Hygiena pocas menstruacie

Príspevok v téme: Hygiena pocas menstruacie
cokominonka

Ako dodrrziavat hygienu pocas mojich dni? Skusala som sa sprchovar ale je to dost masaker ked to zo mna tecie vo vani, vsade krf, ja v tom stojim a je to take nechutne najme v prve dni. Nestihnem sa osprtchovat tak rychlo aby to zo mna vtedy netieklo. Ako to robit?
Chcela by som sa tie dozvediet ze ked si davam tampon ako zistim ci je dobre zavedeny. Citala som ze ak ho necitim, ale ta snurka ma trcat von v akej dlzke lebo neviem ci ho nesrkam velmi daleko alebo velmi kratko.
Nesmejte sa mi, mam len 15 rokov a dostala som to v 14. Doteraz bola menstruiacia nepravidelna a slaba takze som sa sprchovala v pohode, ale teraz posledne tri mesiace zosilnela a je aj dost belestiva. dakujem

akinom007

Mavam dost silnu menstruaciu tak viem o com hovoris s tym sprchovanim je to ako "texasky masaker" ja tomu tak hovorim :D
Menstruujem 22 rokov a stale s tym mam problem celkovo nemam rada pohlad na krv...takze ked mam bolesti a tecie zo mna ako s pokzaenej pracky:D trasu sa mi nohy a stoji v sprche a nohy v kaluzi krvi nie je mi dva krat najlepsie.... ale co sa da robit. Menstruacia je sucast zivota zial nie kazda mame to stastie mat slabsiu menstruaciu.

Menzeska

Fuha Tiffana, tak to bol masaker tá tvoja matka. Fakt. Poznám tiež prípady keď sa ženy počas menštruácie nesprchuju, nechápem z akého dôvodu, veď tá krv sa rozkladá a smrdí. Čo to je za prístup nesprchovat sa? Mne napríklad nevadí sprchovať sa aj keď krvácam, beriem to akosi normálne. A samozrejmé. Sprcha musí byť, a tiež počas menštruácie používam vlhčené obrúsky alebo vlhceny toaletný papier nech som tam dolár stále čistá.

Kristinka9

Viem že si to možno nikto neprečíta aale snáď niekomu poradím ...ja som to dostala v 12,5 roku a musim priznať ze prvy raz ani badatelne nebolo ze mam mesntruaciu cez noc ani kvapka ...takze so sprchovanim nebol problem ..mesiac meskal a o mesiac prisiel taky silny ze v noci som pretiekla ale ked som sla do sprchy nič

Tiffana

Ja sa priznam, ze tiez som nevedela ako sa sprchovat v prvych mesiacoch ako pubertacka. Nieje to vobec divne ze to Cokominonka nevie. Skutocne ste nemuseli tak vyryvat do nej a vysmievat sa jej.
A maoam ma pravdu, ja som tiez mala matku hysterku, ktora ked sa dozvedela ze som to dostala, tak zacala panikarit a mna to tak vydesilo, co som vyviedla zle, ze som menzes znenavidela do 22. Az ked som sa odstahovala prec od matky, a dostala medzi normalne zeny, ktore menzes brali ako sucast zivota zeny a nic strasne, tak som si uvedomila, ze som cele tie roky trpela psychicky kvoli zlemu postuju matky k tejto oblasti. Proste jej postoj bol uplne nahovno. Brala to ako tragediu a ani mi nevysvetlilla co a ako. Len to ako pouzivat vlozky. Este aj ked som ich hadzala do kosa,tak na mna kricala, ze nech si ich drzim v skrini v sacku a ked idem vyniest kos, tak ich mam brat so sebou, lebo co si moji bratia a otec pomysli, ze vlozky v kosi smrdia. Proste hysterka, ktora mi celu mladost pokazila takymto pristupom. Normalne som male kazdy mesiac depky ze menstruujem a co som komu viviedla ze musim toto trpiet. Znenavidela som svoje telo a ku gynekologovi som sla az ako 25 rocna. A co sa tyka hygieny, tak mi namiesto sprchovania kazala sa prve tri dni vobec nesprchovat lebo sa to nepatri. Chodila som brudna ako ciganka. Dost hlupy pristup od vlastnej matky ale tak tu si nevyberame zial. Pokazila mi celu mladost. Som rada ze som sa z toho dostala.

slavina

Poznáte menštruačný kalíšek,pre panny neodporúčam,ale pre ženy,ktoré už o panenstvo prišli vrelo doporučujem,síce je to nepraktické,ak nemáte umývadlo blízko pri WC,ale v sprche je to super,ak nechcete stáť v krvavom kúpeli,vyčistite menštruačný kalíšek ešte na záchode a keĎ ho budete mať zavedený,tak sa vysprchujte.

in blossom

bonavita, veru nie. nikdy som nemala problem ako sa osprchovat pocas menzesu, nikdy ani na uuuuplnom zaciatku. jedine s tym, ze som sa asi prve tri mesiace velmi hanbila ist vyhodit vlozku, ked boli v kuchyni bratia alebo otec. ale to som potom prekonala.
ale inak nic, a moja mama tiez mi extra nic nevysvetlovala, dokonca ani zdravie.sk vtedy neexistovalo, aby som sa pytala tu, ale mne by to ani nenapadlo, toto sa pytat ;)

aj tampon, som si sama kupila, mama mi len vlozky, ale ja som to chcela vyskusat kvoli bicyklu v lete a tak. a tiez som sa riadila len navodom v krabicke a skusala, skusala, kym to neslo, aj to bolelo, ale prisla som na ten grif. ale aj tak ich nepouzivam, nemyslim ze su prilis zdrave. a viem dokonca, ze prvykrat mi to neslo vobec, tak som skusila dalsi mesiac, lebo "nasucho" to teda neslo uz vobec. nebala som sa proste skusat.

tak ved ked ti to vadi autorka, tak proste sa sprchuj postojacky, zavri oci, a otvor ich az po nejakej chvili, ked bude vacsina odtecena, co viac k tomu dodat, no. alebo sa pozeraj na urovni oci len, na stenu sprchoveho kutu, ved si to tam aj bez pozerania v pohode umyjes

Maoam

nie kazdy ma matku, ktorej sa da doverovat a vsetko povedat, bohuzial, su fakt otrasne matky, dodnes jestvuju baby, ktore sa musia hanbit za to, ze vobec dostanu MS a kupovat si hyg. potreby tajne z vreckoveho, taka je realita isteho % bab

k zakladatelke: ak mas takto silnu menstruaciu, skus sa najprv osprchovat v stoji (splachnut to prve, najhlavnejsie) a potom si cupnut - nohy od seba nasiroko vo vani, ak mas tu moznost, mas nazbieranu krv v posve a vyteka to potom, skus potom osprchovat v sede dokladne zvysok, co sa tamponu tyka, neviem aku velkost pouzivas, zavadzanie je ak este nemas dobru prax dobre ked si poklaknes/cupnes s nohami od seba, tym padom sa dostanes hlbsie (samozrejme dokladne umytymi prstami) a dobre je tampon zaviest pod krcok maternice, teda zasun smerom mierne nadol, akoby smerom ku konecniku, tam bude v dostatocnej hlbke a dobre fixovany

bonavita

Dievcata mala som na mysli to, ze pokojne ste jej mohli dat rady aj bez tych vasich hlupych poznamok. Ano ma menzes uz vyse roka ale ako pise doteraz ho mala slaby az teraz ho pravdepodobne dostala v takej intenzite ako je normal. A nepise ze sa nevie ako sa ma sprchovat ale nevie sa sprchovat ked ma menzes. Problem nieje v sprchovani samotnom ale osprchovat sa tak chytro aby nebola opatovne zapackana krvou/nohy/. Co je nepochopitelne pre vas? Pisala snad ze neviem sa sprchovat? Pisala neviem ako sa osprchovat ked mam menzes. To su dve odlisne otazky. To ze jej je krv odporna moze byt lebo poznam takych ludi ze neznesu pohlad na krv ani ked sa porezu. Branim ju lebo mam odost mladsiu sestru ktora ked to dostala bola tiez vykolajena z toho ako ma dodrziavat hygienu. Myslim ze aj vy samotne aj ked tu hrate sebavedome a sebestacne ste zo zaciatku mali problem pocas menzesu so sprchovanim a netvrdte ze nie :)

katuska.....

Pocas menstruacie sa sprchuje ako v dni bez menstruacie. Nie je na tom nic nechutne, je to tvoje z tvojho tela. Prirovnam to ako ked ides na potrebu na zachod, tiez ti je to nechutne? Robi to kazdy clovek. Suhlasim s komentarom in blossom, ze ludia uz dnes potrebuju navod aj na to ako sa najest. Ja som menzes dostala ako 11 rocna, mama mi dala vlozky a to bolo vsetko, vtedy nebol internet a ani ma nenapadlo riesit nieco take ako sa pytat ako sa osprchovat. a nikoho tu nezhadzujem, zrejme je taka doba, ze ludia potrebuju na vsetko navod.

akinom007

No je to normalne tiez mi to tak tecie zvyklacsom si za tych 18 rokov co menstruujem:) aj ked musim povedat ze tiez mi to nie je extra prijemne na tu krv pozerat ale co uz:) tiez mam potom problem sa aj poutierat a prebalit sa do cisteho ked to tecie nohami ale tak da sa

Najčítanejšie články