Pred svadbou

soffa

ja som nevahala,dokonca som ani nechcela svatbu,teda netrvala som na tom,nie ze by som ho nemilovala a mala pochybnosti,ale neni to pre mna to podstatne.pre mna je to papier,a svatbou sa nic nezmenilo,kedze sme vlastne byvanie mali pred svatbou.je to podla mna u teba iba stresom,ci to vydrzi na cely zivot a ci je ten pravy,istotu nemas nikdy ziadnu.

MultiLevel

Mandy, lenze ja tieto veci beriem uplne uplne inak, ako mnohi ludia. Nechcem tu rozvadzat, ze co presne tym myslim, ale fakt su normalne vsetky pocity, ktore mas :)
Ak ta vsak tieto pocity idu prevalcovat, preco sa v pokoji o tom neporozpravas s priatelom? Mozno cosi podobne preziva i on. Mozno nie. Ale skus o tom rozpravat aj pred nim.
Inak, nezabudaj, ze az budete manzelia, nesmu ist bokom veci ako respekt a ucta voci sebe. Mnoho ludi sa sprava, akoby sa po svadbe nemuseli uz o partnera snazit. Akoby si nemuseli prejavovat uctu, lasku. Zeny sa prestavaju skraslovat (veeelmi intenzivne to robili v zaciatkoch chodenia), muzi sa prestavaju tak isto snazit o nieco, co uz maju doma iste...vyvarujte sa tohto a zarucene budete mat krasny vztah, hoc teraz mas pochybnosti, ktore su uplne normalne. Nezabudaj, ze svadba vam nezaruci nic, co si sami nedate. Ked si odmyslis vsetky ceremonie okolo toho, svadba je len pravna zalezitost. Preto menej ries to, ake mas teraz pocity (pokial partnera stale lubis) a viac premyslaj, aka chces byt pre partnera PO svadbe...

ni-ka

aj ja som to tak prezivala, stale som rozmyslala ci robim dobre, ci je to naozaj on, ci nerobim chybu, ci nemam este pockat...je to normalne, kedze to pre teba znamena nieco vazne, je to velky krok a neberies svadbu na lahku vahu a z toho samozrejme plynu aj obavy...
ja som este aj po svadbe obcas zapochybovala ale teraz uz viem ze mam toho naj naj naj manzela na svete :-)

mandy01

Snazim sa nestresovat, ale pre mna aj ten samotny den vyvolava paniku (byt stredobod pozornosti, vobec to prezit), okrem ineho, ze je to na cely zivot atd :). Ani z priprav som neni nejaka nadsena, aj ked chapem, ze to je stres, ale mne sa do toho ani nechce. Proste mam pocit, ze by som mala byt stastna a tesit sa, ale nie je to tak. Mala som taku euforiu zo zaciatku, ako ma poziadal o ruku, ale ta uz davno opadla.

Ja som si vzdy tak nejak myslela, ze ked to pride, tak Ti to bude proste jasne, a nebudes pochybovat...

MultiLevel: Dakujem za povzbudenie :). Ale sama pises, ze Ty si ten stav nemala. Ja proste pochybujem o nas ako o vztahu, ze ci je to "dostatocne" na to sa vziat. Svadbu beriem ako naozaj velky zavazok, a predsa by som si mala byt ista, ci?

Sakabeuska: :) Este mas cas... to ja mam za necele 3 mesiace....

skarabeuska

Jaaaj, ja tiez mam rok do svadby, a niekedy mám také stavy, že ANI ZA ČERTA SA NEVYDÁM!
Ale inak fajn :)
Asi to prejde :)

karolinka122

pokial nie su deti, nevidim na tom nic dramaticke mat nejaky zavazok ,,na papieri,, ak pridu deti, ten rozchod je dramatickejsi o tom ci ste zobrati ,alebo len spolu zijete...

woo

Tak ja som vedela ze nie je perfektny, ale po tolkych rokoch som vedela do coho idem. Vedela som co robim a bol to ozaj stastny den, aj napriek vsetkym nehodam

MultiLevel

Uz som vydata, ale presne toto riesilo niekolko mojich kamaratiek, alebo zname, dost som uz o tom pocula :D
Ja som tento stav nemala. Ale aj nedavno mi kamaratka rozpravala, ze bola na svadbe a ze rano v den obradu musela nevestu "kriesit", lebo zacala strasne vyvadzat, ze ona si nie je ista, ze co ak to nie je ten pravy a ze ona asi nechce svadbu a podobne :D Kamoska jej zacala prehovarat do duse, pripomenula vsetko to pekne co s nastavajucim prezila, podporila ju a nakoniec vsetko dobre dopadlo...
Asi je normalne, ze cloveka chyti tento stav. Neviem...Je to predsa len isty zavazok. Skus si uvedomit, pripominat preco si s tym clovekom, preco prave on, co na nom milujes. Snaz sa neriesit tento stav. Vezmi si to opacne, mozno aj jeho chyta panika :) Hovor si, ze chces byt prenho tou najlepsou zenou, nie aby bol on najlepsi pre teba

Zuzik16

ahoj nestresuj sa...tot je podla mna uplne normalne...my zatial svadbu len planujeme ale tiež mam sem tam kadejake myslienky:D a pritom viem že mám najlepsieho muža na svete