Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nezamestnaný syn

Príspevok v téme: Nezamestnaný syn
Fatima18

Všetkým dobrý podvečer,
vzťahy v našej rodine sa zvlášť pokazili, keď mladší syn stratil zamestnanie a vyše roka nikde nepracuje. Starší syn je naopak veľmi schopný, ten si prácu vyberá, vyhráva personálne pohovory, zamestnal sa ihneď po ukončení štúdia a tak je tomu doteraz, stále sa niekam posúva, rieši si veci a nestagnuje.... Starší nevie zniesť, že jeho mladší brat nepracuje, len tak sa poneviera a vždy, keď sú spolu, tak sa len hádajú, lebo mu to neustále vyčíta a poukazuje na jeho spôsob života. Mladší je nepriebojný, akosi mu je všetko jedno, prácu síce hľadá, ale až tak sa netrhá... Aj keď ho mám rada, tak už vidím, že je lajdák, že sa za ten rok, čo je doma nič nové nenaučil, stále len sedí za PC a mobilom.... A pritom nie je hlúpy, práve naopak...
Nepokoje sú veľké, starší vyčíta aj mne, že som vraj príliš benevolentná, že iná matka by ho (mladšieho) už vyhodila z domu - nech ide hoci aj pod most...
Som z toho všetkého dosť vyčerpaná, tlačím na mladšieho, nech už zoberie hocijakú prácu, aj brigádu - Starší tlačí na mladšieho, že je príživník a aj na mňa, že mi to nevadí (vadí veľmi) proste cirkus ...
Čo by ste robili na mojom mieste, dokázali by ste vlastné decko vyhodiť z domu, za to, že je lenivé a ľahostajné k svojmu osudu ???

kabel

este sa chcem opytat, ci starsiemu synovi davas peniaze v takej hodnote, ktoru minies na mladsieho syna?
a ak nie, tak PRECO nie?

kabel

ak by skoncil medzi pijanmi, bolo by to cisto jeho slobodne a vedome rozhodnutie
je dospely, musi sa naucit zit ako dospely
zatial mas z neho parazita

kabel

fatima, nepustila by som ho do spolocnej chladnicky, to po prve, nech si jedlo zozenie, kde chce
vypla by som mu kurenie a vysrobovala ziarovku v izbe
zrusila akykolvek pristup k internetu, televizoru
voda-ked zaplati prislusnu cast za vodne a stocne
neoprala by som mu ani jednu ponozku, pekne veci vyhadzuj nabok

ale budes si znasat nasledky toho, ze rok ho opatrujes ako kojenca

Fatima18

kabel,
ty by si ho vyhodil z domu? ja som tiež nad všeličím rozmýšľala, ale nič nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá...
Ak by ozaj skončil niekde medzi bezdomovcami, alebo nejakými pijanmi, čo potom?
Variť mu nevarím, v týždni si stravu chystá sám, keď periem, tak to áno, vyhodiť mu jeho veci bokom, to by mi nedalo - asi som dosť mäkká, to viem

woo

rozpravat mu mozes co chces, nechapes ze tvoje reci ma uplne na haku? starsi syn vidi aky je, preto nema zaujem mu zhanat pracu, aby sa blamoval za leniveho brata pred svojimi znamymi. vezmi mu pc, neplat mu mobil a nech doma upratuje, ked uz zije zadarmo. a ked si nenajde pracu alebo nezoberie hocijaku ako prejav zaujmu, tak ho jednoducho odhlas a vyraz z domu. sa uvedomi az ked bude na ulici.

kabel

jasne, opakovane ultimata, to je uz metoda, ktora funguje :-DDDD
nebud smiesna, zopakovane ultimatum je uplne neucinne

Fatima18

Mladší má 22 rokov, medzi kamarátov chodieva len vtedy, keď mu niekto z rodiny dá nejaký peniaz, či na sviatok, alebo len tak (sem - tam babky), ale on je introvert, asi mu až tak spoločnosť nechýba, ale doma sa porozprávať vie...
S tým ultimátom som to už skúšala, termín padol koncom roka ....
Dám mu ešte ďalší, ale ak aj ten nedodrží, tak neviem, čo s ním budem robiť

kabel

inak, fatima, velmi sa ti cudujem, co chces z neho tymto sposobom vychovat? hnilu hrusku, co sa roztecie pri prvom probleme? taketo matere by mali trestat

kabel

jeto jednoduche-nedas mu ani omrvinku a k prvemu v mesiaci mu vyrubis poplatok za byvanie-pomernu cast najomeho, vody, elektriny, internet, mobil, plynu atd atd, nech sa chlapec spamata
lenze ty si mäkota a zbabelec, nedokazes to a tym si za to mozes sama, ze on je uplne hnily
takistpo predpokladam, ze mu vyvaras, peries, zehlis a roznymi inymi sposobmi mu robis plny servis a vychovavas tak lenivca a hlupaka, co ti bude do smrti visiet na obnazenom cecku a este ta to bude tesit
fuj, taki "chlapi" su trapni a nechutni