Prosim vas o pomoc.Moj manzel ma rad zvierata a hlavne macky. V detstve mal doma zakazane chovat akekolvek zviera ,okrem rybiciek, tak teraz mu preskakuje. Kupil kocura, nie je kastrovany zatial a znackuje nam kade tade po byte, strasne to smrdi. Nechcem to zviera doma, ale on ma macicky rad...Mam chut vyhodit z domu aj jeho. Pripada mi to neciste, po byte mam same vonavky rozvesane, lebo aj zo zachodika to citit ten jeho moc, hoci zachodik casto cistime, su to feromony. Mam toho dost uz som kvoli kocurovi vyhodila taburetku, aj koberec a nemienim povyhadzovat vsetok nabytok. Dala som ultimatum, bud kocur, alebo ja, resp. on pojde aj s kocurom.
Muz je posadnuty mackami
Sejla, ja nemam ine problemy s muzom, ale mam problem s tym, ze mi ten smrad vadi.aj ked mu zachodik cistime denne, stale tie feromony citit a necitim ich len ja, ale aj kazda navsteva.On obcikuje caluneny nabytok a koberce.Pracujem v zahranici a ked som minule prisla domovm po mesiaci, nasa postel, vankuse bolo citit za tym jeho feromonom, on si kocura berie aj do postele, co som zakazala.Ja nebudem spat v tom svinstve. ako ktosi vyssie napisal, mat zviera v byte je celkovo nehygienicke.Moze mat macka aj neviem ake granule, ako podstielku, chodi tam na wecko, zahrabuje labkami fekalie a potom skace po pohovkach a po posteli. Co je to za hygiena.Proste mi to vadi a on je naozaj kocurom posadnuty, dobre, ze spolu nezeru z misky.Mali sme aj psika, civavu, ale bolo to podla mna hygienickejsie.bohuzial zomrel. Takehoto kocura som este nezazila.Nevedela som, ze kocur tak smrdi.
Ja mám 2 mačky a do zachodika im kupujem silikonovu podstielku.....tá nesmrdi vôbec..
Ako nic proti zvieratam sama mam psa aj ked macky neznasam ale von!!!moj osobny nazor je ze v dome,v byte zviera nema co hladat.asi mi ma po prvom dni trafilo z tych chlpov,mocu...atd.to by som neprezila.hygiena musi byt
inac chcem este doplnit, lebo som si precitala prispevok od Emily.Ja som svojho kocurika dala kastrovat po 7 rokoch a ocikavania sa zbavil uplne bez problemov :)drzim prsty
manzela pozdravujem :)
aj ja mam kocurika-ten uz je kastrovany a vobec dalej neocikava v byte, druheho kocurika mi zial zabilo auto, ten este kastrovany nebol, lebo bol mlady a ja hlupa som ho pustila von :(
takze neviem co riesite, kocurika dajte vykastrovat...pozdravujem :)
Mam 2 kocurov, kastrovanych a smrad ziadny! Byt cisty a vonavy. S nekastrovanym kocurom co znackuje sa NEDA zit!! Radim OKAMZITU kastraciu, aj v pripade, ze kocur este nedovrsil rok. Cim skor ho date kastrovat, tym vacsia sanca, ze sa znackovania zbavi uplne.
Odporucam tieto dve fora s mnozstvom vybornych informacii:
kocky-online.cz
modrykocour.cz
A kde uviazla komunikácia medzi tebou a mužom, keď si tú mačku zaobstarával? Predsa je to aj tvoj byt, museli ste zo pred tým prebrať... Toto je dosť povrchný a sebecký problém z oboch strán nato, že ste manželia. Jedna mačka nie je posadnutosť, problémy so značkovaním sa dajú odstrániť kastráciou, alebo si mal zaobstarať mačku, nie kocúra. Mačací záchod s granulami pohlcujúcimi pach a na vhodnom miestev byte nesmrdí, ak sa pravidelne čistí - toto je len tvoja paranoja a hystéria, taktiež nábytok nezničí, pazúre sa dajú ostrihať atd., chcem povedať, že väčšina tých problémov, ktoré opisuješ sú riešitelné aj bez toho, aby musel kocúr von z bytu, to ty si skor neznášanlivá voči mačkám, nie tvoj manžel posadnutý nimi. Ten je zas možno trochu nezodpovedný, keď sa o to zviera poriadne nestará a spravil chybu, že sa o tom s tebou vopred neporozprával. Ty zhadzuješ vaše nezhody na mačku, ale tá celkom určite nie je problémom vo vašom nefunkčnom vzťahu, ale len taká zásterka.
Az na to, ze som citala, ze ani kastrovanie niekedy nepomoze.
preco by mal byt hned posadnuty, jednoducho ma rad zvierata , konkretne macky..Ja to beriem tak, ze kto nema rad zvierata ,nema rad ani ludi a niekedy lepsi spolocnik zviera, ako clovek..Macky napr. velmi ukludnuju aj psychiku aj na problemy so srdcom maju pozitivne ucinky, stari egyptania vedeli, preco ich uctievali. Najlepsie je dat kocurika vykastrovat , pokial zije v byte a nie volne a bude klud a zbavi to aj zapachu v byte a vsetko sa urovna. Aj ked ja zrovna moc macku do bytu neuznavam, macka miluje slobodu a mne to pride ako vaznenie, zviera si zvykne, ale.. Dufam, ze neskonci na ulici macicka.