Mám 17 rokov a za sebou 8 jazdu v autoškole. Strašne stresujem keď mám ísť po meste. Inštruktor hovorí že som sa níč nenaučila, že som strašne
v strese že s tým mám niečo robiť. Niekedy robím úplné hlúpostí za volantom...Chcem sa naučiť poriadne šoférovať ale niekedy mám pocit že som sa nemala dať ná ten vodicky. . :-( každý hovorí že to dám že som šikovná. . Ale ja som z toho nešťastná neviem čo mám robiť :-(
Stres pred jazdou v autoškole!
Skus sa zamysliet preco prezivas taky stres...je to koli instruktorovi? je to preto lebo sa bojis ,ze do niekoho narazis? Bojis sa ,ze nieco pokazis? Zastav sa a zamysli sa nad tym iba tak mozes svoj stres vypustit. Povedz si sama pre seba ..ved od toho je tu autoskola, aby ma naucili..aj ja som si tam sadla a nevedela som nic ,ale stres ti este vsetko zhorsi. Jazdi kludne, radsej pomaly ak sa bojis vedla teba instruktor ma taktiez brzdy,tak keby nieco zachrani to , nemusis sa bat :) Ak je instruktor blby ak sa da poziadaj o ineho, ale v kazdom pripade instruktor ti neublizi, nemusis sa ho bat :) Ved nikto tam neprisiel s tym, ze hned vsetko vedel. Neboj sa toho, uzivaj si to. Nauc sa vsetko ,co treba vediet , ovladaj krizovatky a znacky a nebudes mat dovod na stresy :) Vsetko sa da naucit ,zalezi iba od teba ako sa k tomu postavis...hlavne si sama zodpovedz preco vlastne tak stresujes ,coho sa bojis a az tak mozes odstranit tu svoju hrozu :) prajem vela stastia
Ahojte dnes som mala jazdu pi týždni. Inštruktor mi povedal že mám zmeniť prístup k autoškole ... Som zúfala :-( bojim sa zmeniť inštruktora bojim sa že aj tému druhému budem liezť ná nervy :-( neviem čo robiť asi vyskočim z kože :-(
Ja som robila vodičák ako 31 ročná a tiež som prežívala obrovské stresy. Na jazde to bolo o.k., ale na skúškach som sa celá klepala a aj odvtedy sa klepem ak zastaví policajt.
Nevzdávaj to, to by bola najväčšia blbosť.
Ja som robila uz vodicak v pokrocilom veku a stres som mala poriadny,ale vsetko je o tom s kym mas jazdu vzdy som sa snazila vyberat instruktora ktory bol pohodak a nie nervak a podla toho aj moja jazda vyzerala.Inac skuska s policajtom bola jedna hroza celu cestu sa mi noha klepala na pedali isto to videl ,ale co uz som obrovska tremistka ,vodicak som urobila jazdim uz 2 roky a respekt za volantom mam stale ,ale ked vidim policajtov vzdy zneistim normalne sa mi minule nohy triasli a to si neviem predstavit ,ked ma raz zastavia a zkontroluju ,ale vzdy je nieco prvy raz treba sa len posmelit a pojde to.Drzim palce a ked som to zvladla ja tak to zvladne kazdy .
Určite by som nezvažovala vrátenie peňazí. Stres je normálna vec a každý si tým prešiel. Aj v samej knižke je napísané, že vodič sa vodičom stáva po prejdení prvých 10 tis. km a nie po prijatí vodičáka.
Ahoj ja mam tiez 17 a robim vodicky a mam druhu jazdu za sebou a MAM UPLNE ROVNAKE POCITY AKO TY :((
Ahoj Peta, no ja mám tiez 17 a tiez si robim vodicak..dnes som mala 6.jazdu..som tiez taky stresujuci typ cloveka, ked som hned na 1.jazde dozvedela ze po polhodinke rozbiehania mam ist "do ulic" tak som myslela ze tam skolabujem za tym volantom..:D tiez stresujem ked jazdim..napr. viem pravidla krizovatiek, kedy a kam odbocit, dat prednost atd..no v tej chvili ked som uz tam, neviem sa nejak sustredit a spravim blbu chybu ako ty vravis..alebo zmylim si pravu/lavu stranu a podobne..no cim viac soferujem, tym je to lepsie..dnes instruktor musel zdvihnut telefon pocas jazdy, a ja som sla 5 minut prakticky bez jeho pokynov..a slo mi to, aj som dostala pochvalu ze je to uz ovela lepsie..:) dufam, ze mas instruktora pohodaka, lebo aj to zavazi..musis sa pri nom citit dobre..z neho nemaj vobec stres, malokto sadne do auta bez strachu a hned mu vsetko ide- a to on vie, ved takych ziakov ako si ty alebo ja -stresujucich- musel mat uz kopu.. neviem ake blbe chyby robis, ale skus porozmyslat co robis zle a ujasnit si to a potom ked budes sedet v aute, pomysli si, ze ved to uz vies, vies co mas robit..a aj ked urobis nejaku chybicku, on je tam na to, aby ti pomohol, vysvetlil, naucil ta to.. myslim, ze uplne viem ako sa citis; ja som mavala pred kazdou jazdou strach v ociach a ladove ruky..:) ale naozaj, lepsi sa to..a uz sa zacinam na tie jazdy tesit..:) vazne, nestresuj sa..pozri, dnes ma uz skoro kazdy vodicak, tak to nemoze byt predsa nic hrozneho..:) drzim ti palce nech je to uz len lepsie a lepsie :)
Peťa1 ..ja som sa teda naučila jazdiť v autoškole a to uplne super, mala som toho najlepšieho inštruktora akého som len mohla. Do autoškoly som išla s tým, že som nevedela poradie spojka brzda plyn..nevedela som proste nič a ako som išla od policajtov ked mi dali vodičák? sebavedomo cez celu BA a neurobila som jedinú chybu....čiže asi vynimky potvrdzuju pravidlo. Je to o pristupe. O tvojom ale aj o inštruktorovi.
Ked sa uz teraz na to necitiš, tak sa s nim skus nejako dohodnut, nevratia ti peniaze? Ved potom ako budes jazdit sama? Budeme tu mat dalsich chaotickych vodicov co by vedeli co a ako, ale ten stres ich uplne paralyzuje? Podla mna sa za volantom musis citit uplne prirodzene, ja ked jazdim ja necitim ziaden stres a ani v minulosti som necitila...citim sa super, viem čo mam robiť a aj ked neviem nezastiera mi mozog stres, normalne sa nad všetkym zamyslim...
mala by si zvažiť či v tom chces pokračovat
Ja som robila vodičák pred 4 rokmi a to som mala deň pred skúškou 18 rokov. Nemám dobré spomienky na autoškolu a vlastne prišlo na slová mojich rodičov, že vlastne v autoškole sa ešte nikto jazdiť nenaučil.
Ja som stresovala do poslednej chvíľky a to ešte aj na skúške - jazde sa mi tak klepali kolená, že som nimi udierala o prístrojovku. Ruky sa mi klepali a vždy som sa bála, že spravím nejakú blbosť. Vtedy som mala pocit, že jazdiť v živote nebudem a teraz jazdím sama, baví ma to a odvážim sa aj na dlhšiu cestu. Nestresuj sa, tým sa len zbytočne znervózňuješ. Ak budeš mať vodičák, tak sa v jazde zdokonalíš a hlavne ber inštruktora ako jedného z milióna ľudí. Kľudne mu povedz, že máš stres a potrebuješ čas.
Držím palce.