Dobrý den, viac ako sedem rokov sa liečim na psychiatrickej ambulancii, užívam pravidelne lieky xanax a alventa, popri tom som zamestnaná na pný pracovný úvezok.Liečim sa na panickú poruchu s attackmi, som stále unavená aj ked sa ráno prebudím. Mám nárok aspoň na čiastočný teda polovičný invalidný dôchodok??? Ďakujem za vaše odpovede.
Polovičný invalidný dôchodok
ajus - neviem ti povedat ci mas narok, skus si podat ziadost, za to nedas nic...
a nemusis byt vobec na PN...ja som ziadala o ID hned ako mi zistili diagnozu, bola som na materskej a nebola som vobec PN...
vyskusaj a uvidis, drzim palce :-)
ni-ka- Ahoj, chcem sa spýtat' či mi nevieš poradit' či mám nárok na ID som po operácii krčnej chrptice mala som extrúziu disku 6-7- operovali ma v novembri 2013stále som PN
trpnutie mi prestalo ale stále mam bolesti ramien a vyráža mi to do praveho ramena ,musím ´byt' PN rok aby som si mohla požiadat' o ID , dakujem
podaj ziadost a uvidis
ivkopekar-
1-musis splnat kriteria podla tabulky...tu mas vypis z tabulky kde je uvedena miera poklesu
Degeneratívne zmeny na chrbtici a medzistavcových platničkách
a) bez účinku na statiku 10%
b) s miernym funkčným postihnutím, s prejavmi nervového a svalového dráždenia (napr. syndróm cervikokraniálny, cervikorachiálny, lumbálny, lumbosakrálny a syndróm sakroiliakálneho skĺbenia blokády stavcov), slabosť svalového korzetu, obmedzenie pohybu v postihnutom úseku 20%
c) s trvalým ťažkým postihnutím funkcie a často recidivujúcimi, dlhotrvajúcimi prejavmi dráždenia nervov a svalov, ťažkou poruchou statiky a dynamiky chrbtice,
s výraznou poruchou svalového korzetu 40 - 50%
2-Musis mat zaplateny potrebny pocet rokov poistenia
3-Musis si podat ziadost na miestoprislusnej SP
4-Na priznanie invalidity musis mat aspon 41%pokles
dnes maju problem ziskat ID aj psychotici, pokial nie su dlhe roky lieceni bez moznosti trvalejsieho zlepsenia stavu
vzhladom na to, ze panicku poruchu ma pomaly kazdy treti clovek, tak moj nazor je, ze nie
a ja osobne by som ti ani navrh nevypisala
Ja si myslím, že nedostaneš. Ale mohla by si dostať, keby si bola rok na PN. A po tomto roku by si podala žiadosť o ID.
Vyskusaj, uvidíš. Podaj si ziadost.