Ahojte.
Chcela by som Vás poprosíť o cenné rady do života, ako vôbec začať ,,fungovať" ako komplexná osobnosť so všetkým, čo k tomu patrí, ale vynimajúc partnerský vzťah . .o ten mi teraz až tak nejde. . .
Takže: mám 24 rokov. . tie 4 roky po maturite mám neuveriteľne enormný problém nájsť si prácu . .. vždy je to len niečo ,,dočasné"...Multi Level Marketing,operátorky call centra, obchodný zástupcovia . .. prípadne do obchodu na 3 mesiacie za pokladňu, a ptm dovi dopo . ..
A teda, moje oblasti, v ktorých potrebujem poradiť, že čo by ste robili Vy na mojom mieste! :
Problém 1.strašne neskutočne chcem ísť študovať na VŠ, ale nemožem, pretože mi to mama zakázala, pretože máme dosť veľké finančné problémy. . .otec nás opustil, neplatí ani výživne, nič... matka ho ale nechce dať na súd.. a aj jeho mama sa nám vyhražala .. ak by šiel do basy ..a mám ešte 2 mladších súrodencov . .
problém 2. je teda ten, že: musím si nájsť niečo normálne, stabilné (a žiadna výška), mame je to úplne jedno že čo: pre ňu stačí, ked budem umývať riady, alebo predávať u čínanov(samozrejme, žiadnou prácou neopovrhujem! len sa Vám snažím vysvetliť moje problemy. . . pretože ja chcem od života viac . ..) . . len aby som doniesla domov cca 300 eur, z ktorých cca 150 - 200 budem musieť prispievať na domácnosť.
Problém 3. strašne ma baví umenie, hudba, hra na hudobný nástroj, spev . . .bohužial, neverí mi v tom, zakázala mi hrať/cvičiť na gitare .. čo sa spevu týka : bývam v paneláku a tam sa velmi spievať nedá, a kapelu nemám . . .PS:nie som namyslená, alebo podobne, všade, ked som sa dala otestovať, tak mi potvrdily, že mám vlohy - hudobný sluch, rytmus, a viem intonovať . . .len to teda nerozvíjam, takže su to stále len vlohy - nerozvinuté :( . . ach . .a ja nechcem takto umrieť .. s nevyužitým potenciálom :( . .ak mi rozumiete :( . . ..
Problém 4. nemám kvoli nej - mame, žiadne sebavedomie, som strašne submisívna, hanblivá, nepoznám ani vlastnú hodnotu mám niekedy pocit. . .. neznášam matku občas, pretože všetkých naokolo vychvaluje, len ja a moji súrodenci (ale prevažne vačšinou JA) doma sme najvačší idioti . .. ked vidí niekoho ,,mudreho s VS", tak hned to náležite okomentuje, že aký je šikovný, kolko vie jazykov, že ako sa to mohol tak naučiť ,,mlieť" - ked sa trebárs vyjadruju dáky pravnici v relácií k nejakému problému . .. (a mi, že akí sme hlúpi a nevychovaní a blá blá . . )
Proste, ona je tomto strašne stará škola, že načo výška, načo hento, načo gitara, načo angličtina, a načo si pozeráš cudzie slovíčka . ..
Problém 5. a teda, ja som strašne hĺbavý človek, a hladný, neuveritelne hladný po informáciách, ktoré by som chcela nasávať, a mama je opak.. nechápe ma a som jej ,,divná" . .. a neskutočne túžim po VŠ
Problém 6. je vlastne ten, že ja akosi ani nemám kamaratov .. . mám možno pár známych, a z toho 3 dobrých kamaratov .. .z ktorých ale nikto nejako nemá čas, pretože všetci traja sú na výške . .a strašne by som chcela viesť taký ten študentský život .. . dobrodružstvo, ale aj zbavu, na škole získať kamaratstva, aj sa zabaviť - aj to patrí k tomu -ale pravdaže, v norme :) a to, že ideme všetci za tým istým cieľom - spoločne - titulu, v danom študijnom odbore.. mi príde strašne fascinujúce a úplne úžasné :) . .:( . . . nechcem povedať to slovo, ale tak závidím, ked vidim, kadejake statusy, že sa učia, alebo že už maju po skuške, a banda 15-tich ide osláviť . .. maju v živote ten progres, že robia skušky, maju priatelov, pijú, žiju :D metaforicky myslené pravdaže :) . . .a skrátka krôčik po krôčiku sa blížia k tomu svoju snu/cielu a ešte majú aj podporu doma . .. (jasné že to nie je dokonalé, ja si uvedomujem realitu, ale jednoducho, ked su na VŠ, tak sú tam z toho titulu, že MOŽU...)
A ja ???? Problém 7. = je práve tento moj život = je to neskutočná stagnácia, jediné, na čo vlastne mám podľa matky, a čo ma viac menej čaká, je práca niekde za kasou, u čínana, prípadne ako pomocná sila v kuchyni . . . .a pritom, ja mám tak neskutočnú chuť na rozvoj . . . nejaké medzinárodne vzťahy, alebo cestovný ruch . .. ja neviem, aj herectvo - kedže je to to umenie - ale to sa dá len denne, a to si ja absolutne nemožem dovoliť...takže jedine, ak VOBEC - tak niečo externe..
a posledný, teda problém 8: neviem ako, a z čoho si našetrit . .. . z 300 euro a formou : polka mame. . . nikdy...
SOM NA DNE, NEVIEM CO ROBIT.... ZIJEM PRE INYCH ALE ZA CENU VLASTNEHO STASTIA - PROSIM? PORADTE MI !! ! !! ! ! AKO SA Z TOHTO DOSTAŤ ?????
ĎAKUJEM