Živocisne bielkoviny = rakovina?

RNG

Gofruit, vyborny clanok. len si treba nieco uvedomit, napr priemerny zivot indiana v udoli Mississippi pred pestovasnim kukurice, tj lovecko zberastelskym sposobom bol 60 rokov. Neskor, ked zacali polnohospodarstvo a vacsie zdruzovanie sa poklesol, na 50 rokov.
My ale chceme zit vyse 80 rokov v priemere, takze ich modely su sice poucne, ale nie smerodajne.
Cesta k tomu ale nie je pouzivasnie zamorujucich [patentovanych chemikalii, ale skor prirodne doplnovanie potrebnych zivin a vitaminov, pripadne aj enzymov, kyselin probiotik a mikrovlaknin,, ktore nam najma v starsom veku znacne chybaju. Co sa tyka mikrovlaknin, tie dnes chybaju skoro kazdemu a to iste plati na zdroje probiotik.

Ivka 1

Presne tak , všetko s mierou. Nejde tu len o dĺžku života ale hlavne o jeho kvalitu. Nezdravým životným štýlom si ju zhoršujeme - daň,ktorú za to platíme je príliš vysoká.

RNG

Oprava ...traviny=cukrova trstina
Pridam este zdrave cervene vino a jeho obsah polyfenolov/resverastrol zo supiek a proantokyanidov zo semienok.
Dokonca aj alkohol cisti cievy. Samozrejme vsetko s mierou.

RNG

Ono ked sa to tak zoberie, aj hovadzie maso je vlastne vytvorene z travy a roznych inych zelin co krava je, tj je to len spracovana zelenina, hahaha
Vlastne aj cokolada je len spracovane ovocie(kakaove boby) a vytazok z trasviny=cukrovas trstina, vsakze. A dokonca na menej sladku cokoladu je hromada studii, ze je vlastne zdrava pre nas, samozrejme ako obvykle, s mierou.

hanka9

Akurat som muzovi kazala kupit

pravu svieckovu

uz sa mi totiz zbiehaju slinky na

tatarsky biftek

no a ktomu samozrejme

hrianky

no a zapijat kvalitnym cervenym vinkom, resp. pivkom

P.s- nebicko v pusinke milujem, vsak som tu len raz na tomto svete

Ivka 1

Nuž ja osobne som tiež za vyváženú stravu. Aj keď dávam prednosť zelenine či už tepelne spracovanej alebo vo forme zeleninových šalátov, nepohrdnem ani dobrým dietne pripraveným mäskom. Sem-tam zhreším aj tak ako píše Hanka9:). Všetko však s mierou a hlavne dávať si pozor na to,čo jeme. Ako sa vraví:"Keď to nezdravé je také chutné".

hanka9

Najradsej zo zeleniny mam

teply vyprazany rezen

ale moze byt aj studeny

no a taky dobry odlezany zemiakovy salat s majonezou k nemu

m n a m nebicko v pusinke ...

0vecka

v podstate vsetko co zjes ti moze sposobit rakovinu. NApr rybacie meso udajne znizuje seancu narakovinu zaludka prostaty a este niecoho. Co sa mesa tyka tak sa zda ze iba cervene meso moze vo vysokych davkach trosku prispiet. ale mierna konzumacia teda 3x tyzdenne 50-100g je zevraj ok.

Ale inaq neexistuje ziadna relevantna studia ktora by nieco potvrdila..