Kralik odmieta potravu

Príspevok v téme: Kralik odmieta potravu
ivana44

dobrý deň, mám problém s králikom, ktorý odmieta potravu. už asi štvrtý deň nechce skoro vôbec jesť, a keď už si niečo dá, tak veľmi škrípe zubami, akoby dlho hrýzol a ťažko sa mu prehĺtalo. jediné čo zje je suchý chlieb, oriešky zo žrádla a cukríky pre králiky, lebo tie zbožňuje. včera som s ním bola u veterinára, ten mu prezrel zuby a povedal, že sú v poriadku. pichol mu injekciu na trávenie a dal nám probiotiká pre králikov. tie sme mu zriedili s vodou, tak dúfam, že ich nejako vypije, ale stále nechce jesť. ani zelené, ani žrádlo, občas zje trochu mrkvy, ale to minimálne. vždy keď mu dám suchý chlieb alebo cukrík, tak sa má preto potrhať, preto viem, že musí byť veľmi hladný, okrem toho aj dosť schudol. ako mu pomôcť?

dobibina

hej, to bolo teplom, ale moze to byt aj z nejakych zdravotnych dovodov. brat mal zajaca, ked sme boli maly a ten nechcel jest, vychudol uplne a nasi to neriesili, ze naco ho brat k veterinarovi. tak chudacik zajac, to nezvladol. bolo zjavne, ze by potreboval osetrenie, no ale rodicia..

klarik12

nas kralik odmietal potravu len ked bolo leto a vysoke teploty. nechutilo mu jest tak ako ani nam. bravali sme ho von a tam aspon cerstvu travu vyjedal.

Tyna_Mal

Tak to sa mi teda ešte nestalo. Králiky chováme už niekoľko rokov a zatiaľ som u žiadneho nemala problém s tým, že by nechcel jesť. Nemôže to byť treba zlým krmivom? Že králikovi nechutí? Ja pre tie svoje objednávam kŕmenie z www.energyshobby.sk , a to im teda chutí :-).

Uskooo

Dobrý deň mám zakrpateneho králika. Je to samec. Zistila som, že má celé brucho bez srsti. Neviete prosím čo to môže byt?

Tatry

Dobrý deň! Chcem sa opýtať,máme 2 týždňovú samicu králika z dlhými ušami,2 dní už nechce jesť..a neviem ani čo jej mám dávať,ma malinké zúbky a na napájací ani nedociahne,granulky a seno tiež nieje,u som bezradná,ďakujem za odpoved

GJL

Mi sme mali jedneho králika z ktoreho sa stal bylino masozravec?jedol všetko co.ludia zjedia.Dlho sme ho mali aj by sme ho este mali ale mal nador na krku sme ho museli utratiť.Teraz mame druheho a ten papa pekne kralicie zradlo aj seno ale mäsom ano nicim inym ho uz nekrmime

ajja

aj ja som mala dvoch zakrslych zajkov, dozili sa mi osem rokov, a ked nechceli papat, tak viem, ze mali prerastene zubky, lebo neobhryzali tvrde, lekar to zbrusil a v pohode