Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti

Príspevok v téme: Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti
Elidea

Mám 36 rokov, mam dcérku z prvého manželstva, má 9 rokov. Muž má syna, ten študuje VŠ a žije so svojou mamou, riadne na neho platil výživné, ale so synom vychádzajú zle. Nerozviedli sa kvoli mne, ale už pred naším zoznámením. Spoločné dieťa nemáme. Moju dcéru má muž veľmi rád, aj ona jeho. Ale ako ona rastie, už si tak nerozumejú ako predtým. Mám ekonomickú SŠ, robila som účtovníctvo, môj muž VŚ, obaja máme druhé manželstvo. Bývame v malom meste, v prenajatom byte. Muž pracuje, slušne zarába, ale mne sa prácu podľa mojich predstáv nedarí nájsť a hocičo robiť nechcem. Splácame hypotéku, snažím sa viesť domácnosť bez rozhadzovania. Ale aj tak švagriná a svokra do môjho muža zapárajú, že mám ísť robiť. Už sa takto naťahujeme už vyše roka, som z toho vážne zúfalá. Teraz mi môj manžel dáva ultimátum. Mám 3 mesiace, aby som sa zamestnala. Odsťahoval sa k príbuzným a povedal, že zaplatí už len 3 mesiace za nájomné a dá mi trocha peňazí na domácnosť a na krúžky pre dcérku. Vyhráža sa rozvodom.
Ale ja vlastne ani neviem, či si chcem udržať toto manželstvo. Ke´d má môj muž zlú náladu, zapáral do mňa aj do dcéry. Vedel byť vyslovene otravný. V poslednom roku sme sa veľa hádali. Veľmi ma hnevá, že môj muž sa stále radí so svojou mamou. Ona je trocha hysterická, je vdova a môj muž jej musí každý deň telefonovať. Nemá ma rada, muž sa bál povedať jej, že sa berieme, preto sme sa zobrali bez jej vedomia a dlho sme jej náš sobáš tajili. Najprv som si so sestrou svojho muža rozumela, ale teraz ma neznáša. Pritom ona bola doma s dieťaťom až 12 rokov! Skúsila som dve zamestnania, ale môj muž mi prácu znechutil, stále ma kontroloval, alebo prišiel pre mňa, alebo aby sme šli na obed.
Ja nepotrebujem zamestnanie na to, aby som si dačo dokazovala. Ani jemu nepotrebujem nič dokazovať, sme predsa dospelí ľudia. Myslím si, že v skutočnosti môj muž nechce, aby som pracovala. Je rád, že ma môže ovládať cez peniaze. Iba ma nevládze chrániť pred svojou mamou a sestrou.

V poradni sme boli,už viackrát. Môj muž hovorí, že nás nechce stratiť ale trvá na niektorých zmenách a hlavne, že mám ísť robiť. Ja som povedala, že neviem, či chcem udržať manželstvo.
Myslím si, že keby môj muž tak slepo neposlúchal svoju mamu, že by sme mali pokoj. Ako mu to mám vysvetliť ? Alebo svokre, nech nám dá pokoj ?

bmw

si myslíš, že ked mam napisane bmw, že to mám len tak hej, že som si na bmw nezarobil prácou, ale sedením doma, hej?? :DDD ja si možem dovoliť využiť svoj čas ako chcem..kedže iste pracuješ pre niekoho a ja sám pre seba, tak to nepochopíš....podnikala si niekedy a rozbehla si si to tak, že si mala viac času pre seba??? alebo si štatny zatrpknutý zamestnanec...

jrahn

ja osobne by som zensku v domacnosti nechcel, v dnesnej dobe treba dva platy do domacnosti, aj keby mala robit len na skrateny uvazok, nechapem co mozes cele dni doma robit okrem valania, prepac ako karieristka tiez nie je zena do vztahu ale domasedka plna vyhovoriek je este horsia

Euva

Elidea, zdá sa, že potrebuješ otvoriť oči. Ak sa s mužom vyše roka hádate, lebo nepracuješ a teraz robí vážne kroky k rozvodu, tak to myslí smrteľne vážne.
Prepáč, ale dôvody, ktoré píšeš, že prečo nepracuješ, sú zvlášte. Že pre teba prišiel do roboty alebo aby ste išli na obed, to zrejme neznamenalo, že nechce, aby si pracovala. Myslím, že ty si to (možno aj mužovi alebo svokre) takto interpretuješ, lebo ti tá práca nevyhovovala. Alebo ťa vyhodili a potrebuješ to na niekoho \"hodiť\".
Prepáč, ale ľudia nechodia do práce, aby si niečo dokazovali. Možno výnimky. Ostatní pracujú, aby mali z čoho žiť. V tvojej situácii sú slová \"Nepotrebujem zamestnanie na to, aby som si dačo dokazovala. Ani jemu nepotrebujem nič dokazovať, sme predsa dospelí ľudia. Myslím si, že v skutočnosti môj muž nechce, aby som pracovala.\" - sú to sebevražedné vety, ak sa rozviesť nechceš. Ja by som ho nedráždila. Vyzerá to tak, že tvoj muž úplne vážne chce, aby si robila a ja sa mu nedivím. Ak tomu dobre rozumiem, niekoľko rokov živí teba a v tvoje dieťa z prvého manželstva. Ako dlho vlastne?
Elidea, 9 ročné dieťa je naozaj dosť veľké na to, aby si znova pracovala.

Ak sa chceš rozviesť, je to iné - ale: z čoho chceš aj s dcérou ziť?

Elidea, ako dlho ste manželia alebo spolu ?
Keď ste sa zoznámili, pracovala si?
Tvoju dcéru si tvoj manžel osvojil?
Platí na tvoju dcéru jej biologický otec toľko, že by ste z toho slušne vyžili? Alebo máš iný zdroj príjmu ?
Čo ti vlastne poradili v poradni?

Fleur-de-lis

zlatokopka a bmw, obaja prezentujete extrémne svoje názory. Keby ste sa trošku uvoľnili, videli by ste, že máte obaja pravdu v niečom a nie je nutné sa naťahovať :)
V angličtine to volajú Right Fighter ;)

Zlatokopa

36 rocnu s decom bez roboty bez zaujmu vobec robit nikto nechce preto s nim asi je ... ona caka ze sedenim doma ju hned zoberu robit na super miesto jasne jasne hned sa potrhaju o nu

Zlatokopa

Ty si strasny trtko :D neskutocny nezavid ze mozem byt v praci na nete ty asi tiez nerobis preto si ju obhajujes :D kks vy dvaja sa dajte dokopy a zite z laaasky
Jasne ty uz dopredu vies aky on bude a ze ju bude tyrat .. ehm zaujimave
Nech ona odide ona je srab a zavisla od jeho prachov , pise ze nevie ci ma udrzat manzelstvo tak naco s nim je??hm?vadi jej muz , svokra, svagrina a stale s nim je chuderka tak sa uvedom

bmw

a čo sa ty vobec staráš do svojho syna čo on robí?? ja mať taku mater, tak ťa pošlem..., čo máš ty mať problem s jeho vzťahom a jeho životom?? ty musíš byť dobrá rúra....