Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Živocisne bielkoviny = rakovina?

RNG

Ivka.ov co odporuczali rozne dierty bolo hromada a samozrejme aj sami tomu verili. Napr Kellogs, proponent diety zlozenej prakticky len zo zrnin na zaciatku minuleho storocia toto praktizpval nielen na sebe ale tisicoch svojich pacientov a dokonca velmi ovplyvnil celu americku stravu na skoro storocie roznymi obilnymi vyrobkami, dnes znamimy pod menom cerealy(cerez, bohyna plodnosti)
Az dnes sa z tej diety konecne ustupuje este donedavna bola tzv pyramida potravin, kde odporucali ako zaklad zrniny/sacharidy, az vyse 65% kalorickeho prijmu.
Naproti t0omu su ine diety, ktore tiez pomohli roznym ludom,.hlavne tym, co boli na takychto dietach, zober si napr fruktariansku, alebo bielkovinnu ketonovu.
Preto ja sa drzim "zlateho stredu", tj nic neprehanat a podla moznosti jest vsetko, co nie je zamorene a priemyselne znicene.A doplnit si to, co sa nam, systematickym "slachtenim" podarilo z plodin odslachtit, alebo sa v intenzivne pouzivanej pode vycerpalo casom, tj coho mame nedostatok podla najnovsich poznatkov(selen, draslik, jod, zinok) spravnym vyberom potravin alebo aspon doplnanim potravinovymi doplnkami.

Ivka 1

Podstatné na tom je,že on o tom nielen rozpráva (píše) ale aj tak naozaj žije-stravuje sa. Viac ako tridsať rokov sa zaoberá epiterapiou a fytoterapiou. Poriada kurzy zdravej výživy, kde učí ľudí zmeniť svoje stravovacie návyky a životný štýl.

RNG

Zialbohu si pan doktor miesa dokazane vedomosti a vlastnu vieru, ako to robi hromada inych ludi.Totiz statistika nedokazuje nijak, ze by vegetariani boli ovela zdravsi alebo ze by dlhsie zili ako ludia, co jedia s mierou aj maso a ryby.
A dnesna alternativna medicina dospela ovela dalej, ako len bylinkarstvo a pouziva miesto neistych obsahov byliniek velmi silne a presne urcene obsahom vytazky z nich. Tj nielen bylinky ale klinicky ucinne silne vytazky z nich.
Inac celkove s panom doktorom suhlasim, clovek sa ma zdravo stravovat a pouzivat co najviac neznicenych prirodzenych potravin.

Ivka 1

Pozrite si tento článok čo o zdravej výžive - konzumovaní mäsa ...hovorí MUDr.Košlík.
www.fnlp.sk
Je to odborník s dlhoročnými skúsenosťami. Takže určite nehovorí žiadne bludy pozbierané z internetu.

RNG

Nuz moje zdroje informacii nie su internet, ale rozne publikacie alternativnych lekarov a ich kolektivov, zialbohu tie tu nemozem kopirovat pre autorske prava. Tak sa snazim sem dat aspon nieco z internetu, zadarmo.
Kto by sa o to zaujimal hlbsie, moze si tak isto objednat clenske roznych lekarov a kolektivov, alebo napr knizku alternativnych metod na liecenie rakovin , kde je ich uvedene az 350 roznych, a mnohe sa daju kombinovat pre zvysenie ucinnosti
pozri na
www.alternativecancerresearchinstitute.com

odpovedam

necitala. ale pre mna je relevantnym zdrojom nieco, co je dokazane, overene a znovu overitelne. po internete a v tzv. motivacnych knihach (na styl toho, ako sa myslienky daju zhmotnit, o pozitivnom mysleni, alternativnej medicine a pod.)sa siri vela hluposti. treba vediet selektovat zdroje. a ja sa necudujem, ze vela ludi je z toho zmatenych a nevie, comu verit.

RNG

Rakoviny su z chybneho delenia buniek a na to ma vplyv zamorenie tela.
Maso je tazsie stravitelne a aj obsahuje viac zamorenia aj pri traveni sposobuje viac zamorenia, Preto ho netreba jest privela.
Ale nas organizmus je za statisice rokov nan privyknuty v primeranych davkach , takze nemyslim, ze je rozumne telo pripravit o pestrost potravy vynechavanim potravinovych clankov kompletne. Obmedzenie je samozrejme na mieste, to je sucast tej pestrosti co tu zdoraznujem.
Jedine, co zdoraznujem je potrebne vynechat su priemyselne znicene potraviny(rafinovane oleje a cukry vo velkych mnozstvach) a samozrejme vsetky umeliny a rozne chemikalie v nasej potrave, hoci mnohe su schvalene ako "bezpecne" v potravinarskom priemysle.

odpovedam

Ivka1, nie. Geneticku informaciu v DNA neprepises. Samozrejme, ze zdravy zivotny styl ma vplyv na zdravie, ale su choroby, ktore dostanes bez ohladu na vonkajsie okolnosti. Bohuzial. u rakoviny to tak vzdy vsak byt nemusi.