Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti

Príspevok v téme: Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti
Elidea

Mám 36 rokov, mam dcérku z prvého manželstva, má 9 rokov. Muž má syna, ten študuje VŠ a žije so svojou mamou, riadne na neho platil výživné, ale so synom vychádzajú zle. Nerozviedli sa kvoli mne, ale už pred naším zoznámením. Spoločné dieťa nemáme. Moju dcéru má muž veľmi rád, aj ona jeho. Ale ako ona rastie, už si tak nerozumejú ako predtým. Mám ekonomickú SŠ, robila som účtovníctvo, môj muž VŚ, obaja máme druhé manželstvo. Bývame v malom meste, v prenajatom byte. Muž pracuje, slušne zarába, ale mne sa prácu podľa mojich predstáv nedarí nájsť a hocičo robiť nechcem. Splácame hypotéku, snažím sa viesť domácnosť bez rozhadzovania. Ale aj tak švagriná a svokra do môjho muža zapárajú, že mám ísť robiť. Už sa takto naťahujeme už vyše roka, som z toho vážne zúfalá. Teraz mi môj manžel dáva ultimátum. Mám 3 mesiace, aby som sa zamestnala. Odsťahoval sa k príbuzným a povedal, že zaplatí už len 3 mesiace za nájomné a dá mi trocha peňazí na domácnosť a na krúžky pre dcérku. Vyhráža sa rozvodom.
Ale ja vlastne ani neviem, či si chcem udržať toto manželstvo. Ke´d má môj muž zlú náladu, zapáral do mňa aj do dcéry. Vedel byť vyslovene otravný. V poslednom roku sme sa veľa hádali. Veľmi ma hnevá, že môj muž sa stále radí so svojou mamou. Ona je trocha hysterická, je vdova a môj muž jej musí každý deň telefonovať. Nemá ma rada, muž sa bál povedať jej, že sa berieme, preto sme sa zobrali bez jej vedomia a dlho sme jej náš sobáš tajili. Najprv som si so sestrou svojho muža rozumela, ale teraz ma neznáša. Pritom ona bola doma s dieťaťom až 12 rokov! Skúsila som dve zamestnania, ale môj muž mi prácu znechutil, stále ma kontroloval, alebo prišiel pre mňa, alebo aby sme šli na obed.
Ja nepotrebujem zamestnanie na to, aby som si dačo dokazovala. Ani jemu nepotrebujem nič dokazovať, sme predsa dospelí ľudia. Myslím si, že v skutočnosti môj muž nechce, aby som pracovala. Je rád, že ma môže ovládať cez peniaze. Iba ma nevládze chrániť pred svojou mamou a sestrou.

V poradni sme boli,už viackrát. Môj muž hovorí, že nás nechce stratiť ale trvá na niektorých zmenách a hlavne, že mám ísť robiť. Ja som povedala, že neviem, či chcem udržať manželstvo.
Myslím si, že keby môj muž tak slepo neposlúchal svoju mamu, že by sme mali pokoj. Ako mu to mám vysvetliť ? Alebo svokre, nech nám dá pokoj ?

soffa

mate 2 problemy.ty nepracujes,a ako hovoris nezoberies hociake zamestnanie(aj snaha sa ceni,clovek sa moze vypracovat lepsie,alebo spozna novych ludi ktori maju znamych a mozes po case zmenit pracu.)a jeho matka.povedz muzovi nech sa jeho matka nestara a ty si so zaciatku najdi hociaku "slusnu" pracu.a problem mate vyrieseny.neviem ja pracuje uz 13 rokov hned po skole.a to som z vychodu.robota sa da najst.len sa treba lepsie snazit.dohodnite sa s manzelom ze pracu si najdes,ale on nech sa postara o to aby sa svokra do vas nestarala.

bmw

cenu za upratovanie bude mať každý byt zohladnenú v mesačnom inkase...podmienky si dohodnete s bytovymi druzstvami a predsedami spolocenstiev vlastnikov bytov.....ZV BB je uz podchytene...napr., neviem odkial ste...ale ak to u vas nie je, mate moznost..........

bmw

tak napr. dlhodobo nezamestnaní majú možnosť premyslat aj v inom smere...ked sa neda praca zohnat u niekoho, pouvažovať o podnikaní...o dobrej myslienke....dnes aj stat pomaha prispevkami z uradu pracu...dam vam tip...ak to vo vasich mestach nefičí...upratovacie služby - pozor, panelakovych vchodov a firiem, tu u nas sa upratuje za 3,- eur / byt , urad prace Vam da prispevky na upratovacky, resp. ludi, ktori su nezamestnani a chcu pracovat. Ked budu vasi ludia upratovat cele bloky bytove vo vasom meste, su to slusne peniaze..budete mat trebars 90 vchodov...naklady nie su vysoke...len treba kvalitne upratovat, aby ludia nefrlali...

hanka9

Manzelsky zvazok by mal silny a stat na pevnych zakladoch ! Nemali by nim vyrazne zatriast ani take veci, ako je byt niekolko mesiacov nedobrovolne nezamestnany naviac, ked sa jedna o zenu, matku. Vzdy existuju riesenia.

Rozumny chlap by urcite nemal davat svojej zene prikazy v smere, ze do troch mesiacov si musi najst zamestnanie - lebo, vyvolavat nepokoje, hadky, ublizovat psychicky na zdravi ( to je dokonca trestne ) ale mal by jej osobne pomoct najst zamestnanie. Lebo vycitat je lahko, ale tazko je pomoct, vsak. Je len polutovania hodne, ze takto sa deje u manzelov, ktori by si mali byt pevnou oporou aj v dobrom, aj v zlom a zivot bohuzial tieto veci prinasa.

Iveta Michael

ja súhlasím s hankou!

dnešná doba je krutá pre mnohých aj mladších nezamestnaných a všade je potrebná tlačenka,veur tak - aspoň u nás v BA to tak fičí :)

poznám mnoho ľudí ktorí sú vzdelaní,šikovní a vôbec nie hlúpi a predsa majú problém nájsť prácu a hlavne ohodnotenú! poznám jendu p.upratovačku v Auparku sa drie chuderka za 2,10 eur v hrubom! môžete si vyrátať koľko dostane:( otrokárstvo jak za feudualizmu,korupcia,klientelizmus..

a čo sa týka autorky témy ja by som už asi toho muža nechcela a vôbec to je chlap ktorý nedokáže v pokročilom veku odstrihnúť pupočnú šnúru..? mám jednu známu ktorá kvôli tomu odišla od rodiny,lebo to už psychicky nevedela uniesť,našťastie decká už boli plnoleté.. takže by som ju hneď neodsudzovala,no snažila by som sa všemožne získať niečo aby nemusela byť závislá iba od neho,inak celé zle toto manželstvo asi hm..

Euva

Pozerám, čo nové a vidím, že som trocha preháňala. Ovievala by som iba manžela. Svokru asi nieeee :-). Nemalo by to význam.

Zlatokopa

bmw ... fuuu na takéto stretka teda moc nie som :o)

euva -dobrý názor podla mňa sa ona už ani neozve , lebo vasina nás dala za pravdu ze sama si to robí .. dokonca sa možno začne k nám priadavať aj bmv :D chichi ale nie....

Euva

Zlatokopa, ja s tebou súhlasim. Aj v tom, že je škoda, že sa Elidea nezapája ..:-)
Ona nerieši niekoľko mesiacov ani zrušenie miesta z organizačných dôvodov. Ten muž ju aj cudzie dieťa živí niekoľko rokov ( možno až 9..?).
Mne sa zdá choré, že píše, že švagriná bola doma s deckom 12 rokov - akoby teraz mala aj ona nárok nerobiť ešte aspoň 3 roky. Pritom jej dcéra nie je jeho dieťa.
Aj tie dôvody, že prečo nerobí ... sú od veci. Nepotrebuje si nič dokazovať, ... bla,bla. Kým sa nájde práca, ktorú bude ona považovať za "vhodnú", môže ubehnúť ďalších X rokov...a ženu v domácnosti rýchla závratná manažérska kariéra so služobným autom asi sotva čaká. Škoda, že nepíše, ako dlho bola 2x zamestnaná.
Ja keby som muža presviedčala, že mu vyhovuje to, proti čomu on už vyše roka bojuje, asi by ma vykopal z bytu. Keby som nechcela robiť a mala by som muža, ktorý mňa aj moje (pre neho cudzie) dieťa živí, ovievala by som jeho aj svokru.

bmw

Zlatokopa , hm pomerne dosť km, ale občas do BA chodím:), niekedy v marci , ked bude pekne, jarné počasie, ťa pozývam na caffé .), ak budeš chcieť...

bmw

Prsnik ty sa čo staráš? Obaja sme sa počastovali invektívami....vysvetlili....dobrú chuť ti prajem prso k obedu :)))