Polovičný invalidný dôchodok

Príspevok v téme: Polovičný invalidný dôchodok
Ivetka321

Dobrý den, viac ako sedem rokov sa liečim na psychiatrickej ambulancii, užívam pravidelne lieky xanax a alventa, popri tom som zamestnaná na pný pracovný úvezok.Liečim sa na panickú poruchu s attackmi, som stále unavená aj ked sa ráno prebudím. Mám nárok aspoň na čiastočný teda polovičný invalidný dôchodok??? Ďakujem za vaše odpovede.

Rastislavjarka

Dobry chem sa spita mam 31 rokov nemam odpracovane nic operovali ma ohladom platniciek mdr neurolog mi povedal ze to je na celi zivot tak chcem sa spitat ci mam narok aspon na polovicni duochok.

Izak

Vie my niekto poradiť. Som invalid na 60 percent. Narodil som sa bez palcov . Mam 38 rokov a mam odpracované iba 3 roky. Nepoberam žiadne peniaze iba 62€ s úradu práce. A do roboty je to somnou ťažké.

invalid1

ja si myslim ze mas narok....staci aby si navstevovala psychyatra pravidelne aspon rok,musis mat odpracovane urcite roky"zavisi to od tvojho veku "
menej ako jeden rok, ak ide o poistenca do 20 rokov,
najmenej jeden rok, ak ide o poistenca vo veku nad 20 rokov do 24 rokov,
najmenej dva roky, ak ide o poistenca vo veku nad 24 rokov do 28 rokov veku,
najmenej päť rokov, ak ide o poistenca vo veku nad 28 rokov do 34 rokov veku,
najmenej osem rokov, ak ide o poistenca vo veku nad 34 rokov do 40 rokov veku,
najmenej desať rokov, ak ide o poistenca vo veku nad 40 rokov do 45 rokov veku,
najmenej 15 rokov, ak ide o poistenca vo veku nad 45 rokov veku.

Potom pojdes k posudkovej a ta posudi co a ako.A samozrejme treba nastudovat ake vsetky papiere treba mat k tomu aby ti mohly uznat dochodok "rodny list,maturitu,Kartu od Psychyatra a Obvodneho,a zapoctove listy z prace kde si pracovala ako dokaz ze mas odpracovane tolko kolko treba"

N-ika

Ahoj Alzbeta, podaj si ziadost aj na preukaz TZP, nestratis nic, len ziskas:-)Treba ist na UPSVaR a poziadat o tlacivo. Jedno tlacivo vypisuje lekar a dokladas lekarske nalezy.
Ziadost o ID sa v pripade SM posudzuje podla Kurtzkeho skaly-vedela by si mi napisat aky mas stupen? Ciastocny ID sa priznava ak mas aspon stupen 3 az 4...

Alžbeta

Dobrý deň viete mi poradiť ? 4 rok sa liečim na roztrúsenú sklerozu multiplex mala som 3 ataky bola som intubovaná v umelom spanku a teraz keď už stojim na vlastnych nohach obvodná lekárka mi radí podať si žiadosť o čiastočný ID.. často som na PN no prišiel mi papier zo sociálneho aby som si žiadala o ZŤP dnes mi prisla odpoveď že v žiadnom pripade nemám na zťp preukaz nárok.. mám posluchnuť obvodnú a žiadať o Ten čiastočný ? Ďakujem za info.

Nikushka

Dobrý deň. Vybavujem si ID a chcem sa opýtať z čoho sa počíta ID ked budem mať uznaný ID od roku 2012 kde som bola študentka denného štúdia na VŠ a len tento rok som začala študovať externe. Budem musieť niečo doplácať ked som predtým nerobila (teda 1 rok lebo mám len 22 rokov)? Ďakujem