Ahojte! Veľmi by ma zaujímalo aké výživové doplnky používate a prípadne kvôli čomu. Ja by som chcela zaradiť nejaké na trávenie a na zlepšenie kvality vlasov/nechtov, viete s čím by som mala začať? Budem rada za každý tip. Inak asi to budem objednávať odtiaĽto: -odkaz odstránený- nemáte s touto stránkou niekto skúsenosť? ďakujem!
Používate výživové doplnky? Aké?
Na vlasy a nechty je dobre zvysit prisun selenu a zinku, ja uzivam tieto spiruliny:
-odkaz odstránený-
Z tej stranky mi poradili aj prirodne oleje, makovy a mandlovy, vraj obsahuju velmi vela vit. a stop. prvkov, ktr. pozit. ovplyvnuju kvalitu vlasov.
Skus si pozriet tam, ja tam kupujem aj roznu kozmetiku, prirodnu a zelene potraviny, ktr uz dlhsie uzivam.
Treba hlavne cvičiť, dostatočne dlho spať, jesť pestrú stravu, predovšetkým samozrejme biopotraviny. Telo si samo povie čo potrebuje, len ho treba počúvať.
žiadne, ak chceš niečo na vlasy, na to sú dobré vlašské orechy, poprípade potraviny v ktorých sú zdravé tuky - ryby, olivový olej atď. Na trávenie sú najlepšie kyslomliečne výrobky. Dnes je žiaľ trend, pchať do seba nezdravú stravu a snažiť sa to zachrániť výživovými doplnkami. Každý zdravotný problém sa dá odstrániť zdravou stravou. Zelenina, orechy a kvalitné bielkoviny.
Ja len zinok
Ja s priateľom používame výživové doplnky od spoločnosti Valosun:www.valosun.com. Keďže študujeme v Brne, tak si už kupujeme za české koruny. Osobne som teda skúsila ženské probiotiká a priateľ používa Biopron Forte. Sme spoko. Frajerov bráško nosí ešte nejaké rybie olejové tabletky (sú fakt veľké a ťažko sa prehĺtajú) z Nemecka. Obsahuje to množstvo cca 1-2 rýb. Čo by mala byť bežná denná konzumácia ryby u človeka. Ešte k tomu nejaké Céčka, multivitamín a nemôžem zabudnúť na magnézium, ktoré je úplne skvelé ako pri svalovici, tak aj pri menštruačných kŕčoch :)
.. no veľmi by som nesúhlasila s tým, že človek v dnešnej dobe nepotrebuje doplňať vitamíny keďže na doplnenie vitamínov by ste museli zjesť -krát toľko ovocia a zeleniny ako pred rokmi. Ja užívam najmä horčík bez toho by som asi zaspala niekde na stole v práci =D a keď nezabudnem ráno tak centralvita energy -odkaz odstránený-
tak ale treba zvazit aj individualny styl zivota. zeny, co uzivaju HAK, maju napr. nadbytok vit. A a nedostatok vit. B. Ludia s poruchami zrazavosti krvi by si mali strazit vit. K atd. Videla som vyskumy, kde sa nepotvrdilo vyuzitie tabletky so vsetkymi mineralmi a vitaminmi naraz, no jednotlivo doplnane vyznam maju. Takisto je lepsie si niektore doplnat v strave, ine su lepsie ako doplnok v tablete. Ja napr. kvoli imunite mam boost v podobe kolostra, dobrych tukov, probiotik, prebiotik a aminokyselin + kvoli sportu dalsie doplnky. Osobne si nemyslim, ze mame v strave toho dostatok. Uz len preto, ze obilniny a salatova zelenina, ked nie je uplne cerstva, obsahuju latky, ktore zabranuju vstrebavaniu zivin.
jasne ze nepotrebuje... ak je clovek zdravy tak potrebuje nejaku tu zeleninu sem tam a nejest blbosti...akoze dopnky treba napr jod tusim aj sodik v poslednej dobe ale vitaminy a ine komercne veci vobec nie
Ja ziadne, neverim, ze bezny clovek, co nema poruchu vstrebavania a nestravuje sa nejako extremisticky potrebuje pravidlene doplnky. Vlasy mam dobre, nechty tiez, koza dobra, vidim dobre, fyzicky dobre,lebo beham a chora nebyvam.
Ja pijem takyto napoj z USA, obsahuje vytazky z asi 15 rastlin, predtym som si kupovala doplnky, vytazky z niektorych tych rastlin, ale tu ich mam pekne pokope. Je uplne prirodny. A citim sa po nom celkom fajn. Pijem ho len asi 2 tyzdne, tak uvidime. Mal by zlepsit kvalitu vlasov a nechtov, presne na co sa pytas. -odkaz odstránený-