Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samovrazda

milli

Zrejme ma v tom Mia pravdu, ze vzdat boj dopredu je mnohokrat lahsie ako zit, ale otazne je, ci je to tak aj lepsie. Ja som presvedceny, ze nie. Nerad by som bol aby to vyznelo, ze beriem nalahko problemy, ale vzdy musi existovat pre cloveka riesenie, ktore mu da moznost pre jeho zivot napredovat dalej. Chcem ta, Cajka, poziadat, aby si to este nevzdavala a pokusila sa hladat riesenie. Ak budes uprimna, urcite ho najdes. Postav si priority a skus sa zamerat na to, co je hodnotne, pre co sa oplati zit. Urcite sa aj v tvojom zivote take veci najdu.
Som rad, Vrana, ze si nasla zmysel pre dalsiu cestu, dufam, ze zotrvas.

mia

Este nieco by som si dovolila napisat.Moj zivot lahky nebol.Presla som si vselico,krutosti,bolesi,zufalost.Ostala som sama s 2 detmi,do toho prisli problemy vsetkeho druhu,zdravotne,psychycke,penazi nebolo...Bolo by pre mna asi tiez najjednoduchsie odist,zomriet.Bojovala som,vzdy som sa nejak postavila na nohy a isla dalej.Teraz,mam uz skoro 50 a vela krat rozmyslam,ako som to vobec zvladla?!Da sa to,vsetko sa da,len musite chciet a nelutovat sa.Este nieco.Vasi pribuzni,okolie vas budu viac podporovat,ak budu vidiet ze naozaj bojujete a nie ste len,ak to tak mam povedat,na obtiaz svojimi naladami.Neverim,ako tu niektora z vas pise,ze ju ma mama"na haku".Keby ju mala,tak by ju neprijala domov,ked ju muz opustil.Mozno je len bezradna,lebo si asi nedas povedat a melies si svoje.Prepac,nechcela som ta tym urazit,ale chori ludia dokazu okolo seba narobit niekedy riadne peklo.Tazko sa im da pomoct.Samozrejme nie vsetci.Ti,co su zmierneni so svojou chorobou sa skor uzdravia,lebo su v pohode a veria ze sa vyliecia,alebo su zmierneni aj s tym ze ich cesta sa konci.Osud.

arnd

Prosim Ta neviem ake lieky Ti dal brat,ale to neznamena,ze kazdemu sa to aj podari.To co je v spravach.A ked sa Ti to nepodari ,skoncis na psychiatrii,to je velmi pravdepodobne.Nemysli si ,ze Ti lieky pomozu.Radsej este bojuj.Ja som bojovala mozno aj 13rokov so silnymi depresiami,ale ja som ten boj vyhrala.Vobec to nebolo lahke,ale nebolo jednoduche ani umriet.Tak som potom zvitazila ja.S tym ani nic nevyriesis.Liekmi sa Ti to mozno ani nepodari,PROSIM Ta radsej to VOBEC neskusaj.Inu pomoc si neskusala?A to co je v spravach rodinne nezhody?Tak kvoli tomu si brat zivot?To snad nie.To je ako vystraha,nie motivacia,ci ospravedlnenenie.Este to skus,zivot MA ZMYSEL.Uvidis.

andrea1234

Cajka asi nie si sama co je na tom podobne. Skusila si sa poinformovat a najst ludi, co su na tom podobne, s rovnakou diagnozou ako mas ty?

vrana

viete,nie je to také lahké ako to všetci hovoríte /buď šťastný,ži...blabla/ ...vy to zrejme nechápete...a to mi je úprimne lúto.myslíte,že my to nechceme?chceme!ale proste nejak to nejde a môžme sa snažiť akokolvek.to neovládame my,ale to ovláda nás.a ten kto je slabšej povahy to nemusí zvládnuť.nie sú všetci takí ako vy.že dokážu žiť.ale aj tak vám chcem poďakovať za vaše názory,lebo mi to dalo jednu velkú vec.a to zmysel v mojom živote,pretože som si uvedomila a potrvdila,čo je mojím snom.a chcem to dosiahnuť.ale aj keď velmi chcem,nikde nemám záruku,že ma to nepremôže a zasa budem mať také stavy...je to ťažké

mia

Ja si myslim,ze zivot by nemal koncit samovrazdou.Preco?Co my vieme,co je po smrti.Mozno prave ti,co si ten zivot zoberu,myslia si ze "budu mat konecne pokoj",mozno to bude prave naopak.Vase duse,nenajdu pokoj.Je to vsetko strasne zahadne a dozvieme sa to az po smrti,mozno.Nemyslite?!Zivot a vsetko okolo nas je ako nejaka mozaika,vsetko nejak s niecim suvisi.Mam respekt pred nepoznanym.Aspon sa nad tym zamyslite,skor nez urobite nejaku blbost.Tiez si myslim,ze tu mame nejake poslanie,kazdy ma svoj osud a urceny koniec.Raz musime zomriet,ale nie vlastnym pricinenim,tak si to aspon ja myslim.Trocha cudna debata.Nevzdavajte to,bojujte a hlavne robte vsetko pre to,aby ste sa z toho dostali a zivot dostal zmysel aj pre vas!Drzim palce!

cajka

Caute.dakujem za reakcie.ci uz take alebo take.Ja nechcem balamutit hlavu nikomu.staci si predstavit taky zivot:bolest,kazdy den byt zavrety medzi 4stenami.bez prijmu,rozmyslat z coho zaplatit poistku,z coho lieky,divat sa na mamu,ktora ma ma uz pokrk.nespat.atd.komu ublizim ?nikomu.sam brat mi dal lieky aby som to urobila.
Vela ludi to urobi.denne.aj 12rocna bnla vcera v spravach.a dovod?rodinne nezhody.

daniela:-)

Tato debata je fakt otrasna a uplne lutujem ze som si precitala vase prispevky.Cajka teba chapem ze to mas tazke a je mi to luto ale zivot mas len jeden a nech je akykolvek musis stale bojovat.Samovrazdu dokazu urobit iba slaby ludia utecu pred svojimi problemami namiesto toho aby ich riesili.A ublizia mnohym dalsim...To si ty vobec neuvedomujes?