Mám 17 rokov a za sebou 8 jazdu v autoškole. Strašne stresujem keď mám ísť po meste. Inštruktor hovorí že som sa níč nenaučila, že som strašne
v strese že s tým mám niečo robiť. Niekedy robím úplné hlúpostí za volantom...Chcem sa naučiť poriadne šoférovať ale niekedy mám pocit že som sa nemala dať ná ten vodicky. . :-( každý hovorí že to dám že som šikovná. . Ale ja som z toho nešťastná neviem čo mám robiť :-(
Stres pred jazdou v autoškole!
Zajtra mam skušky aj ja tak uvidim ako to dopadne :-) Verim že to zvládnem ale strach je veľký
Dobre viem o čom hovoríš. Ja som robil autoškolu pred 9 rokmi....vodičák som si prevzal na svoje 18. narodeniny :)Môj inštruktor bol totálny idiot. Išlo mu len o peniaze... po jednej návšteve parkoviska ma bral na cestu a vkuse len hučal a nakladal ako zle je všetko čo robím atď. nemal som ani toľko jázd koľko som mal mať. Nič ma nenaučil. Vodičák som nejako spravil ale mal som odpor k šoférovaniu....podobne dopadli všetci účastníci tejto autoškoly... po nejakej dobe som sa sám odhodlal a s pomocou rodičov som si kúpil auto samozrejme jazdene a lacné a krok po kroku som sa sám naučil. Dnes jazdím každý deň a mam za sebou už 10-tisíce km...Ako sa tu už písalo autoškola nepripraví vo väčšine vodiča na poriadnu premávku....človek musí nabrať skúsenosti sám a v niektorých prípadoch keď je inštruktor idiot aj základy musí dokopať sám alebo s pomocou skúseného vodiča.
Prajem Ti veľa nervov a síl. Nejako to určite zvládneš musíš si veriť a rozmýšľať čo robíš. Pýtaj sa ho ak niečomu nerozumieš...veď na to tam je.
Ty mas stres sama zo seba a este ti pridava aj instruktor. No, nema prilis psychologicky pristup...
Ja mam taky isty problem ako ty. Mam vodicak, ale do auta kvoli stresu nesadnem. Mozno keby som mal auto s automatickou prevodovkou, tak mozno este. Uvazujem nad tym.
Ked vsak idem napr. na bicykli alebo na motorke, tak ziaden stres nepocitujem. Akonahle sadnem do auta, tak po jednej jazde som totalne spoteny.
Podla mna sme vystresovani kvoli tomu permanentnemu radeniu rychlosti. Na skutri nemam ziadne rychlosti a jazdu si dokazem vychutnat a rad sa vozim.
Mam tak rychly bicykel, ze radsej nosim prilbu:-)
Dopredu pisem, ze som necital celu temu, tak mozno tu uz nieco bolo spomenute.
Autoskolu som robil par rokov dozadu a tiez som mal pred kazdou jazdou stres, lebo to bolo nieco nove pre mna. V prvom rade som sa to snazil riesit tym, ze som chcel vybudovat v sebe vnutornu pohodu. Kedze som robil autoskolu v zime, tak som si dal pohodlne tenisky, namiesto zimnych topanok s hrubou podrazkou, kde som poriadne necitil pedale. Neviem ako si na tom tym, poriadna obuv je zaklad, prida ti to na istote, zazitku,... Druha vec, ktoru som pred kazdou jazdou robil bola, ze som si dal do ust zuvacku, co ciastocne ten stres odburavalo, mne to celkom pomohlo. Vyskusaj, uvidis.
Hlavne si skus nesadat za ten volant s tym, ze to bude dalsia zla jazda. Uvedom si, ze tam sedis s instruktorom, ak by nieco hrozilo, on ma pedale a dost rychlu reakciu na to, aby volant stihol strhnut. Poriadne sa sustred na jazdu, premyslaj pri tom a pocuvaj instruktora. Nejazdis urcite tak rychlo, aby si v tom momente nestihla reagovat. Skus sa uvolnit a uvidis, ze to pojde. Papiere dostali vselijaky ludia, ty tu posobis v pohode a inteligentne. Drz sa. ;)
Tak vnimaj pozorne ,co ti vravi a ak niecomu nerozumies tak nech ti to vysvetli aj polopaticky...ved od toho tam je. Ja som mojmu instruktorovi davala milion otazok.
Že všetko robím podľa seba. Že ho nepočúvam že ho neignorujem, že počúvam jedným uchom. . Ále ked on by mi to mal lepšie vysvetliť bojim sa že dačo zbabrem a keď sa chytá za hlavu tak sa idem z toho zblázniť že čo som zlé spravila zase...
Z čoho máš stres, alebo čo sa nepáči inštruktorovi na Tvojom prístupe?
Ak mas niekoho blizkeho otca,ci brata alebo kamosa kto jazdi ak teda mas tu moznost je dobre ak by ta niekam zobral a vysvetlil co kedy a ako uvidis aj dalsia jazda bude ovela kludnejsia mne v tomto dost pomohol aj otec aj brat. Tak ak mas tu moznost urcite to odporucam :)
Ja som si spravil autoskolu minule leto, tiez som mal zo zaciatku stres, hlavne pri jazdach, kedze som mal takeho instruktora, ktory furt na mna krical a nadaval. Ale tym ze ma za nejaku chybu uplne znicil, tym som sa snazil viac tie chyby nerobit. Teraz uz soferujem casto a rad a vzdy ked mozem. Chce to len jazdit. Mozes najprv trebars s rodicmi ak si az tak neveris.