Prosim vas o pomoc.Moj manzel ma rad zvierata a hlavne macky. V detstve mal doma zakazane chovat akekolvek zviera ,okrem rybiciek, tak teraz mu preskakuje. Kupil kocura, nie je kastrovany zatial a znackuje nam kade tade po byte, strasne to smrdi. Nechcem to zviera doma, ale on ma macicky rad...Mam chut vyhodit z domu aj jeho. Pripada mi to neciste, po byte mam same vonavky rozvesane, lebo aj zo zachodika to citit ten jeho moc, hoci zachodik casto cistime, su to feromony. Mam toho dost uz som kvoli kocurovi vyhodila taburetku, aj koberec a nemienim povyhadzovat vsetok nabytok. Dala som ultimatum, bud kocur, alebo ja, resp. on pojde aj s kocurom.
Muz je posadnuty mackami
No kurnik, a mne ten kocur esdte nic (okrem ruk a noh)nerozskriabal. Ze by to bolo tym, ze to beriem vazne a ucim ho skriabat na skrabadle? Ani stanky tu nikde nemam a ani ten zapach, hm, ktovie preco.
Naja85 na osobne nie, nikdy by som netyral zviera v byte kde je zavrete na 50-70m2 s dalsimi 3-4 ludmi.
Ale nos mi este sluzi a poznam plno ludi co maju volajake zviera lebo to je teraz mania. Pocnuc od papagaja cez morca skrecka psa macku kocura alebo kombinaciu tychto tvorov. A kazde zviera aj jeho granulovana potrava ci uz su to psie macacie hocake granule alebo je citit, nehovoriac od ostanich pilin od morcate alebo stanky od macky po byte.
Macky su dokonaly destruktor majetku, pes je v tomto este v pohode macka ti poskrabe dvere aj vo vyske 2 metrov :D asi tu vazne drbnem tie fotky aby si ludia este rozmysleli pred tym ako si daju nejaku macku do bytu.
Aky problem vykastrovat kocyura?! je ten kocur s PP(papiere o povode) a je uz uchovneny? Ak nie, tak ziadna chovna stanica sa konat nemooze, jedine ak mnozenie bezpapierovych maciek, obycajnych krizencov, ktorych su plne ulice, a tie umyselne mnozit naozaj netreba.
Prezyvka, choval si niekeedy zviera v byte? myslim, ze nie alebo si mozno poznla ludi, ktori sa o svoje bytove zvery nestarali, a preto mali zapach. Kazdy chovatel, ktory sa o svojho bytoveho psa alebo macku zodpovedne stara, nema v byte ziadny smrad! Nie je to vymysel, nie je ziadny zvyk. Ked ides vonku, ucitis psa na 100 metrov? ja svojho psa citim az vtedy, ked ju mam pri tvari a doslova hlavu zaborenu v jej srsti, az vtedy citim psiu vonu. Kocur detto. Ale mozno maju niektroi ludia specialne vyvinute zmysly, ze dokazu takto zanuchat psa, no neviem. To ako keby som povedala, ze soferovanie auta je nemozne-nemam vodicak , v autach sa absolutne nevyznam-ale budem aj napriek tomu trvat na tom, ze soferovat sa neda(lebo som zazila nejakeho totalne nesikovneho sofera).
K znicenemu nabytku-ak by vacsina ludi takto pristupovala k veciam, nemozu mat ani deti-vies coho vsetkeho su male deti schopne, co vsetko mozu znicit?(pomalovat steny ceruzkami, tak isto nabytok atd.) Ak niekto takto rozmysla, nech si nikdy nezaobstara ziadne zviera ani dieta.
Aj ja mam taky nazor, akoze je krasne pritulit sa a pohrat sa so psikom, alebo macickou, ale mne to pride take divne, ze dva zivocisne druhy ziju spolu v priestore par m stvorcovych.V prirode sa bezne nestava, aby spolu zili rozne zivocisne druhy, jedine, ze v zajati, ale takto slobodne si kazdy zvieraci druh vytvara vlastnu komunitu, kde zije. Uz len mikrobioticky svet roznych zivocisnych druhov sa lisi a potom sa divime, ze trpime na alergie zo zvierat a napadaju nas rozne infekcne ochorenia.Aj ked clovek si tie zvierata zuslachtil a prisposobil na spolocny zivot, predsa len je to naprijemne mat v byte macaci zachod volne polozeny a znasat vsade zvieracie chlpy a sliny...nie je to hygienicke, ani zdrave.Ja mam stale pocit nedokonalej hygieny v byte, ked tam mame nejake zviera.
Vseobecne zvierata v byte urobia riadny smrad, to len ti co ich chovaju sa vyhovaraju ze nic necitia. Bud si na to uz na tolko zvykli alebo zahmlievaju pravdu. Kazdy clovek co nema v byte zviera ked ide na navstevu k tomu co ma doma zviera to citi.
Inak kamos si kupoval byt po majitelovi co mal doma 2 macky. Mam vam tu dat fotky doskrabaneho nabytku dveri a podobne co tie macky za par rokov spravili? :D
inaq kamarat mal kocura doma a fakt to bol riadny smrad... akoze nie na nevydrzanie kym som bol u neho na navsteve tak ok ale zit v tom by som teda rozhodne nechcel...
biela macka:ty mas mozno specialneho kocura, ktory sti vonu znacky Chanel 5, nas, bohuzial nie.Alebo nemas paru o tom, ako to s kocurom je, lebo mas doma macku-samicu, potom je zbytocne ti tu nieco vysvetlovat a preco mam problem kastrovat kocura som uz pisala, len treba citat celu diskusiu.Ako povedala Ovecka...
tak daj kocúrika vykastrovať - ja som podľa nadpisu čakala, že ich tých mačiek má najmenej desať!!!!! a čo tu trepeš, že to je nečisté? Treba záchodík hneď upratať a žiadny smrad neostane...moja potvorka si to dokonca vyžaduje!!! Ak hoci aj po cikaní jej do minúty neupracem, tak nahlas začne škriabať po okraji záchodíka, že ten zvuk by zobudil aj mŕtveho - takisto nemám problém s mačacími chlpmi a to napriek tomu, že som podľa alergologičky na ne alergická...
2 SEjla teba zrejme uslo ze kastrovany kocur a mozno ta to bude sokovat ale ten uz nemoze mat deti... a to je v rozpore s napadom s chovnou stanicou...
Myslim ze tu nikto nechape situaciu. Tak o rok a pol tam bude mat tak 5 maciatok ktore budu stat a srat kade budu chodit....
Sejla, ja zacinam mat pocit, ze retardovana si ty, ja som vsetko normalne opisala, len ty nejak pomalsie chapes...ja VIEM, ZE KOCURA TREBA DAT KASTROVAT..a nechce sa mi zas pisat to, co som uz pisala.