Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

informaciesvk

PariS222 - nemusis mat ziadne priznaky, je to choroba, ktora nikedy ani o sebe neda vediet a clovek s nou zije niekolko rokov a nahodne mu mozu na to prit pomocou napr. krvnych testoch pri tehotenstve... najlepsie by bolo, aby si zasla cim skor za svojou koznou lekarkou a poziadala ju o odobratie vzorky krvy(na syfilis), aby to poslala do labaku... budes mat potom klud... nieje to hamba, ak sa staras o svoje zdravie...

PariS222

Informaciesvk, ďakujem za odpoveď, ale ja som nebola testovaná na syfilis... a tie antibiotika som brala pred vyse rokom, tyzden po tom co som ukoncila ten rizikový vzťah... a dalsie ATB potom v lete 2012... krv mi bola brana z inych dovodov, obycajny krvny obraz len, pecenove testy a podobne... okrem toho, keby som aj mala vred vo vnútri, tak druhe stadium by sa mi uz priznaky ukazali aj inde na tele, nie? žiadne kožné prejavy nikde na tele som nemala...

informaciesvk

PariS222- v prom rade sa Ti priznak(vyrazka,vred,ranka) mohol urobit vo vnutry, takze si ho nemusela spozorovat, kedze je nebolestivy... Ak si si dala brat krv, a lekarka povedala, ze je to v poriadku, tak je to v poriadku. Syfilis Ti ukaze v krvy hned v prvom tyzdni. Takze bud kludna. ATB nemohli ovplyvnit vysledky, kedze si ich brala pred mesiacom.

PariS222

Ahoj Hugo, najprv by som sa ti chcela poďakovať za to, že podporuješ ľudí v ťažkých životných skúškach týmto spôsobom. Môj problém spočíva v tom, že nie som si istá či by som mohla mať syfilis. Čítala som na nete názory, že príznaky syfilisu sa nemusia prejavovať, inde píšu, že pokiaľ by som bola nakazená, určite by sa to nejako prejavilo. Pred vyše rokom som mala priateľa, mali sme spolu niekoľkokrát nechránený pohlavný styk bez ejakulácie. Po poslednom styku, o taký týždeň som dostala zápal močového mechúra a brala som antibiotiká, bohužiaľ neviem presne aké to boli ATB, už si nepamätám názov. Pre istotu som sa však po niekoľkých mesiacoch dala otestovať na pohlavné choroby okrem syfilisu. V podstate som nezaznamenala žiadne príznaky na sebe, nemala som vyrážku, ani žiadne iné po tele. Pred mesiacom mi doktorka robila krvné testy, nie však špeciálne na syfilis, a povedala, že všetko mám v pohode, že by som mohla ísť krv darovať. Preto sa pýtam, je možné, aby som mala syfilis, len sa mi ešte neprejavil, kvôli tým ATB čo som brala na mechúr? Lebo ďalšie ATB som brala cez leto. Vopred ti veľmi ďakujem za odpoveď.

informaciesvk

Zoe5- ak vysledky budes mat pozitivne, lekarka na koznom ti da odporucanie do nemocnice, kde ti nasadia liecbu. Doba liecenia je 21 dni, kde v prvy den po prichode do nemocnice dostanes protialergicku injekciu na penicilin a 3 hodiny na to dostanes prvu davku penicilinu. Dostanes kazdy den rano 1 injekciu. Ich celkovy pocet bude 21.
Drzim palce

informaciesvk

Zoe5 - chod na kozne, kde povedz potrobne, ako si to tuna opysala... tam ti odoberu krv a vysledky sa dozvies do 5 dni. Prv pridu vysledky, ktore mozu byt skreslene, a par dni nato pridu podrobnejsie vysledky. Ano, aj tak si sa mohla nakazit

Zoe5

Na Vianoce som sa dozvedela od priatela, ze ma syfilis. Hned po sviatkoch tj. dnes som sla na testy do odberoveho centra. Vysledky budem mat zaciatkom buduceho tyzdna. Mohli by ste mi povedat ako postupovat ak vysledky budu pozitivne? Kam, za kym mam ist aby mi zahajil liecbu? Dakujem

marcelka115

Mám takýto problém...Mám týžden priatela s ktorým som doteraz pohlavne žila iba s ochranou...Ziaden oral ani sex bez kondomu nebol...Dnes sme sa rozhodli že to vyskúšame aspon orál bez kondomu. orál som mu urobila do konca na moje prisa.Do teraz som nemala žiadnu pohlavnú chorobu. Sex prebehol asi takýmto stýlom: Najprv sa robil sám rukou, ktorou potom vnikol do mna...Po sexe mi oznámil že v minulosti mal chorobu syphilis...ktory má ale aj nemusi mat vyliečeny..Teda neviem či je vylieceny..Možem sa z tohoto mojho sexualneho styku nakazit? Prosím poradte mi...Dakujem

janko05

Konecne sa skoncilo utrpenie....toto cakanie na vysledky by rozhodilo aj tie najtvrdsie povahy...vysleky su oba negativne...aj ked doteraz mi je cudne ze odbery neboli nalacno...ale dva krat ma utvrdili ze to pri tom vobec nevadi...tak snad:) Drzte sa vsetci:)

janko05

Cause - ak by si uzil penicilinove antibiotika tak priznaky nemusis mat aj cele roky...a ak by si ich bral v case testovania tak moze vyjst negat a pritom to mozes mat !!! To mi dnes povedali v odberovom centre!!! Za obvodnym by som s tym ani nesiel... Ti hovno o tom vedia...rovno kozna alebo odberove centrum...