Prosím tých čo majú skúsenosti, keď už im nič nezaberalo a museli si dať jačmeň vyrezať. Ako to prebieha, bolí to? A aké je liečba po vyrezaní, kedy sa to zahojí, mali ste aj prelepené oko? Ďakujem za všetky informácie.
Vyrezanie jačmeňa z oka
Muktuk, tj velrybi tuk /whale blubber je komplexna zmes nenasytenych a nasytenych olejov,nenasytene dost rychlo oxiduju a polymerizuju, tj je to nestabilny olej a mastne kyseliny su tam vo forme triglyceridov a je tam vysoky obsah esterov mastnych kyselin, tj voskov.
en.wikipedia.org
Ja som na nič nenaletel, riadim sa jedine vlastnými skúsenosťami, a tie mi hovoria, že problémy mi prešli až po vylúčení mliečnych, živočíšnych a stužených tukov.
Eskimáci sú nútení bojovať proti extrémnej zime, čo my nie sme a nemôžeme jesť to, čo oni, naviac Eskimáci jedia MINIMUM NASÝTENÝCH TUKOV, pretože RYBY obsahujú
N E N A S Ý T E N Ý T U K.
Prave ze to je podstatne, lebo v sucasnosti a aj ty si na to naletel, je tah proti nasytenym olejom ako skodlivym, co je loz. Tak isto je tah proti tucnote ako vraj dovodu na porazky, tak ako je mozne, ze ich ani eskimaci, co sa zivia tukom zvierat a masom ani ostrovania povodne nepoznali.
Zrejme sa tu masove globalne siria lzi, z coho maju urcite skupiny zisky.
Dost v tejto teme, nemam ziadny zaujem tu polemizovat, len doniest fakty, tj pravdu proti tendencne sirenym lziam.
V motoroch musia byť tepelne stabilné, v ľudskom tele nie je vyššia teplota ako 40 stupňov. Stabilita je na druhej strane nevýhodou tam, kde potrebujeme pohyb a zmenu, cirkuláciu a život. Pretože tuky nepotrebujeme ukladať, ale ihneď spotrebovať a prijímať v minimálnom množstve.
Či boli pôvodní ostrovania tučnejší ako dnešní obyv. civilizovaných štátov, tu nevyriešime a nie je to podstatné.
Vitavi, rastlinne oleje, triglyceridy, nie su vobec vhodne ako mazadla, na to nie su ani dostatocne tepelne stabilne ani dobre mazajuce. Jedine, kde sa pouzivaju napr masti, zivocisne, su na tahanie materialov , ale aj to je uz vec minulosti a boli chemicky zmenene, chlorovane, , lebo sa na to sa dnes pouzivaju sirene alebo chlorovane alifaticke(petrolejove produkty) Teda samozreme nasytene, lebo tie su nereaktivne, tj stabilne.
Neviem co za kokosovy tuk to je,. ked je tuhy pri 30 stupnov celzia. To by som rozhodne nekupoval!
Lebo bod topenia kokosobeho oleja je okolo 26 stupnov.
Inac ostrovania maju dietu bohatu na kokosovy olej, nie chudobnu. Preto boli aj pomerne tlsti,tj z vysokym BMI.
Zdôvodňuješ ostrovanmi. Koľko bravčovej masti, masla, syrov, mlieka, tučného mäsa ostrovania jedia ? Prejedajú sa ?
A koľko jedia toho nasýteného kokosového tuku denne ? Myslím, že tí pôvodní ho jedia minimum.
Čo sa týka motorov, neodpovedal si, či by si do nich použil miesto opísaných mazadiel, tebou doporučované živočíšne tuky. SKÚS TO a uvidíš, čo to s motorom spraví.
V obchodoch v lete pri 30 stupňoch bol kokosový tuk stále tuhý.
Vyliečiť treba hlavne sám seba.
Nenasýtené oleje pri zahriatí na vysoké teploty strácajú svoje priaznivé vlastnosti /viď staré obrazy/, preto sa označujú ako ZA STUDENA lisované.
Každý normálny človek vie, že ich nemá prepaľovať a jesť čerstvé, prípadne v podobe semien.
Inac motorove oleje su nieco uplne chemicky ine, ako rastlinne oleje. To su tzv alifaticke=malozlucive hydrokarbony. Malozlucive znamena ze sa nezlucuju a tuhnu podla molekularnej struktury.Nezlucive znamena aj nasytene, tj nemaju ziadnu volnu vezbu, na co by sa nieco mohlo naviazat.
Lahke hydrokarbony metan etan propan butan su plynne, pentan(C5) az oktan(C8) su benziny, C 9 az 12 je kerosin, potom nasleduje lahke a tazke dieselove oleje, ktore mrznu/tuhnuaz pod zdruba 30 stupnov celzia, a pokracujene cez mazacie oleje az po vosky ako parafin(c25 az C40), ktory sa topi az pri teplotach vyssich nez je teplota ludskeho tela.
Este raz:
Parum afinnism, znamena nezlucive, tj tiez nasytene=stabilne.
A prave nezlucive=stabilne musia byt mazacie oleje, aby dlho vydrzali mazat a nezlucili sa, tj neoxidovali a nepolymerizovali
Vitavi, skor nez budes pisat nieco , mal by si si nastudovat aspon zaklady organickej chemie a netarat tu tendencne hluposti.
vitavi taras. Kokosovy olej je na 98% nasyteny tuk, a ma bod topenie 26 stupnov celzia. A taky zxopastane aj po 2 rokoch skladovania, v otvorenej nadobe.Tj je v tele vzdy tekuty Naproti tomu konopny a lenovy olej po case uplne vyschnu,na kamen, a nstanu sa tekute ani pri hodne vyssich teplotach, ako bod varu vody. najma ked boli znacne zohriate. Vid olejomalby, kde lanovy olej zvareny, sa miesa z farbivami na olejove farby.
V mozgu su neurony spojene synapsami a vychadzaju od tia; nervy, kde kazdy nerv alebo synaps musi but od okolia izolovany, aby sa signaly nemiesali. A tam treba prave tie stabilne nasytene oleje.
Ludia,riadiaci sa sucasnymi tendencnymi nazorami, ze treba jest len bezcholesterolove nenasytene rastlinne oleje maju znizene IQ, co sa im znacne napravi jedenim nasytenych olejov a tukov. Na to je hromada vyskumu a praxe dnes roznych lekarov, alternativnych samozrejme, lebo monopolna medicina to dosial nechce uznat, to by oim zobralo hromadu pacientov.
Na potrvdenie, ostrovania vTichomori, ktori poznali len kokosovy a kukui oleje a jedli ich kvanta, nepoznali ani cukrovku ani cievne choroby, porazky a infarkty. To sa tam zjavilo az po tom ked dostavali pravidelne dodavky tzv "civilizovanych zdravych potravin", vcitane znocenych nenasytenych rastlinnych olejov a "masiel"
A to je vec dobre zaznacenej statistiky, co sa neda odskriepit, ale zasadne sa zatajuje a maze vsade, aby mal medicky monopol co najvioac zakaznikov.
Schpnost tela vyrabat hicijake oleje a tuky je znacne obmedzena, mnohe musi dostavat z potravy inac telo trpi.
RNG, nasýtené tuky sa môžu vytvoriť i z nenasýtených, tvoria sa i z bielkovín alebo sacharidov, takže ich nemusíme prijímať. Nasýtené tuky nemusia oxidovať, sú tuhé i bez procesu oxidácie a v tom spočíva ich škodlivosť. Totiž nevedú žiadne impluzy, sú izolanty , bránia toku látok a energií, čo je , ako iste vieš, základná prejav života.
Sám trpíš na choroby žlčníka a cukrovku, čo sú následky práve hlavne týchto tukov, okrem iného.
Nasýtený tuk by nedal žiadny mechanik do motora, pretože je mu jasné, že takéto "mazadlo" by stuhlo a zabránilo pohybu jedotlivých súčiastok. Ľudia si ho ale veselo dávajú do tela a nevadí im, že bráni toku krvi, prenosu impulzov, tepla a energie. A že je ložiskom pre tvorbu zápalov, cýst a nádorov. Hlavne, že im chutí.
Tu je reč o prebytku, ktorý je v dnešnej strave, nie je reč o základnej stavebnej jednotke pri tvorbe mozgu, kedy ide o minimálne množstvá. to si nemýľ.
och pane bože to je hroznéééé nechutnéé :( och :((( no na toto veru asi nepôjdem a radšej to budem trpieť v oku :(