluva, ktoru sme uzavreli neobsahuje zakladne veci o platbach a dokonca sme mali zmluvu na dobu urcitu, na rok a dalej sa uz zmluva nepredlzovala, cize vlastne sme dalsi rok uz tam byvali bez zmluvy.Co by ste robili na nasom mieste?

Prezyvka55

Ja pravo neriesim na to mam pravnikov. Ked mam nejaky problem z tejto oblasti tak sa obraciam na nich aby to vyriesili za mna. No obyvat cudziu nehnutelnost bez zmluvy mi pride ako vec kde by sa dalo nieco vytrieskat ze ste tam proste boli proti jeho voli, ze sa zmluva skoncila a on ju predlzit nechcel a vy ste aj napriek tomu tam boli hoci ste aj platili. Urite by sa v tomto smere dalo nieco robit.

Inak divne ze vas nenahlasi domovnik :D mate tam nejaku pakaren. Kebyze obyvam spolocny vchod s vami tak toho domovnika dam hned odvolat. Cize vy ste platili fond oprav vytah svetla upratovanie 1 krat napriek tomu ze ste tam boli 5. Mate celkom fasa susedov. Ked som byval este na slovensku tak na toto by sa hned niekto ohradil kebyze vidi ze v byte je 1 nahlaseny a oxiduju tam 5. Vies ako na prachy je kazdy haklivy tak ako aj vy :).

Mains

a Prezyvka, dobre, ze ty nerobis zakony, my sme neplatnu zmluvu mali, ale mali sme aj doklad, ze sme mu platili za najom, su o tom vklady v banke s poznamkou najom.A to, ze on si nedal potvrdit novu zmluvu je zas jeho, nie nas problem, my nie sme povinni mat zmluvu , ked niekde byvame, to je zas nie nasa vec, ale vec majitela, ze si o prenajme neda vystavit potvrdenie. Mas uplne chore znalosti z oblasti prava.

Mains

Prezyvka,co sa tebe zda normlane je sice normlane, ak sa jedna cestne.On ma pravo odo mna ziadat odmenu aj 1000 eur, ale nech ma o tom upovedomi a nech za mna odvadza take platby, aby som ja nemala nedoplatky, o ktorych vyske ani nemozem dopredu vediet, lebo ani neviem, co za nas vlastne odvadza. Manzel sa akurat vratil z BD.Majitel mal v byte nahlasenu len 1 osobu a platil rocne len 11 kubikov vody, co je otrasne malo, lebo my sme mali spotrebu realnu 50 kubikov, co je na pocet osob 5 normalna spotreba a keby nebol majitel idiot, tak by nas tam nahlasil, bytove by umerne k tomu dalo zalohove platby a neboli by nedoplatky. A majitel, ked chcel nieco do vrecka mohol to na rovinu povedat, kolko chce a dohodli by sme sa, ze jemu budeme davat na ruku peniaze a okrem toho si budeme platit najom a inkaso v primeranej vyske, aby sme nemali nedoplatky, takto sa to robi, ked jednaju charakterni ludia.to bol aj nazor riaditela na BD, ze toto je jednoznacne pochybenie majitela, ze si to neosetril, nie nasa vina.

Prezyvka55

:D ja vobec nevidim problem.
To vam akoze mal prenajimat byt z milodaru?
120za vas platil.
800 je nedoplatok.
Cize realne ste minuli veci za 200.
320 ste platili vy.
200 si bral do vrecka. Co si myslim ze je normalka. Tiez by som pod tuto cenu nesiel.

Asi to znizovanie funguje na baze kreditu. Pokial sa plati pravidelne a nie su dlhy z minulosti. Tak sa da znizit a zvysit lubovolne. Asi som sa doteraz stretaval len s tym ze ludia chceli znizit ked mali v minulosti nejaky dlh preto to bolo skoro vzdy zamietnute a to ovplyvnilo moj nazor na tuto vec.

V kazdom pripade. 200eur do vrecka za prenajom ako zisk sa mi zda fer. A nedoplatok si uradte. Sice ja by som to podchytil zmluvne no rozhodne tych 200 co z vas bral nie je zlodejina ale primerana cena.

BTW: ked si mala neplatnu zmluvu. Tak ho mozes nahlasit na lamparen. Povie ze nikdy ste mu nic nezaplatili, zmluva skoncila v roku 2012 a vy ste tam byvali zadarmo a nechceli ste sa vystahovat :D este aby na vas nepodal zalobu za nedovolene obyvanie majetku alebo ako je ten paragraf. Nemam po ruke pravnika :D

redka

podozrive.... mozno ste mali na plyne i elektrike preplatzok preto vam to neukazal :D no tazko takto... chcelo to lepsie sa dohodnut uz na zaciatku...

Mains

V tom byte sme zili dva a pol roka. zazili sme tam dve zuctovacie obdobia.Za jedno boli nedoplatky 800 eur a teraz 500.Tych 800 je spolu aj za plyn a elektriku aj bytove a tie druhe su len za bytove.Toho roku nam za elektriku a plyn nic nepredlozil.

Mains

Ano, boli sme prihlaseny na prechodny pobyt a dokonca nas aj bytove druzstvo evidovalo, ze tam vsetci v byte zijeme, ja nechapem, ako teda sme platili take nizke zalohove platby.A co sa tyka nejakeho zavarenia z nasej strany, ja s tym clovekom nechcem nic mat ani ho viac v zivote vidiet, nejde mi o tie peniaze, co som mu zaplatila navyse, nech sa zadrhne, mne sa uz stokrat vratili na inych veciach, lebo tak to na svete chodi, ze okradany je odmeneny a naopak, tan co kradne je potrestany. Len ma nastvalo, ze on sa nam vyhraza sudom, ze sme mu odmietli zaplatit tie nove nedoplatky.a o danovom viem, aj ho pojdeme nahlasit, ked si neda povedat, tak nech ma, co si vyzral svojim spravanim.

redka

aj tak mi je divne, ze uz po prvom roku byvania nezvysil spravca bytov uhrady.... toto bolo vase prve zuctovanie za byt?

redka

mohli by ste mu tak zavarit, lebo prachy z prenajmu osd urcitej vysky musia ist aj do danoveho priznania pokial ma pamat neklame... cize by mohol mat problem... a vy ste boli prihlaseni na prechodny pobyt?

redka

no tie prachy su jeho vydelek :) ono teoreticky mozte tu zmluvu napadnut, lebo tie bankov prevody by mohli teoreticky byt dokazom, ze ste mu platili, ale s takou o nicom zmluvou neviem neviem ci by to obstalo...