Používate výživové doplnky? Aké?

Príspevok v téme: Používate výživové doplnky? Aké?
andrejka33

Ahojte! Veľmi by ma zaujímalo aké výživové doplnky používate a prípadne kvôli čomu. Ja by som chcela zaradiť nejaké na trávenie a na zlepšenie kvality vlasov/nechtov, viete s čím by som mala začať? Budem rada za každý tip. Inak asi to budem objednávať odtiaĽto: -odkaz odstránený- nemáte s touto stránkou niekto skúsenosť? ďakujem!

RNG

Zialbohu v malo kyslom zaludku je tiez mikroflora, su tam rozne mikroby, od Helikobaktera az po kyselinovzdorne kvasne a hnilobne bakterie. Aj ked ich docasne znicis, na jedle , najma na surivej zelenine a ovoci sa tam dostavaju znova a znova. Inac by jedlo nemohlo v zaludku u niekoho kvasit a hnit.

odpovedam

simona, v zaludku nie je mikroflora, je tam HCL, ktora by ju aj tak znicila. Preto ked probiotika, tak jedine entericky potiahnute, aby prezili cestu zaludocnymi kyselinami do creva...

simona64

Na travenie ti odporucam nejake enyzymy, pripadne probiotika, ktore ti zlepsia celu mikrofloru v zaludku. Ja osobne mam odskusane vyrobky z kompavy - -odkaz odstránený-.

Vita111

Ahoj, na bene dni ti postaci kvalitny multivitamin, kvalitny rozumej nieza 5 eur ....

A este mozes omega mastne kyseliny, mne sa osvedcil krill oil.

RNG

Opakujem odporucene davky dnesnych lekarov, tj nie tie zastarale z roku 1948
Selen 200 az 600 mikrogramov
jod 2 az 6 mg
zinok 30 az 50 miligramov,
Vitamin C 3 az 5 gramov.
vitamin E 200 az 600 IU
vitamin D-3 2000 az 5000 IU
Vitamin K-2 45 az 200 mikrogramov(MK7)
Nikrovlakniny 10 az 20 gramov denne
Probiotika staci nasadzat len obcas, hlavne je krmit ich mikrovlakninami, aby sa rozmnozovali
Odporucam aj 1-2 lyzice lecitinu tyzdenne brat na cistenie ciev a dobru mozgovu cinnost._
To je asi vsetko, a davka je na priemernu 70 kg osobu, na ine vahy to treba prepocotat podla pomeru vah.
Ostatne zlozky mozes dostat z pestrej potravy a doplnat si clovek musi len individualne latky, co z casu na cas potrebuje na udrzbu zdravia alebo vyliecenie z roznych zdravotnych problemov.

velux

RNG prosim vies udat aj presne davkovanie tychto vitaminov? Kedze nevieme, ktory vitamin nam vlastne chyba, znamena to ze mame dat do seba kazdy den jednu tabletku zinku, jednu tabletku selenu, jodu, draslika, CDEK...?? A to dlhodobo? Alebo s prestavkami?

RNG

Slobodna, niektore veci nevies dnes dostat z potravy v dostaku, aj kebu si jedla cokolvek. Polia su totiz na mnohe prvky vycerpane po starocia rabovane intenzivnym pestovanim a odnasanim produktov inde, naviac stare odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa lekari zatate a spiatocnicky drzia, cest vynimkam, boli ich kolegami, co robia aj vo vyvoji, nie len mechanicky aplikuju vedomosti zo skol, v statisicoch sprav dokazane, ze su mnohe ODD su nedostatocne.
A preto su doplnky asi jediny sposob, ako dosiahnut optimalne hladiny tychto v tele.
Nasim nerozumnym slachtenim sa nam podarilo odslachtit mnohe cenne latky, ako mikrovlakniny, enzymy,vitaminy, a celkove zmenit obsah zivin v plodinach v prospech vyssej urody, vyssieho obsahy cukru dokonca trvanlivosti a podobne, co nema s biologickymi hodnotami nic spolocne.
Naviac varenim a sterilizaciou sa nam podarilo odstranit prirodny zdroj probiotik, a antibiotikami si v tele nicime aj ich zvysky.A aj v pode, odkila sme ich kedysi dostavali v dostatku su dnes znicene umelymi chemickymi hnojivami, pesticidami a herbicidami.
Takze v dnesnej civilizacii je uz nutnost doplnkov, ci uz mikrovlaknin, ci uz laboratorne vypestovanych probiotik,doplnkov stopovych mineralov ako selen, jod zinok, pripadne aj inych ako draslik a horcik, tiez vitaminov C E D-3 a K-2.