Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti

Príspevok v téme: Svokra a švagrina štvú mojho muža proti mne kvôli nezamestnanosti
Elidea

Mám 36 rokov, mam dcérku z prvého manželstva, má 9 rokov. Muž má syna, ten študuje VŠ a žije so svojou mamou, riadne na neho platil výživné, ale so synom vychádzajú zle. Nerozviedli sa kvoli mne, ale už pred naším zoznámením. Spoločné dieťa nemáme. Moju dcéru má muž veľmi rád, aj ona jeho. Ale ako ona rastie, už si tak nerozumejú ako predtým. Mám ekonomickú SŠ, robila som účtovníctvo, môj muž VŚ, obaja máme druhé manželstvo. Bývame v malom meste, v prenajatom byte. Muž pracuje, slušne zarába, ale mne sa prácu podľa mojich predstáv nedarí nájsť a hocičo robiť nechcem. Splácame hypotéku, snažím sa viesť domácnosť bez rozhadzovania. Ale aj tak švagriná a svokra do môjho muža zapárajú, že mám ísť robiť. Už sa takto naťahujeme už vyše roka, som z toho vážne zúfalá. Teraz mi môj manžel dáva ultimátum. Mám 3 mesiace, aby som sa zamestnala. Odsťahoval sa k príbuzným a povedal, že zaplatí už len 3 mesiace za nájomné a dá mi trocha peňazí na domácnosť a na krúžky pre dcérku. Vyhráža sa rozvodom.
Ale ja vlastne ani neviem, či si chcem udržať toto manželstvo. Ke´d má môj muž zlú náladu, zapáral do mňa aj do dcéry. Vedel byť vyslovene otravný. V poslednom roku sme sa veľa hádali. Veľmi ma hnevá, že môj muž sa stále radí so svojou mamou. Ona je trocha hysterická, je vdova a môj muž jej musí každý deň telefonovať. Nemá ma rada, muž sa bál povedať jej, že sa berieme, preto sme sa zobrali bez jej vedomia a dlho sme jej náš sobáš tajili. Najprv som si so sestrou svojho muža rozumela, ale teraz ma neznáša. Pritom ona bola doma s dieťaťom až 12 rokov! Skúsila som dve zamestnania, ale môj muž mi prácu znechutil, stále ma kontroloval, alebo prišiel pre mňa, alebo aby sme šli na obed.
Ja nepotrebujem zamestnanie na to, aby som si dačo dokazovala. Ani jemu nepotrebujem nič dokazovať, sme predsa dospelí ľudia. Myslím si, že v skutočnosti môj muž nechce, aby som pracovala. Je rád, že ma môže ovládať cez peniaze. Iba ma nevládze chrániť pred svojou mamou a sestrou.

V poradni sme boli,už viackrát. Môj muž hovorí, že nás nechce stratiť ale trvá na niektorých zmenách a hlavne, že mám ísť robiť. Ja som povedala, že neviem, či chcem udržať manželstvo.
Myslím si, že keby môj muž tak slepo neposlúchal svoju mamu, že by sme mali pokoj. Ako mu to mám vysvetliť ? Alebo svokre, nech nám dá pokoj ?

Euva

Elidea, ešte to nie je úplne stratené.

Zober hocijakú robotu a nepovedz ani slovko o svokre.
Nejaký čas to vydržíš, časom si nájdeš lepšiu prácu (pre teba, podľa vzdelania a tvojho želania).
Na rozhovory o svokre nepoužívaj manžela ale kamarátku(y).
Svokre - preboha! - už nepíš. Možno máš pravdu, že je problematická. Ale ak si myslíš, že ona sa dokáže zmeniť, tak si hlúpa a svoj osud si zaslúžiš. Nebojuj s ňou! Dívaj sa na ňu ako na tú slabšiu medzi vami dvomi.

Elidea

Ahojte, som zúfalá. Zbalil si veci na pár dní a povedal, že sa odsťahuje definitívne a že podá žiadosť o rozvod.
Teraz si uvedomujem, že ho stále milujem, že hlavný problém nie je medzi mnou a mojím mužom ale medzi ním a jeho mamou a medzi mnou a svokrou!
Svokre som napísala, email, nech sa do nás nemieša a nech ho nechá dospieť ... ale obrátili to proti mne ?

Je šanca je môj muž dospeje a prestrihne svoju pupočnú šnúru?

Elidea

Veď práve. Ja naozaj neviem, či je pre moju dcéru pokračovanie života s otčimom to najlepšie. Kým bola maličká, zbožňovala ho. Ako rastie, začína sa od manžela odťahovať. Teraz je veľmi zmätená, je nešťastná, keď sa hádame.

Euva

Yuki, máš pravdu. Nemá to význam. Rada, že ako má Elidea presvedčiť manžela, že je správne, aby nepracovala, taká rada tu nepadla. Tipujem že ani nepadne.
Ako vysvetliť svokre, nech sa do nich nemieša, ked bývajú stovky km od seba, je ťažká. Ťažko zakazovať,m aby si matka so synom telefonovali. Možno ale je ten muž naozaj mameneodolný a mamička mu riadi život .. neviem.
Buďme ale úprimní, väčšine svokier by nepracujúca nevesta s cudzím dosť veľkým dieťaťom vadila. Hlavne, ak by si vydupávala viac peňazí.
Diskutuje sa, či Elidea koná správne, či je alebo nie je lenivá, či je dobre bývať blízko svokry (básnická otázka), ... Ona sama sa takmer nezapája, viac informácií nedodáva ... ťažko radiť. Možno viac húta o tom, či sa rozvodu vôbec chce brániť .. neviem, nepíše.
Rozmýšľam o tom jej dieťati a myslím, že rozpadom manželsta bude škodovať .. ale zasa: ktovie, nepíše.
Máš pravdu, sú ženy, ktoré si vysnívajú život v materiálnom dostatku (to asi väčšina ľudí, aj muži, nik nechce trieť biedu), ale samé sa nepričinia. Ak niekto robiť nechce, nájde sedem dobrých dôvodov, že prečo.
Treba mať šťastie na správneho chlapa a potom ho nenasierať.

Elidea

Ahojte, aj vy, čo zo mňa robíte lenivú fľandru, aj vy, ktorí máte trocha pochopenia.
Teraz žijeme v meste, kde má manžel prácu. Svoj byt v Bratislave prenajímame, ten vlastne spláca hypotéku. A aj my žijeme (teraz ja sama)v prenájme. Vďaka tomu je aj moja svokra stovky km ďaleko. S mojím mužom si ale takmer denne telefonujú. Ona je hlavným zlom medzi nami. Som nešťastná z toho, že ona má na môjho muža taký vplyv. On sa s ňou nechce hádať, radšej jej vyhovie. Celá rodina jej ustupovala a ustupuje. Boli sme šťastní, kým som ja a dcéra tvorili mužovi domov a chcela by som ten stav vrátiť. Ale bez zásahov svokry, muž je z nej nervozny, občas sa po telefonáte s ňou opil. Ale on nie je zlý, keď ho nič neznérvozňuje. Som unavená.

Euva

Hanka, ale pozri si jej text. Končí takto:
"Myslím si, že keby môj muž tak slepo neposlúchal svoju mamu, že by sme mali pokoj. Ako mu to mám vysvetliť ? Alebo svokre, nech nám dá pokoj ?"

Mimochodom, ona popisuje inú situáciu, než si popísala ty ako svoju. Ona by sa nemala označovať "nezamestnaná" ale "v domácnosti".

dino 000

Zlatokopa chvilu robí aj tak len možno niekde v kancelarii a hovno robí len za pc sedi a robí sa zaujimava a dôležita ako keby požrala všetku mudrosť sveta

euva

hanka9, ahoj.
Jasné, najlepšie by autorka vedela, ako čo myslí. Škoda, že nepíše viac.
Možno čaká rady a argumenty, ako presviedčať manžela a tých sa tu mihlo len zopár. Snažila som sa vysvetliť jej, že ťažko tu hľadať pomoc, keď mnohí (ako ja) nerozumejú viac jej než jej manželovi.
Nechcem na ňu útočiť. Iba napísať, že by bolo lepšie zmeniť situáciu, ak nechce prísť o manžela. Ak jej to nevadí ... je to zvláštne. Medzi tými dvoma to bude zložitejšie. Veď ona sama váha, či bojovať za manželstvo. Možno ona vie, z čoho bude žiť po rozvode, možno pracovať nemusí. Ona vie, ja nie.