Ahojte, zdravím Vás, som späť :)
Konečne. . . . Vidím, že sa to tu dosť pohlo.... takže sa pokúsim reagovať na každý príspevok, alebo to prípadne nejako zosumarizovať celé . . . .
A áno, nemám internet. . . .
Dlhé je to, dlhánske zase :D :/ . ..... ale ak máte čas... tak si to prosím Vás omrknite celé.... lebo niektoré Vaše rady sa opakovali... ale predtým som už vysvetlila.. že niektoré veci nejdú(soc. štipko) + v tých odpovediach na jednotlivé príspevky je dosť ,,zo mňa/o mne“...
Takže:
Ninka03 - neviem, či si ho idealizujem. . .ťažko povedať. . .ja skôr iba hodnotím na základe rozprávania svojich kamarátov a známych . .. keďže na VŠ nie som, tak to nie je objektívne hodnotenie. . .iba subjektívne. . .možno máš pravdu, hádať sa nejdem, a ani netvrdím, že ja ju mám :)
Ale samozrejme, že v mojej situácii(že sa cítim veľmi osamelo, ba až nesociálne) sa na to možno príliš sústreďujem.... ale tak patrí to k VŠ - ľudia, spoločnosť.... a ja som tým len chcela podotknúť... že aj na tento aspekt by som sa veľmi tešila....
K herectvu a spevu - ja som nepovedala, že neviem, čo z toho chcem. . .možno som sa zle vyjadrila, tak to skúsim ozrejmiť/upresniť:
Spev je u mňa Number one!
To je to, čo by som chcela a chcem robiť, profesionálne. . . .teda v zmysle, živiť sa tým...
Herectvo je niečo sekundárne, v zmysle... že keď už si mám vybrať povolania, keďže s hudbou je to v SR ako to je...a presadiť sa chce každý .. .a vyjde to len pár ľudom. . jednoducho, keď rozmýšľam reálne.. .že to môže, ale aj nemusí vyjsť....
Tak herectvo je to to druhé... čo by som chcela robiť po speve...
Vravíš, že nemám dosť vytrvalosti???
Na základe čoho je postavené, toto tvoje tvrdenie??? Ako toto môžeš povedať??? Ja už len keď začnem niečo cvičiť na gitare, tak začne moja mama strašne na mňa ziapať a ziape a kričí a robí nátlak, až dokým ju nezavriem do púzdra!!! A odôvodňuje to tým, že cez víkend sa sestry učia, prípadne, jej starou známou vetou, že na čo mi to je, že nech to ráčim odložiť, že nie som žiadna Smatanová, že kam sa hrabem, že musím mať na to vrodený hudobný sluch - a že ten ja nemám po kom mať!!! Tak že nech sa nestrápňujem!! A takto ziape... dokým nástroj neodložím . .. . . . . .A teraz ja mám čo akože????.... Kde mám mať v sebe silu ukazovať jej vytrvalosť???? Nevieš si ani len predstaviť, koľko som sa naplakala. .. . ..a koľkokrát som už nevládala.... a ako sa u mňa striedajú tieto obdobia... že chcem, mam chuť...verím si... ale potom zrazu... po týchto negáciách.. jej verím... že na to naozaj nemám .. . . . ..
A spev??? Tak to už neexistuje... v jej prítomnosti sa nemôže spievať....
To čo tvrdíš... že ja sa opisujem ako talent a ten sa spozná už v detstve - pokiaľ si pamätám, tak už ked som bola maličká, tak ma hudba fascinovala... a spomínam si, ako som si všetko neustále spievala a chcela nôtiť.... avšak tým, že si to nikto nevšimol, nebola som zapísaná na žiadnu školu... jednoducho .. bolo to : ,,nechané tak". . . nemám túto danosť rozvinutú..... preto som to nazvala správne : ,,vlohy"...
Ja sa neoznačujem ako kongeniálna s Mozartom a Celine Dion, Christinou Aguilerou.... len som povedala, že viem, že mám hudobný sluch, rytmus, a viem intonovať..... čo sú základné atribúty, ktoré musí človek mať, na výuku spevu - čiže v podstate spievať vie, len musí vycibriť techniku a dýchanie a všetko okolo toho - a to je u mňa problém... pretože keď som s hlasom nepracovala... tak ho neovládam na 100% - čiže mám svoje muchy na tom..... A práve preto CHCEM na tom pracovať!!!
eddings - pomoc od otca ,,nehrozí"
- OPAKUJEM PRE VŠETKÝCH - nemám na rok na štipendium, pretože nemáme uznanú hmotnú núdzu - pretože otec nie je evidovaný na úrade práce!!!!! - a to je PODMIENKA!!!
- a brigádami si nemyslím, že vykryjem všetky potrebné náklady
- tie pôžičky neuznávam... nechcem žiadne zbytočné navyše dlžoby... chcem sa tomu vyhnúť... neviem neviem .. ..
SamS . takže teoreticky dá sa niečo dokázať a môžem byť úspešná aj bez VS????
- no ja som práveže taký typ, že sama sa neviem naučiť. .. ja to potrebujem jednoducho počuť . .vidieť. . .preto mám problémy jednak s jazykom(učiť sa ho sama. . .) . .a taktiež si neviem predstaviť veľmi tú externú formu štúdia, vzhľadom k tomu, že sa poznám . . :D
30th - áno, chcem niečo dosiahnuť. . preto vo svojej situácii uvažujem, ako sa dá, a zatiaľ mi z toho ako riešenie vychádza VŠ a to z viacerých dôvodov: 1. normálna poriadna práca
2. väčší plat
3. možnosť niečo dokázať
4. múdrosť . .. to, čo mi dá VŠ, si myslím.. že mi nedá čokoľvek... rozvinúť si intelekt, obzory....
- ohľadom tej ,,zábavy" a kamarátov som odpovedala už aj Ninke03---- takže aj tam si prečítaj. .. . .štúdium by bolo u mňa na prvom mieste... ale nie je nič zlé na tom.. že keby som mala čas, a aj chuť... tak sa strašne rada aj ,,vybláznim" . .
- práveže nemám ideálne podmienky - veď na externé nemám vôbec peniaze, čiže prácu
Fleur-de-lis - na zahraničie nemám absolútne žiadne úspory... popravde povedané... som na nule...A okrem toho, úprimne priznám, že sama sa bojím a nechcem ísť.... :(
ravenablack - Ďakujem Ti pekne za názor, a že to oceňuješ, túto moju priamosť.. a som šťastná... že si sa rozhodla reagovať(keďže obyčajne to nerobíš)
áno, jednám vždy priamo.. .a nie vždy sa to stretáva s pozitívnymi ohlasmi . . a ľudia sa väčšinou naserú a urazia, lebo neznesú pravdu
- no... nie je to až také ružové, s tými brigádami... pre tú 16 ani neviem, či by sa dačo našlo.. okrem toho, učenie jej veľmi nejde.. .tak neviem, ako by stíhala..
A tá 18 ročná by hádam aj brigádu brala... ale neviem.. nejako to nerieši .. a zase ver mi, nezarobila by ani 100-ku.... veď keď vidím, akým štýlom leteli ľudia po sviatkoch z TESCA... Naberú veľa brigádnikov a potom polke nedajú ani šancu poriadne, vyserú. sa na nich..
- aj ja si myslím, že externe nie je vôbec pre mňa - už som odpovedala v predošlých odpovediach na podobný názor...
-no buď to herectvo (ale tam sa tuším už minulý rok podávali)
-a tu je aj ďalšia moja dilema, a síce : je herectvo na druhom mieste u mňa - po speve, ale neviem, ako by to bolo s uplatnením - je to niečo nestabilné...takže neviem, či by som mala voliť cestu povolania, na základe toho, čo ma baví - herectvo, alebo študovať naozaj niečo, čo ma tiež síce by bavilo, ale nebola by to taká srdcovka.... no predstavu.. tak baví ma toho dosť :D :D . ..a vieš, mňa zaujíma v podstate všetko.. som taký zvedavec... a dokáže ma veľa vecí nadchnúť... takže to je taký troška problém.. ale na druhej strane určite aj výhoda . . . ale tak asi trebárs : mediálna komunikácia, medzinárodné vzťahy by ma bavili - avšak je tam dosť jazykov... baví ma jednoducho komunikovať... alebo aj viem, že existuje marketingová komunikácia...
- toto si musím vážne premyslieť....
- na zahraničie: odpoveď pre ,,Fleur-de-lis"
-aj na štipendium som odpovedala... ale neviem komu už..
-nedá sa s ňou porozprávať...... ja si dokonca myslím, že je z časti aj manipulátorka...ale to som si nie istá.....
phoe - čo to znamená, : low-level person????
-veď matka sa snaží... ale tak tiež zarobí minimálnu mzdu.. viac jej nikde nedajú...
kajala- k sestrám som tiež odpovedala..
- no tak to si neviem predstaviť, ako budem žiť s matkou pod jednou strechou, keď jej dám iba 50eur.... ona bude dosť húkať do mňa.... nepochopí... že si chcem šetriť .. odkladať do budúcna na svoje veci... pre toto sme sa už dávnejšie viac razy dosť dramaticky pochytila..a nebavila sa so mnou hodne dlhý čas.. nakoľko mi vykričala... že ja si budem peniažky odkladať, ale nájom nebude zaplatený + tá vysoká pôžička, čo som Vám spomínala.... fakt nemám možnosť..... ono na druhej strane, viete, čo je prednejšie - škola či rodina??? jasné.. .že vždy je to rodina... ked má rodina problém . . . ... . .
- a vidíš... takže sa posunul..ale štúdiom na výške... bez VŠ by to teda - usudzujem, nešlo???? a má určite nejakú ekonomickú, však??
Ovečka - čiže, moja matka nie je ,,normálna"???? ked zakazuje a pod .. ???0
-a ako horšie a horšie????
Tatko45 - ja nehľadám dôvody, prečo nesmiem, ja len opisujem holé fakty, ako to je, ako to mám, a aká je pravda.... opakujem.. . že posledný maturitný ročník mi robila psychické peklo..... skús sa zahĺbiť a sústrediť na učivo v hurhaji, hluku a pi_ovaní....nehovorím ešte o zapnutom PC - elektrika, a o učení sa v neskorších nočnýchhodinách – áno, opäť elektrika - už viem aj jej formulku: ,,ZHAAAAASNI".... JA: mama, ale ja sa ešte učím!
-Mama: Učiť si sa mala cez deň... a keď na to potrebuješ viac času, a učiť sa po nociach, tak si nemala na VŠ ísť!!!! Nie je to pre všetkých!! Ale ty sa zase hrabeš, kam nemáš....ZHAAAASNI!!! .a. bolo by. .. takže tak......
Kibou - zase sa budem opakovať :D k zahraničiu som sa už vyjadrila...a okrem toho.. nemám fakt kam isť... nemáme také vzťahy v rodine... že : nasťahuj sa k tete a pod.... to vooobec nieee...
-áno, učiť mimo domu - to máš úplnú pravdu.. inak by to tuším ani nešlo....
OPAKUJEM: nemám nárok na soc. štipko...a na prospechové?? To je tiež všetko relatívne...a žiadna istota... nemusí sa mi zadariť.. napr. bude ťažší semester alebo čo.. .a ja sa nerada spolieham na veci tak neisté... chápeš čo tým chcem povedať???....
že aj napriek snahe sa mi nemusí tak ideálne zadariť a potom ho nedostanem... no ale náklady ,,dostanem"... čo potom???? Je to riskantné veľmi...
- záujmy - kde sa dá vonku spievať????
-gitara... ok... ihrisko... ale tam by všetky deti počúvali, ako dokookola opakujem nezdarilé akordy??? Vyžaduje to aj metronóm...
-A v zime čo??? Veď teraz už aké dlhé obdobie ubehlo... čo som nehrala.... vonku tak jedine prechladneš....
Veď to sa takto nedá niečo poriadne kvalitne naučiť...
- ale veru že toto, v sociálnej oblasti nemám veľa skúseností :/
-a áno, máš pravdu, musím si reálne zvážiť, že čo chcem, ale ako som napísala už: ,,30th" - že z týchto dôvody chcem ísť na VŠ.....zatiaľ sa mi nič normálne, perspektívne(neviem, či je to kvôli ,,stredoškolskému" vzdelaniu) neponúka... tak mi vychádza z toho jedine tá VŠ . . .
- a vieš čo ?? Rada sa ti ozvem na e-mail, vďaka:))) . . lebo už aj tu som sa zase dosť rozpísala....
Lunna - Ďakujem Ti za podporu - tak ako aj vám - ostatním :)
-už som odpovedala v podstate v predošlých príspevkoch..
-ale vystihla si to dobre... už aj keby som nebola génius... tak ma hudba už len svojou existenciou, zachraňuje.... ale tak chcem sa jej venovať a myslím si, že na to mám ...
zúfalá mamina - no a čo k tebe... neviem, čo ti poviem.... ja to už nezvládam jednoducho.. jej odporovať... žiť s ňou pod jednou strechou... a priznám a pripustím si to pred Vami, a to skutočnosť..... že veľmi by som CHCELA... ale mnohokrát(ako som už aj v jednom príspevku odpovedala), nemám už SÍL...... bojím sa... opúšťam sa...... sem tam sa ľutujem... hrabem sa zbytočne v minulosti(že kde už som mohla byť.. keby bola ,,normálna"..)A najmä - pomali/niekedy už VERÍM jej rečiam(a to sa asi ani nedá neveriť, keď nátlak trvá permanentne dlhšiu dobu...a sústavne..)...... som silná...že to zvládam s ňou....ale ako sa tak na seba pozerám... tak nie dostatočne na to... urobiť aspoň ten prvý krok....ja nutne potrebujem niekoho mať pri sebe.. strašne mi chýba ,,normálny" otec. . . niekto, k kto mi pomôže... aspoň zo začiatku.. kto ma nakopne... kto mi bude dookola opakovať... že nie som neschopná.. že mám svoje kvality... že niečo viem... že si mám ísť za tým. . . . že ma má rád.... :/ . . .poradiť mi niečo do života - lebo to mi mama totálne nevie.. ona podľa mňa nemá vlastný názor.. ona ho kadejako kedykoľvek mení....a potom.. keď ju na tu zmenu upozorním.. tak sa len urazí. . . pohádame sa.. a zase len ja som tá pi--a... najväčšia na svete . . .. čo musí papuľovať a je vo všetkom dokonalá a múdra a bezchybná(jej slová, samozrejme - silná irónia).. . . .. och... to som asi až moc úprimná... keďže je to len fórum.. ach . .. ale holt, tak to je. . . som rada.. .že je to vonku . ..
-ale keď si povedala, že matka by sa TROŠKU dokázala zmeniť, tak ako, a v čom????