Stres pred jazdou v autoškole!

Príspevok v téme: Stres pred jazdou v autoškole!
Petra112233

Mám 17 rokov a za sebou 8 jazdu v autoškole. Strašne stresujem keď mám ísť po meste. Inštruktor hovorí že som sa níč nenaučila, že som strašne
v strese že s tým mám niečo robiť. Niekedy robím úplné hlúpostí za volantom...Chcem sa naučiť poriadne šoférovať ale niekedy mám pocit že som sa nemala dať ná ten vodicky. . :-( každý hovorí že to dám že som šikovná. . Ale ja som z toho nešťastná neviem čo mám robiť :-(

creep

Veľa závisí aj od toho či máš na sedadle spolujazdca provokačného debila ktorý po tebe neustále pokrikuje, vo chvíľach kedy to nečakáš ti strhne volant alebo ťa ponižuje a podkopáva ti morálku ešte viac. Vezmi si, že ja som takého idiota mal, ktorý mi na tretej jazde v mojom živote povedal "spamätaj sa už, zobuď sa, si jedna katastrofa, si to najhoršie čo som tu kedy mal" na tretej jazde v živote a to podotýkam, že on ma nikdy nič nenaučil, lebo on nikdy nič nevysvetlil, on v podstate len hundral, nervózne osočoval, ziapal. Doteraz mám pocit, že som sa šoférovať naučil vlastne sám, nemám žiadnu ďakovnú spomienku na inštruktora ktorý by mi dal nejaký tip alebo mi povedal v čom vynikám alebo kde som mal nedostatky. A tak si zober, že som mal rovnaké ak nie horšie pocity aké máš teraz ty a to som muž, niekedy po tých jazdách ani cigarety nepomáhali. Nakoniec som však vodičák spravil, a počas jazdy som bol vyrovnaný a kľudný ako baránok a vieš prečo? Lebo jediné čo som počul bol vyrovnaný a kľudný hlas policajta na zadnom sedadle zatiaľ čo ten somár celý čas držal jazyk za zubamy :). A to som sa s kľudom vymotal aj z takých situácií ako ked mi nejaký dedinský gádžo na autobuse nedal prednosť a v plnej rýchlosti presvišťal pred očami, skoro som doň vpálil keby som na poslednú chvíľu nedupol na brzdu, nehovoriac o tom ,že prichádzal z takého smeru kde mal ešte 2 veľké dopravné značky daj prednosť vjazde a kde mi inštruktor počas jázd celý čas v nervoch omielal o hlavu ,že sa tam nemusím/nemám pozerať lebo mám prednosť, nuž keby som sa na skúške nepozrel ktovie ako by to dopadlo. A tak ti hovorím, že keď som spravil ja, spravíš aj ty, nemaj obavy.

joro

Nebojte sa každý začínal nenechajte sa vystresovať inštruktorom ani ostatnými šoférmi on ten inštruktor je tu pre Vás to Vy ste si ho zaplatili a každý raz začínal ja už jazdím 20 rokov tiež mi to neišlo hned ono to príde a radšej začať teraz ked máš 20 ako v 40-ke a ked spravíte vodičák tak sa neponáhlajte frajerov je plný cintorín
držím palce

Petra112233

Dik ;-) aj on mi hovorí že sa mám uvoľniť ... Pred jazdou si dám aj čokoládu alebo energeťak ale mne ani to nepomôže. . Priateľ mi zase hovorí že si mám nájsť viacej času na seba a nie na druhých. . Ale keď ja radá pomôžem každému ako sa len dá ale keď treba mne pomôcť tak už akoby nikto neexistoval :-(

lucicuci

klidek mna to tiez zachvilu caka a to uz mam 20 ;D mozno si sa dala na to prilis skoro, ja som sa napriklad donedavna na to vobec necitila a bala som sa, no teraz a uz celkom zacinam tesit, hlavne ked uz vsetci odo mna mladsi jazdievaju..a stym stresom..casom by to malo prejst, ked si zvyknes :) mysli proste na to, ze ked budes uvolenna cele to pojde lepsie :) good luck