Neviem sa dostať zo stagnácie vlastného života

Príspevok v téme: Neviem sa dostať zo stagnácie vlastného života
Real_ita

Ahojte.

Chcela by som Vás poprosíť o cenné rady do života, ako vôbec začať ,,fungovať" ako komplexná osobnosť so všetkým, čo k tomu patrí, ale vynimajúc partnerský vzťah . .o ten mi teraz až tak nejde. . .

Takže: mám 24 rokov. . tie 4 roky po maturite mám neuveriteľne enormný problém nájsť si prácu . .. vždy je to len niečo ,,dočasné"...Multi Level Marketing,operátorky call centra, obchodný zástupcovia . .. prípadne do obchodu na 3 mesiacie za pokladňu, a ptm dovi dopo . ..

A teda, moje oblasti, v ktorých potrebujem poradiť, že čo by ste robili Vy na mojom mieste! :

Problém 1.strašne neskutočne chcem ísť študovať na VŠ, ale nemožem, pretože mi to mama zakázala, pretože máme dosť veľké finančné problémy. . .otec nás opustil, neplatí ani výživne, nič... matka ho ale nechce dať na súd.. a aj jeho mama sa nám vyhražala .. ak by šiel do basy ..a mám ešte 2 mladších súrodencov . .

problém 2. je teda ten, že: musím si nájsť niečo normálne, stabilné (a žiadna výška), mame je to úplne jedno že čo: pre ňu stačí, ked budem umývať riady, alebo predávať u čínanov(samozrejme, žiadnou prácou neopovrhujem! len sa Vám snažím vysvetliť moje problemy. . . pretože ja chcem od života viac . ..) . . len aby som doniesla domov cca 300 eur, z ktorých cca 150 - 200 budem musieť prispievať na domácnosť.

Problém 3. strašne ma baví umenie, hudba, hra na hudobný nástroj, spev . . .bohužial, neverí mi v tom, zakázala mi hrať/cvičiť na gitare .. čo sa spevu týka : bývam v paneláku a tam sa velmi spievať nedá, a kapelu nemám . . .PS:nie som namyslená, alebo podobne, všade, ked som sa dala otestovať, tak mi potvrdily, že mám vlohy - hudobný sluch, rytmus, a viem intonovať . . .len to teda nerozvíjam, takže su to stále len vlohy - nerozvinuté :( . . ach . .a ja nechcem takto umrieť .. s nevyužitým potenciálom :( . .ak mi rozumiete :( . . ..

Problém 4. nemám kvoli nej - mame, žiadne sebavedomie, som strašne submisívna, hanblivá, nepoznám ani vlastnú hodnotu mám niekedy pocit. . .. neznášam matku občas, pretože všetkých naokolo vychvaluje, len ja a moji súrodenci (ale prevažne vačšinou JA) doma sme najvačší idioti . .. ked vidí niekoho ,,mudreho s VS", tak hned to náležite okomentuje, že aký je šikovný, kolko vie jazykov, že ako sa to mohol tak naučiť ,,mlieť" - ked sa trebárs vyjadruju dáky pravnici v relácií k nejakému problému . .. (a mi, že akí sme hlúpi a nevychovaní a blá blá . . )
Proste, ona je tomto strašne stará škola, že načo výška, načo hento, načo gitara, načo angličtina, a načo si pozeráš cudzie slovíčka . ..

Problém 5. a teda, ja som strašne hĺbavý človek, a hladný, neuveritelne hladný po informáciách, ktoré by som chcela nasávať, a mama je opak.. nechápe ma a som jej ,,divná" . .. a neskutočne túžim po VŠ

Problém 6. je vlastne ten, že ja akosi ani nemám kamaratov .. . mám možno pár známych, a z toho 3 dobrých kamaratov .. .z ktorých ale nikto nejako nemá čas, pretože všetci traja sú na výške . .a strašne by som chcela viesť taký ten študentský život .. . dobrodružstvo, ale aj zbavu, na škole získať kamaratstva, aj sa zabaviť - aj to patrí k tomu -ale pravdaže, v norme :) a to, že ideme všetci za tým istým cieľom - spoločne - titulu, v danom študijnom odbore.. mi príde strašne fascinujúce a úplne úžasné :) . .:( . . . nechcem povedať to slovo, ale tak závidím, ked vidim, kadejake statusy, že sa učia, alebo že už maju po skuške, a banda 15-tich ide osláviť . .. maju v živote ten progres, že robia skušky, maju priatelov, pijú, žiju :D metaforicky myslené pravdaže :) . . .a skrátka krôčik po krôčiku sa blížia k tomu svoju snu/cielu a ešte majú aj podporu doma . .. (jasné že to nie je dokonalé, ja si uvedomujem realitu, ale jednoducho, ked su na VŠ, tak sú tam z toho titulu, že MOŽU...)

A ja ???? Problém 7. = je práve tento moj život = je to neskutočná stagnácia, jediné, na čo vlastne mám podľa matky, a čo ma viac menej čaká, je práca niekde za kasou, u čínana, prípadne ako pomocná sila v kuchyni . . . .a pritom, ja mám tak neskutočnú chuť na rozvoj . . . nejaké medzinárodne vzťahy, alebo cestovný ruch . .. ja neviem, aj herectvo - kedže je to to umenie - ale to sa dá len denne, a to si ja absolutne nemožem dovoliť...takže jedine, ak VOBEC - tak niečo externe..

a posledný, teda problém 8: neviem ako, a z čoho si našetrit . .. . z 300 euro a formou : polka mame. . . nikdy...

SOM NA DNE, NEVIEM CO ROBIT.... ZIJEM PRE INYCH ALE ZA CENU VLASTNEHO STASTIA - PROSIM? PORADTE MI !! ! !! ! ! AKO SA Z TOHTO DOSTAŤ ?????

ĎAKUJEM

lilyiankaa

aj ja patrím k tým podľa teba "šťastným", ktorí študujú na VŠ, ale poviem ti budem rada, ak už bude PO...veľa mi neostáva, ale mám toho plné zuby, možno aj preto, že neštudujem denne a tam ten študentský život nie je taký ako pri interných študetoch...... ja popritom pracujem, starám sa o domácnosť a teda sa učím.... no ale k tebe, verím ti, že ti vadí, že na vysokú školu nemôžeš ísť, nebudem ti písať negatívne veci na ňu, u tebe je to zbytočné, ty to proste chceš, tak ver tomu, že tú výšku raz vyštuduješ ..čo ma najviac mrzí je to, že ťa tvoja mama nevie v ničom podporiť..si predsa jej dieťa a preto by ťa podporovať mala ..áno, chápem, že nemá peniaze a že ty by si mala byť tá, kt. ich zabezpečí, keďže si najstaršia zo súrodencov, avšak, ty nemôžeš za to, že ona si našla nesprávneho muža, kt. neprispieva na deti a má ešte mladšie deti ... viem, že mame na druhej strane rada pomôžeš, ak budeš môcť, pretože si človek dobrý, aj keď podľa mňa hrozne smutný ..aspoň tak na mňa pôsobíš z tvojho príspevku ..... viem, že sa v živote nechceš zahrabať pri nejakej práci za pokladňou alebo pásom, lenže takú dnes robia aj absolventi VŠ... krutá realita! skús sa doma viacej zdokonalovať v jazyku, na gitaru hraj, veď to cez deň prekážať nemôže nikomu, rob, čo ťa robí... a uvidíš, že všetko bude fajn a raz , aj keď možno nie teraz bude z teba osoba, ktorá si svoje sny splnila...s vysokou školou, dobre platenou prácou, kt. ťa bude baviť ...

Real_ita

Prezyvka55 - ahoj, napísala som nižšie, že prečo sa nedá sociálne štipko, ani hmotná núdza, nič . .. mama je v tomto neschopná, musím to takto povedať .. . a trpíme za ňu všetci a najma JA . .. jednoducho ona to vybaviť nepojde. . .je dosratá s prepáčením . ..a už ho raz dala na súd kvoli tomu výživnému a to bol taký bordel ptm, že konečná . . .. takže ona to už druhý krát neurobí . . . .

Nie som nesvojprávna. . .ale strašne ma viaže tá zodpovednosť. .. lebo ak by som sla do tej školy, nemám jednoducho za čo . . doprava, skriptá, prefocovanie, internet... toto tiež nepíšem z domu . . je toho viac .. .čo sa nezdá . ..

6. - ten študentský život aj s tými, už ked sa otovrene bavíme - opíjačkami - je to fakt o ničom ??? nie je to naozaj také ,,spoločenské - sociálny kontakt, že všetci kopete z to jedno - titul ?, spolu ??
V mojom okolí sú také kamaratsky dobre vazby z tých výšok a akcie, ked mi rozprávajú kamarati, že nezachapávam . . . :( :/

Prezyvka55

1. Vyhrazat sa moze, ludia na slovensku toho nakecaju ale zvacsa su to take krcmove reci ako cely narod.
Na vysku chod, mozes poziadat o soc. stipko a skoly su zadarmo, ak sa chces ucit urcite chod, nie si nesvojpravna zeby ti mala matka ako 24 rocnej nieco zakazovat.

2. Ser na mamu v tomto, nech si mama riesi svoje problemy, toto nie je jej starost co budes robit kde budes robit, si dospela mozes robit co chces.

3. To iste co v bode 2.

4. Opat to iste co v bode 2.

5. Opat bod 2.

6. Studentsky zivot je viacmenej na prd a neprospesny ale tak urcite lepsie ako sediet pri mamicke ale viacmenej ti aj tak nic neda. Ten spolocny progress lebo kazdy kope za seba + oslavy chlastacky su na nic.

7. o externom studiu neuvazuj za kazde externe sa plati, denne je zadarmo.

8. chod na vysku a poziadaj si o socialne stipendium plus ked sa budes dobre ucit dostanes aj stipko za prospech

Real_ita

benittobonno - veľmi Ti ďakujem za tvoje slová. Len to je presne to, že ja bojujem, bojujem ale veľmi iba v mysli . . .lebo v realite s tým jednoducho akosi neviem pohnúť sama. . . bez podpory . .. nemožem mať štipko, lebo otec nie je evidovaný na úrade práce a tým pádom nemáme nárok na hmotnú núdzu . .. PS: a aj keby sme mali, tak opakujem, že by som ísť nemohla, pretože musím nájsť prácu, aby nás nevyhodili z bytu, nakolko máme tie finančné problémy velké a mama sama to nezvláda. . ..čiže mňa v podstate plánuje na toto ,,zneužiť", . .nahradiť otca . .. nahradiť príjem . .nahradiť jednoducho to, čo chýba . .. . ..ach a ja by som si ešte tak kúsok chcela užiť ,,bezstarostnosť" v podobe výšky . .. . d PS: držím Ti palce. . ale aj tak ma zaujíma, že prečo sa Ti nedá učiť :D tak ono to niekedy nejde fakt dostať do hlavy . .to je pravda .. .ved aj ja by som smoklila, keby som bola na nej :D keby som mala toho kvantum za krátky čas . .. ale bola by som určite markantne šťastnejšia, ako som teraz . . . .. :/ . :(

benittobonno

ahoj, ako som to cele precitala, vyzeras byt krasna dusa a aj dobra osoba, je mi nesmierne luto, ze clovek ako ty - co by si VS cennil - na nu nemoze ist. Kdezto napr ja tu smoklim, ze uz par dni sa mi neda ucit (je irelevantne preco), tak ty sa ucit nemozes :(

Nemam pre teba konkrtenu radu, ale len povzbudenie, ze je skvele, ze si uvedomujes teraz, kym si mlada, ze potrebujes rozvoj, chces zmenu, chces iny zivot, lebo kybyze to takto nechas roky a potom sa obzries a zistis, ze kvoli matke si zatratila svoj zivot, tak by uz mohlo byt neskoro... Preto ti len radim, ze neprestavaj bojovat a verit, ze to dokazes zmenit! skus ist studovat na VS s tym, ze si poziadas o socialne stipko, plus sa dostat aj prospechove,ak budes mat dobre vysledky, da sa to, neprestavaj bojovat!!

Ja som si vdaka tomuto uvedomila, ze ake mam podmienky na VS a nevyuzivam ich. Dopriala by som ti aspon cast z nich!